Evenement: Bezoek van Becky Albertalli in boekhandel Stevens

Vorige week was ik druk in de weer met Yalfest en op de maandag kon ik voor de allerlaatste keer de Yalfest-vreugde meemaken, want Becky Albertalli kwam in de avond naar boekhandel Stevens in Hoofddorp om te praten over haar boek en om te signeren. Becky vond ik één van de leukste auteurs van Yalfest dus ik wilde uiteraard haar nog even zien voordat ze zou vertrekken naar huis. Ik ging samen met Dande Leander, Eline (All The Feels) en Nienke (mijn Twitter/bus-maatje) naar de boekhandel en we beleefden een ontzettend leuke avond.

 

Boekhandel Stevens was alleen open voor de gasten die kwamen voor Becky, uiteindelijk hadden we een volle boekhandel en werden er veel stoelen opgezet voor het publiek. Aangezien wij vroeg al aankwamen, konden we zelf beslissen waar we gingen zitten. We kozen om vooraan te zitten op de grond en even later kwam Monica (My Perfect Booklife) aanlopen en konden we wachten op onze hoofdgast van de avond, namelijk Becky Albertalli!P1070610

Becky Albertalli kreeg eerst vragen gesteld van Marijke Nijkamp, schrijfster van This is where it ends. Ze hadden het vooral over het ontstaan van het boek, de tijd waarin ze veel werkte met kinderen van de LGBT-community en wat er allemaal gaat gebeuren in haar volgende boek, waar ze nog steeds schrijft over Simons wereld, maar dan vanuit het perspectief van een ander persoon. Ook was er gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen aan Becky.

Daarna was de Simon bake off aan de gang, waarin mensen hun lekkernijen met het ingrediënt oreo’s konden presenteren. Het beste gerecht zou een boekenbon winnen, dus er waren onwijs veel gebakjes en taarten klaargemaakt waar een oreo in verwerkt was. Becky en de dames van BlossomBooks gingen beslissen wie zou winnen, maar ook de rest mocht achteraf alles proeven! P1070611

Ook was er gelegenheid om je boeken te laten signeren. Een dikke rij van 50 man, maar Becky nam voor iedereen de tijd! Ik liet ten eerste mijn Engelse versie van Simon signeren, daarna het Simon-tasje die ik aan iemand cadeau doe en als laatst een onderbroek. Een onderbroek, wat? Nou, dat zit dus zo: op de zaterdag en zondag had ik een Harry Potter en Pokémononderbroek aan, die ik liet zien aan de auteurs van Yalfest. Becky vroeg aan mij of ik nog meer coole onderbroeken had, maar die heb ik dus niet. Mijn idee? Ik laat een onderbroek signeren, zodat ik een extra coole onderbroek heb! Ook wilde ze mijn Finn-cosplay van Adventure Time zien, dus ik nam mijn Finn-muts voor haar mee. Ze vond een onderbroek signeren echt geniaal en ze deed het met alle plezier! Deze onderbroek ga ik door veel meer mensen laten signeren, uiteindelijk wordt het een schrijversonderbroek waar je u tegen zegt!

13138890_965645826887162_8563240213788331281_n

Becky was weer geweldig om te zien/spreken en ik vind het ontzettend jammer dat ze niet meer in Nederland is. Het is zo’n leuke vrouw, zelfs op social media probeert ze altijd op iedereen te reageren! Na het signeren heb ik nog veel kunnen kletsen met bekenden en was het enorm gezellig! Boekhandel Stevens weet altijd een leuk YA-evenement te organiseren, echt een geslaagde avond!

Ben jij al eens bij boekhandel Stevens in Hoofddorp geweest?

2 reacties

  1. Joeeeeeeeeee was gezellig! Zonder Arno. Hahaha

  2. Goh, daar hadden mijn Oreo-Creamcheese Brownies ook tussen kunnen liggen. De jury gaat zo’n overdosis suiker -en chocolade hebben binnengewerkt.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.