Evenement: Boekpresentatie ”Hitte”

blonde stootDonderdagavond ging ik samen met Katja naar de boekpresentatie van Hitte, het boek van Lis Lucassen (pseudoniem voor Olga Hoekstra). Dit is een zomers boek over Daan en Lynn en mijn recensie kan je hier lezen. Tijdens de boekpresentatie werd Hitte nader toegelicht en konden we nog boeken laten signeren. Onder andere de schrijfster, de uitgever (Natasja Storm), schrijfsters Jen Minkman en Lisette Jonkman waren ook aanwezig.

 

De boekpresentatie was in een boekhandel in Gouda en toen we binnenkwamen, werden we verwelkomd met een drankje en konden we naar de achterkant van de winkel lopen, waar al veel stoelen werden neergezet voor alle gasten. Er waren niet al te veel mensen verkleed in zomerse kleding, dus als echte boekenwurm deed ik nonchalant mijn sexy schort om, die is gebaseerd op één van mijn vakantiefoto’s (uhm ja, ik ben ook heel gewoontjes en bescheiden gebleven…). Monica, een blogger op Booknuts, maakte deze mooie foto van me. En ja, ik sta tussen alle kinderboeken. Juist.

 

Nadat ik had gekletst met vele collega-bloggers, kon de boekpresentatie beginnen. Natasja Storm kwam naar voren en vertelde over haar uitgeverij en bedankte onder andere de schrijvers haar personeel (en later nog persoonlijk alle bloggers die er waren) en ze vertelde hoe leuk ze het boek Hitte vond.

 

Toen kwam de boekentrailer van Hitte op het beeldscherm, die gemaakt is door twee enthousiaste Storm Chasers. Ik kreeg spontaan weer zin om het boek te gaan lezen! Daarna kreeg Lisette Jonkman, bekend van vele chicklits en Schrijven kreng!, een exemplaar van Hitte en vertelde ze dat zij één van de eerste lezers was van dit verhaal.

IMG_2663

Olga Hoekstra kwam aan het woord en vertelde over haar boek. Ze wilde een pseudoniem omdat ze zelf vooral bekend is door haar thrillers en dit een ander genre is. Ze bedacht dit verhaal op haar vakantie in Mallorca. Ze vroeg zich af hoe het zou zijn als een jongen aan het zwembad zat met al zijn kleren aan. Waarom zou die jongen niet in zijn zwembroek willen zitten, wat schuilt daar achter? Hierdoor kwam al snel het verhaal van Daan in haar gedachte. Het personage Lynn inspireerde ze op het animatieteam. Wat nou al een meisje in een animatieteam zat die dat eigenlijk helemaal niet wilde? Wat schuilt er achter deze twee personages? Het verhaal werd langer en langer en zo werd Hitte geschreven.

 

Ze schreef dit verhaal naast haar thrillerverhaal. Dit verhaal was ondanks het duistere verleden van Daan en Lynn nog best luchtig en vrolijk en was ideaal naast haar zware thriller die ze schreef. Als ze een personage tot leven zou kunnen wekken, zou dat Daan zijn (maar Joost was ook een uitstekende kandidaat!). Olga Hoekstra zou nog wel andere genres uitproberen, dus wie weet komen er nog meer pseudoniemen aan?

IMG_2674

Na de presentatie heb ik mijn boek laten signeren en kon ik mijn quote op de achterkant bewonderen, hoe gaaf is dat! Achteraf heb ik nog flink lopen kletsen met veel bloggers en maakte ik nog een praatje met Natasja Storm, die heel blij was met mijn positieve recensie en vroeg nog meteen aan me hoe het ging met mijn gezondheid (een bezorgde uitgeefster dus 🙂 ).

 

Na wat hapjes en drankjes was het tijd om te gaan en kon ik naar huis met een mooi exemplaar van Hitte. Deze kan pronken in mijn boekenkast en ik kan voortaan opscheppen om mijn quote op de achterkant. Dit was de eerste boekpresentatie van Storm Publishers, hopelijk komen er nog veel meer presentaties eraan in de toekomst! Ik heb het in ieder geval erg naar mijn zin gehad en ik kijk uit naar een warme zomer door deze avond!

Hitte Lis Lucassen handtekening

Even zwart op wit bewijs dat er nog wel een boek kan komen over het personage Joost!

 

Ik wil Storm Publishers bedanken voor de leuke avond, mijn quote op de achterkant van Hitte en een exemplaar van Hitte!

Die quote van NerdyGeekyFanboy ziet er goed uit!

Die quote van NerdyGeekyFanboy ziet er goed uit!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ai ik heb wat gemist hahah. Leuk ook je quote op de achterkant! 😀

  2. Hihi, super tof! Ik had alles al wel gehoord en gezien, maar vooral die eerste blijft geniaal. xD En onwijs stoer dat ze jou hebben gequote op de achterkant van het boek! =D

  3. Wat tof dat je quote op de achterflap staat! 😀 Ik vond het grappig om je eens in het echt te zien. Ik bekijk je filmpjes wel, maar dat blijkt toch wel anders te zijn dan in real life. 🙂

    1. Hahah, volgende keer maar meer kletsen, had je nauwelijks gesproken! 🙂 Leuk dat je er ook bij was!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.