Evenement: Dutch Comic Con 2015

Op 28 en 29 maart was het eindelijk zo ver, de eerste editie van Dutch Comic Con was in de jaarbeurshallen van Utrecht! Ik had al in de zomervakantie een weekendkaart gekocht, want ik wilde optimaal kunnen genieten van dit fantastische evenement. Er zouden beroemde acteurs komen, cosplayers en onwijs veel kraampjes met merchandise. Ik zat al maanden na te denken over een leuk kostuum en uiteindelijk besloot ik als Finn van Adventure Time te gaan.

 

Merchandise

Een groot deel van Dutch Comic Con bestond uit vele standjes met merchandise. Strips, kleding, posters, manga, anime, speelgoed, kaarten, actiefiguren en meer, het was er allemaal te vinden! Ik heb meerdere foldertjes meegenomen van verschillende webshops die ik zeker nog ga bekijken (misschien leuk om voortaan rubriekjes te maken van Fandom Merchandise van verschillende webshops? Ik denk er in ieder geval over na). Voor elke nerd was er wel iets te vinden. Vele fandoms zaten in het assortiment, volgend jaar wil ik bekend zijn met veel meer series zodat ik nog meer fandoms ga herkennen! Ook waren er plekken voor standjes van strips en games en er waren ook een paar beroemde auto’s te zien van o.a. Batman, Ghostbusters en Back to the future.

IMG_2747 P1000657 P1000658 P1000699 P1000700

 

P1000668P1000670

 

Cosplaywedstrijd

Op beide dagen was er een cosplaywedstrijd waarin cosplayers een act opvoerden als hun personage. Degene met de beste act won en in de jury zaten beroemde cosplayers (die eerlijk gezegd behoorlijk verwaand waren…). Deze wedstrijd was op de zaterdag het leukst, want toen waren de cosplays erg goed maar stond ik niet zo dichtbij. Wel heb ik wat foto’s van de zondag, want toen stond ik helemaal vooraan. Erg gaaf om te zien wat cosplayers hadden bedacht als act, volgende keer wil ik beide dagen flink vooraan staan zodat ik alles goed kan zien!

P1000717 P1000719 P1000721 P1000725P1000726P1000728 P1000729 P1000733 P1000738 P1000741

 

Beroemdheden

Op Dutch Comic Con waren er veel gasten die een Q&A gaven op het grote podium, en je kon zelfs op de foto als je aardig wat geld wilde betalen. Ik heb verschillende acteurs voorbij zien komen, waaronder Giancarlo Esposito, Joseph Gatt, Osric Chau, Spencer Wilding, Michael Cudlitz en Stanislav Janevski. Hier kan je de Q&A lezen met Giancarlo Esposito op Serieblog, want die heb ik helemaal bijgewoond en ik zat vooraan EPIC EPIC EPIC.

IMG_2698

Joseph Gatt (bekend van Thor, Banshee, Star Trek, Game of Thrones, The 100, Teen Wolf en Strike Back)

P1000705

Giancarlo Esposito (Breaking Bad, Revolution, Once Upon A Time en The Scorch Trials)

P1000710

Spencer Wilding

P1000735

Stanislav Javenski (Viktor Kruml in Harry Potter)

P1000701

Michael Cudlitz uit THE WALKING DEAD YEEAAAHHHH

De presentator vond ik vooral erg veel humor hebben. Af en toe was hij best sarcastisch, als hij iets leuk vond zei hij hardop ”Awesome!” maar als het hem eigenlijk niet boeide zei hij ”Super…”. Ook vergat hij de helft van de namen van de beroemde cosplayers hahahaha, dat zullen die arrogante dames leren!

 

Dutch Comic Con vond ik een fantastische ervaring (echt één van de leukste dagen uit mijn leven, zoveel nerdiness en gezelligheid!). Er was veel te zien en ik heb heel veel foto’s gemaakt met cosplayers (al deze foto’s kan je morgen zien op mijn blog!), erg vet om te zien dat er zoveel medegeeks zijn die ook gek zijn op dezelfde series/films/boeken/games als ik. De organisatie kan volgend jaar denk wel ietsjes beter. Sommige plekken van de hallen waren echt heel donker, wat wel jammer was. Daarnaast had ik zo graag een programmaboekje gewild met een goed schema en het was ook jammer dat op het laatste moment zo veel beroemdheden opeens werden geannuleerd (ik snap dat dit moeilijk is, maar hopelijk wordt er volgend jaar minder gewijzigd in het programma). Voor de rest vond ik het een geweldig weekend en kijk ik nu al uit naar volgend jaar!

 

Was jij ook op Dutch Comic Con?

11 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik had geen idee dat er ook werkelijk beroemdheden kwamen en allerlei mensen uit het buitenland, maar dat is zo gaaf! Nu wil ik sowieso volgend jaar er heen haha.

  1. Yeaahhh hopelijk zie ik je dan! De foto’s/handtekeningen zijn wel heel duur, maar als je gewoon een goed plekje bij het podium hebt kan je met gemak dichtbij de acteurs zitten! 🙂

 2. Ik wist helemaal niet dat er ook Nederland dit jaar een Comic Con werd georganiseerd. Als ik dat had geweten, was ik zeker gegaan! Lijkt me echt heel gaaf! Hopelijk heb ik het op tijd door als het weer eens wordt georganiseerd…

  1. De komende 2 jaar komt Dutch Comic Con er sowieso aan hoorde ik, in de zomer gaat waarschijnlijk weer de kaartverkoop beginnen!

 3. Het was het beste weekend so far dit jaar haha. Ik heb het echt super naar mijn zin gehad!

  1. Voor mij ook, kan niet wachten op volgend jaar! 🙂

 4. Het is super hé om op zo’n beurs rond te lopen. Niemand kijkt je vreemd aan wanneer je je als een van je favoriete personages verkleed en er valt zoveel te zien. Jammer dat het ook allemaal vrij kostelijk is, anders was het helemaal perfect geweest.

  • Lisa op april 14, 2015 om 7:54 pm
  • Reageer

  Haha, wat leuk om dit terug te lezen!
  Zelf was ik er ook en heb ik een vlog gemaakt en deed ik mee aan de cosplaywedstrijd!
  Het was een super leuke dag met veel gezelligheid en een leuke sfeer 🙂

  1. O wat leuk! Als wie deed je mee aan de wedstrijd? Dan heb ik je vast wel gezien! 🙂

 5. Heel fijn om mezelf terug te vinden!
  Ik was op zondag de Scarecrow uit Batman.
  Kan ik de foto delen op m’n pagina?
  facebook.nl/scarecrowNL

  1. Supergaaf! Je cosplay zag er goed uit hoor 😀 De foto mag je zeker delen op je pagina!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.