Evenement: Boekenbeurs Antwerpen

Zondag was het zo ver, ik kon Cassandra Clare en Holly Black ontmoeten en interviewen op de Boekenbeurs in Antwerpen! Zelf is mijn gezondheid wat achteruit gegaan en was ik behoorlijk duizelig/misselijk en ik had buikpijn, maar ik wilde koste wat kost naar België gaan om twee van mijn favoriete schrijfsters te zien! Ik stond vroeg op en sprong in de achterbank van de auto, want mijn ouders waren zo aardig om als taxibedrijf te spelen (tijdens de Boekenbeurs gingen zij Antwerpen onveilig maken, dus ze verveelden zich niet). Ik kwam rond 11 uur aan en maakte al een kleine wandeling door één van de zalen. En wauw, wat was het groot! Er waren zo veel boeken, zo veel uitgeverijen, zo veel… ALLES! 🙂

Al snel kwam ik alle andere bloggers tegen die ook dolenthousiast waren. Als enige man werd ik gelukkig wel geaccepteerd in de groep (bedankt, Ellis… 😛  ) en werden we gebracht naar een vergaderruimte, waar al wat exemplaren van de IJzerproef lagen en we wat drinken konden pakken. We moesten nog even wachten op de dames, dus bespraken we wat over onder andere Expeditie Boekblogginson, waarbij we tot de conclusie kwamen dat het verhaal vanuit mijn perspectief wel grappig zou zijn (een man op een eiland met vrouwen in bikini’s, ik keur het goed!). En toen kwamen ze binnen… Holly Black en Cassandra Clare woooeoeoeoeeeeoeoeoeoeeoeoehehehehh! Ik kan met zekerheid zeggen dat alle bloggers zich moesten inhouden om ze niet spontaan te adoreren, maar iedereen hield zich goed in. Cassandra Clare had roze haar en Holly Black kort blauw haar en ze hadden dezelfde jurkjes aan, ze zagen er echt uit als waanzinnig goede vrienden! Zelf vertel ik weinig over de gesprekken zelf, aangezien ik er een mooi verslag van maken voor Fantasywereld. Ze waren in ieder geval erg gezellig en we konden al onze boeken laten signeren! 🙂 Helemaal super, want normaal mag je maar 2 boeken laten signeren.

Daarna liepen we langs de hele Boekenbeurs. Enorm aanbod, onwijs veel boeken gezien. Ik kon ook nog een boek meekrijgen van Tais Teng van Kramat, maar 2 van onze bloggers moesten opeens de kostprijs betalen, hoewel deze uitgeverij al boeken stuurt naar Fantasywereld en dus WEL bekend bij ze is. Daar was ik wel redelijk pissig over, dus ik twijfel nog om een verdere samenwerking van deze uitgeverij, want dit was niet echt netjes. Kramat kan dus ook niet op korte termijn een recensie van mij verwachten, want ik vind het zelf niet kunnen dat andere bloggers wel een gratis boek kregen terwijl hun blogs niet bekend bij de uitgeverij waren.

Wel waren er leuke dingen, want de Game of Thrones troon was aanwezig en ik heb een leuke foto laten maken. Ik werd halverwege wel erg duizelig, maar ik hield vol, want ik kon later die dag de schrijvers interviewen voor een volle zaal! De meeste bloggers gingen daarna weg, en ik moest opschieten, want ik kon naar een speciaal kamertje voor Holly en Cassandra! Ik kon nog even met ze kletsen en toen liepen we al naar de Groene Zaal, waar ik het interview kon houden. Ik had geen idee hoeveel mensen er in de zaal zaten, dus toen ik eenmaal het podium op liep, zag ik echt een stuk of 200 man! Wow, enorm veel natuurlijk, maar deze fanboy is wel een podiumbeest, dus hij kondigde de dames aan en zij begonnen met hun presentatie boordevol foto’s. Ze vertelden over hun vriendschap en hun nieuwe boek, De IJzerproef. Ik kon zelf wat vragen stellen en daarna was het de beurt aan het publiek. Cassandra en Holly gaven ontzettende leuke antwoorden! Achteraf kon ik nog een selfie met ze maken en daarna ging ik uitgeput naar huis. Ik was echt kapot, maar wat was het fijn! Ik heb gesigneerde boeken, heb Cassandra en Holly gesproken en heb een fijne dag gehad met de bloggers. Mijn gezondheid is jammer genoeg weer achteruit aan het gaan, maar deze leuke momenten zijn dan juist een lichtpuntje 🙂


Voor mensen die de Boekenbeurs leuk vinden: ik raad je eigenlijk aan om niet te gaan, want ten eerste is het ontzettend druk in het weekend. Daarnaast moet je entree betalen voor de Boekenbeurs en alle boeken zijn voor de normale prijs, dus goedkoop boeken krijgen gaat dus niet lukken.
Ik vond het wel enorm gezellig, Cassandra en Holly zijn fantastisch! Iets wat ik wel mijn hele leven kan herinneren 🙂 Ik vind het wel prima om vaker zulke internationale schrijvers te interviewen!

Welke schrijver zou jij willen interviewen?

3 reacties

  1. Bedankt Ellis? Heb ik een rol gespeeld in deze acceptatie:P

  2. Die ‘achter de schermen’-foto is leuk. Ik begrijp het hoor dat je je af en toe wil/moet forceren om leuke dingen te kunnen meemaken. Nu maar hopen dat je er niet te lang meer last door hebt. Zelf vind ik de Boekenbeurs wel leuk. Maar ik ga eigenlijk enkel wanneer ik kaarten heb gewonnen én door de week wanneer het veel rustiger is. In het weekend is het immers veel te druk om er van te kunnen genieten.

  3. Deze boekenbeurs sprak me niet zo aan. Plus dat ik geen boeken heb gelezen van deze auteurs. Maar het ziet er wel gezellig uit. 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.