Evenement: Boekpresentatie ‘Dit is hoe het ging’

Deze week is mijn deelname aan de blogtour van Dit is hoe het ging en naast mijn deel morgen (een interview met Astrid Boonstoppel), zijn er nog genoeg andere blogjes, zoals mijn recensie van het boek en nu een verslag van de boekpresentatie van dit boek! Afgelopen zondag was ik in Rotterdam, dus ik was dichtbij het evenement. Ik had het boek al in bezit, dus ik wilde zeker mijn boek laten signeren!

 

De boekpresentatie vond plaats in boekhandel Ver van hier, een boekhandel voor kinderen die ook een café heeft waar je lekker kan drinken. Het is een boekhandel dichtbij station Rotterdam Noord, met een boekenkast met YA-boeken (hoewel deze een beetje rommelig is). Maar goed, bij aankomst was er een mooie tafel vol met YA-boeken, waaronder een grote lading aan exemplaren van Dit is hoe het ging!

We waren redelijk vroeg in de boekhandel, dus namen alvast een plekje in het café. Rond twee uur druppelden de meeste aanwezigen binnen en nam Myrthe het woord, waarin ze vertelde dat Astrid ondanks haar gezelligheid, hele duistere verhalen kan opschrijven. Het thema van de dag was Great Gatsby, aangezien aan het einde van het boek er een galafeest is op de school van, dus veel mensen kwamen aan met glitterjurkjes. Astrid mocht ook het eerste exemplaar van haar boek geven aan Margje Woodrow, auteur van vele jeugdthrillers (Snitch, Verwoest, Kater en meer). Margje vertelde dat de YA-doelgroep een lastige groep is om voor te schrijven, maar waar je veel voldoening uit haalt door hun enthousiasme en berichtjes op social media (zelfs vragen om te helpen bij een boekverslag…). Daarna was het tijd voor champagne en taart!

Al snel stond er een lange rij bij Astrid om boeken te laten signeren. Gelukkig schoof deze al snel op en was ik aan de beurt! Ik vertelde meteen aan Astrid dat ik haar boek uit had gelezen en dat ik hem erg goed vond. Zonder al te veel te spoileren (haast niemand in de zaal had het boek namelijk al gelezen) praatte ik met Astrid over hoe genuanceerd ze het verhaal heeft uitgewerkt, daar mag ze zeker trots op zijn!

Ook had Blossom Books een fotolijst met wat kleine rekwisieten, waardoor je net zoals op het schoolfeest van Cato op de foto kan. Uiteraard was ik de enige die een rekwisiet pakte, namelijk een pijpje. Pfoeh, wat een gentleman zeg! Naast mij zitten @thequeenofgeek en @mythousandlivesblog, die allebei hele mooie Bookstagram-accounts hebben!

Na deze boekpresentatie die vooral bezocht werd door vrienden en familie van Astrid, pakten wij onze spullen en maakten we de binnenstad nog onveilig. Ik ben in ieder geval erg blij met mijn gesigneerde exemplaar en het feit dat ik Astrid heb leren kennen! Ga snel naar de boekhandel als je dit debuut nog niet binnen hebt, want dit boek wil je zeker lezen!

2 reacties

  1. Ik had een feest en geen outfit, dus ik kon er niet bij zijn. Ik zou anders wel heel erg uit de toon vallen in een spijkerbroek ofzo 😂🙈

    1. Viel hartstikke mee hoor! Ik denk dat ongeveer 1/4 van de mensen zo gekleed was 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.