Evenement: De magische wereld – Schrijversmarkt in Leiderdorp

Afgelopen zondag ging ik naar Leiderdorp, er was namelijk een evenement op de planning bij de Kler in Leiderdorp! In het winkelcentrum van Leiderdorp waren verschillende fantasyschrijvers aanwezig die hun boeken promootten. Aangezien er 3 schrijvers bij waren die ik kende en waarvan ik boeken had die ik wilde laten signeren, moest ik gewoon een bezoekje brengen aan de schrijversmarkt.

 

De promotie van de Kler voor het evenement had misschien wat groter aangepakt kunnen worden, want het was erg rustig op de markt, wat wel zonde was. Gelukkig verveelde ik mij niet, want ik kon spreken met een aantal leuke auteurs!

 

P1060485Roderick Leeuwenhart is de schrijver van de serie Pindakaas en Sushi en de eerste twee delen in deze trilogie heb ik gelezen en gerecenseerd. Pindakaas en Sushi is een serie voor echte geeks en fan van Japan. In het eerste deel lees je over een animeconventie en in het tweede deel gaan de personages op vakantie naar Japan! Ik heb echt genoten van deze boeken, ze lazen lekker weg, de schrijfstijl is intrigerend en zeg nou zelf, de covers zien er leuk uit. Roderick vertelde enthousiast over zijn serie, zijn nieuwe uitgaves van de boeken en hij verklapte al wat over het derde deel van Pindakaas en Sushi. Ik kijk nu al uit naar het derde deel, alleen moet ik nog wel een jaartje wachten, want Roderick is druk aan het schrijven en hoopt om het derde deel tijdens de herfst van 2016 uit te kunnen brengen.

 

P1060487Roderick is net als ik een flinke nerd, dus we hadden nog over onze Digimon-obsessie gepraat (waarop hij ook zei: ”o wow we zijn echt flinke nerds”, wat een compliment is uiteraard). Roderick signeerde mijn boeken en liet ook zien dat een quote uit mijn recensie op Young Adult Books in zijn herdrukken staat! Roderick heeft al 1000 exemplaren verkocht van zijn boeken, dus de nieuwe druk ziet er nog spectaculairder uit. Lieke van Make It Personal staat er trouwens ook in, high five Lieke! 😀

 

P1060488 P1060495Dit zette Roderick in mijn eerste boek, heerlijk als schrijvers een unieke boodschap in je boek zetten! Hoewel ik verwachtte dat hij dit niet meer kon overtreffen, is het hem toch gelukt toen hij het tweede deel ging signeren.

 

P1060496Een tekening in mijn boek, wauw! Die ziet er supergaaf uit en ik wil zeker ook een keer naar Japan toe, hoewel het derde boek dan wel allang uit is gekomen haha. Hopelijk ga ik na het behalen van mijn bachelor op vakantie naar Japan, maar dat duurt nog eventjes!

 

P1060499Roderick verkocht ook buttons van zijn serie, dus ik moest gewoon een button van Marle kopen en meteen bevestigen aan mijn Best of YA tas. Nu kan ik ook pronken met een Pindakaas en Sushi button als ik rondloop met mijn Best of YA tas!

 

P1060486Naast Roderick zat Annemiek Steur, auteur van de serie Jonas Dubelaar (check de intense blik van Roderick, Annemiek heeft aanzien zeg!). Zij komt binnenkort met een nieuwe uitgave van haar boeken die er echt prachtig uit gaat zien (geloof me, haar nieuwe cover wordt zo mooi!). Ik ben nu bezig met het eerste deel van Jonas Dubelaar en binnenkort komt daar ook een recensie van. Daar moet je zeker naar uitkijken, want dan kan je meteen het uiterlijk van de nieuwe uitgave zien en lezen hoe ik het boek vind. Ze is namelijk een jonge schrijfster en ik moet zeggen dat ze heel goed werk heeft verricht met haar boekenserie!

 

P1060489 P1060493Ook was Tamara Geraerds aanwezig. Ik had van haar het boek Nergens gelezen, een heerlijk kinderboek met veel fantasie. Ik kon het boek signeren en uiteraard hebben we flink kunnen praten over haar nieuwe boek, verhalen waar ze nu aan werkt en de boekenbeurs in Antwerpen. Haar nieuwe serie van Christopher Plum ziet er echt tof uit, de cover is niet alleen mooi vormgegeven, ook zitten er wat mooie illustraties in het boek. Net als Nergens lijkt dit boek mij heerlijk om te lezen, hoewel het natuurlijk voor wat jongere lezers bedoeld is.

P1060494Ook Tamara heeft mijn boek gesigneerd en na het kletsen met de auteurs en het bezoeken van de boekhandel de Kler ging ik weer terug naar huis met een voldaan gevoel. Ik vond het erg leuk om Roderick en Tamara te kunnen ontmoeten (hopelijk gaan er nog vele momenten komen dat we elkaar weer zien!) en ik heb ook weer lekker kunnen kletsen met Annemiek. Een redelijk rustig evenement, maar ik heb er zeker leuke herinneringen aan! Als de volgende keer de boekhandel de schrijversmarkt wat groter uitpakt, wordt het vast nog leuker!

Heb jij al boeken van één van deze auteurs gelezen?

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Gaaf joost dat je al die schrijvers ook hebt kunnen ontmoeten en je exemplaren hebt kunnen laten signeren! Ik ben nu ook wel benieuwd naar de boeken over Japan, sushi en pindakaas, klinkt zo leuk haha!

 2. Oh hallo. Mag ik ook fan worden van Roderick?

  1. Jij wel majesteit en grote zus dus oke ik ben een prins yes

   1. En een beetje gek,datook

    1. Dat klopt wellicht een beetje.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.