Evenement: Best of YA-event

Vorige week kon ik naar het Best of YA. Wat, als jongen naar het Best of YA van Kiera Cass? Jep, hoewel ik geen fan ben van Kiera Cass (over De Selectie was ik niet zo tevreden, zie mijn recensie), maar ik had wat geruchten gehoord over Boy 7, en een dagje met allemaal boekenbloggers op stap vind ik altijd wel leuk. Zelf kwam ik in een strak pak, aangezien de dames in jurkjes gingen.

We spraken met een enorme grote Facebook-groep af op Centraal Station. De groep was makkelijk te herkennen, want ja, meisjes in jurkjes vallen wel snel op (oké, één heer, Tim was er ook). Ik had bijna iedereen alleen nog maar gezien via Facebook, dus het was wel grappig om iedereen in het echt te zien. Nadat iedereen zich aansloot bij de groep (in totaal 26 personen) liepen we naar de tram om naar Panama te gaan, waar het Best of YA-event plaats vond. 
Eenmaal aangekomen waren we één van de eersten, dus we konden meteen vooraan gaan zitten. Ik zat op de tweede rij, links aan de binnenkant, ideaal! Toen de zaal vol kwam te zitten, merkte ik dat ik wel één van de weinige jongens was. Ik gok ongeveer dus 10 jongens tegen de 350 meisjes, dus 35 meisjes per man… Wacht, komt je dat niet bekend voor? 😉
De middag begon met de opkomst van Bram, de presentator van Nickelodeon. Hij maakte het publiek wat enthousiast en we begonnen met een interview met Helen Vreeswijk. Hoewel ze ongeneeslijk ziek is en ook met krukken op het podium kwam, hield ze gewoon vol, wat goed! Ik kreeg al snel veel respect voor haar, ik wil graag haar boeken lezen, hoewel het niet mijn normale genre is wat ik lees. Ze had het over haar nieuwe boek, De Kick, waarin jongeren criminele activiteiten doen. Zelf heeft ze bij de politie gewerkt, dus ze heeft veel inspiratie hieruit gehaald. Bepaalde personages uit de boeken bestaan ook in het echt, zijzelf komt ook in haar eigen boeken voor, wat heel apart maar ook heel gaaf is. Aangezien het pas laat bekend was gemaakt dat Helen kwam, waren er weinig vragen uit het publiek.
Het Best of YA-promoteam kon naar voren komen en het publiek barstte los met vragen over het team; wat ze moesten doen als je in het team zit, wat voor leuke voordelen je hebt, hoeveel tijd je eraan besteed etc. Deze maand kan je je nog aanmelden voor het team van volgend jaar, en ik moet toegeven dat ik twee maanden geleden al een mailtje heb gestuurd en ik hoop wel dat ik erbij kom, deze fanboy kijkt er echt naar uit om vele jongens aan het lezen te zetten!
Na het vragenrondje voor het team kwamen we aan bij de bekendmaking van de cast van Boy 7 voor het theaterstuk! Naast een film is er dus ook een toneelstuk gemaakt over dit boek. In mijn recensie van Boy 7 heb ik al laten zien dat ik een fan ben van dit boek, dus ik sta te popelen om te zien wat de cast ervan gaat maken op het rode doek! Ze spelen met z’n vijven, dus ze moeten wel redelijk creatief zijn wat de rolverdeling betreft. Ze hadden al verteld dat het stuk anders is dan de film en ook ietsjes anders dan het boek, maar voor de echte verschillen moet je toch echt komen kijken. De mannelijke spelers hadden tot grote schaamte het boek nog NIET gelezen, maar dat moeten ze zeker snel gaan doen!

Het was tijd voor een pauze, dus ik had tijd om met een aantal bloggers te kletsen, foto’s te maken bij het fotohoekje en een drankje te drinken. Weer behoorlijk wat gezellige mensen gesproken, maar toen was het zover, Kiera Cass kwam op het podium!

Het interview met Kiera Cass duurde lang en de schrijfster kreeg een stortvloed van vragen over De Selectie, haar aankomende boeken en over schrijven zelf. Ze was erg energiek, vrolijk, een echt meisjes-meisje, wat je wel echt terugziet in haar boeken. Iedereen vond haar geweldig, maar persoonlijk vond ik haar wat té, ze was wat tuttig, maar dat komt denk ik ook omdat ik een jongen ben. Ook had ik het gevoel dat haar bekendheid er wel voor had gezorgd dat ze zichzelf leuk vind. Ze barstte wel vol zelfvertrouwen, maar na dit interview kon ik wel met zekerheid zeggen dat ze niet in mijn lijstje komt met favoriete schrijvers (ik bedoel het niet negatief, maar Kiera Cass ligt me gewoon niet zo). Ik ergerde me een beetje aan de vele schrijf-vragen van het publiek ”Ik schrijf ook en ik wilde weten…”, dat werd zo vaak gesteld!

We waren aan het einde gekomen van dit event dus iedereen kon naar voren komen voor het signeren en een foto met Kiera Cass en Helen Vreeswijk. De rij was echt enorm en ik liep maar gelijk weg, ik hoefde toch geen foto te maken en ik had geen boeken bij me (en die heb ik thuis ook niet). Ik kletste nog wat met bloggers bij het boekenwinkeltje aan de zijkant van het podium terwijl de rest van alle fans in de rij stonden. Ik ben dan ook wel redelijk vroeg vertrokken, Als afsluiter kregen we nog een goodiebag mee met twee boeken en andere leuke spullen. Ik kreeg een poster van Boy 7 met handtekeningen van de cast van het toneelstuk. Ik kon het niet laten om een foto te laten maken, en daarna nog even een foto van mij met de charmante dames, de gentleman die ik ben…

Ik vond het Best of YA-event een geslaagde dag, zoveel mensen gezien/ontmoet, schrijvers gezien, leuke goodies gekregen, super! Ik ben van plan om volgend jaar zeker weer een bezoekje te brengen, wie weet als lid van het promoteam.

Was jij er ook bij en heb je deze fanboy nog gezien?

2 reacties

  1. Stiekem hoop ik dat je er bij zit, Joost! 🙂 Maar dat weten we natuurlijk pas later.
    Ik vond het ook een beetje jammer dat er zo veel schrijfvragen kwamen. Men had zo veel meer over haar persoonlijk kunnen vragen…

  2. Ik was er ook, we waren wat later binnen en heb eigenlijk niet echt de tijd gehad om met andere mensen te gaan kletsen. Maar ik vond het wel heel leuk en ik vind Kiera Cass echt een leuk mens. Er waren inderdaad wel veel schrijversvragen, dat was bij het vorige event ook vond ik. Dat is inderdaad wel jammer.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.