Evenement: Dutch Comic Con Winter Edition 2017

Afgelopen weekend was de wintereditie van Dutch Comic Con, de grootste conventie van Nederland die volledig in het teken staat van de nerdcultuur! Ik had echt genoten van Dutch Comic Con in maart en hoewel de kerstversie vorig jaar niet heel goed was bezocht, was het wel een hele leuke conventie. Ik ging deze keer beide dagen: op de zaterdag ging ik normaal gekleed met wat vrienden, op de zondag ging ik cosplayen als Edward van Fullmetal Alchemist samen met een Winry.

 

De entree verliep vrij soepel. Ik had weekendtickets, dus aan de zijkant kon je deze laten scannen en een bandje krijgen die geldig was voor het hele weekend, zodat je ook tussendoor nog naar buiten kan. De weekendticketscan zat wel wat verstopt bij de zijkant en had wat opvallender gekund, maar uiteindelijk kwamen we goed de ticketscan door en konden we onze jassen ophangen in de garderobe. Bij de aankomst had je ook programmaboekjes die er heel fancy uitzagen, ontzettend handig en leuk als aandenken! Na de ontvangsthal kom je aan bij de experience hal, waar de grote activiteiten plaatsvonden.

De experienceroom had de grote stand van The American Book Center, een stand van The Walking Dead, standjes van wat cosplaygroepen en Legokunstwerken, een mega kleurplaat, de stand van Attitude Holland en de main stage waar Q&A’s werden gehouden en waar de cosplay contest plaatsvond. Er was nog een cozy corner voor panels en standjes van tekenaars. Op de zaterdag was het erg druk op de conventie, maar zondag kon je al wat beter rondlopen. Naast de main stage kon je ook een foto laten van jou en je nerdgenoten, wat ook meegenomen kon worden naar huis als aandenken.

De entertainmenthal was een van de grootste hallen, maar daar had misschien wat meer uit gehaald kunnen worden. Er waren veel cosplaystandjes, speed dating, house of wax (die een hele toffe tentoonstelling hadden in het thema Freak Show), de tafels voor signeersessies van beroemdheden en voornamelijk horecagelegenheden. De horecaplekken waren nogal vol en volgens mij hadden er wel iets meer tafeltjes in deze hal worden gestopt. Voor de rest heb ik weinig te klagen, want het was wel lekker ruim en heb me enorm vermaakt bij House of Wax!

Als je verder doorliep, kwam je uit bij de gaming area. Zoals je al vermoedt ging deze hal volledig over games. Je kon spellen spelen zoals Super Mario Odyssey, Pokémon Ultra Sun/Ultra Moon, Mario Kart, arcadegames, virtual reality-games en meer. Er was ook een groot scherm met veel stoeltjes om mee te kijken bij kampioenschappen van verschillende games. Best leuk om te zien, helemaal omdat gamers met veel ervaring hun skills laten zien.

Het programma was flink volgepland en hoewel ik niet alles heb kunnen meemaken, heb ik wel een deel van de cosplay contest gezien. Erg leuk om weer vele cosplayers te zien die alles uit de kast halen om een mooie act te geven aan het publiek! Het niveau was weer erg hoog en hoewel ik er geen foto’s van heb, keek ik echt mijn ogen uit. Het geluid van de main stage was alleen moeilijk te horen als je niet dichtbij het podium zat doordat er genoeg muziek te horen was in de zalen, wat wel een verbeterpunt is voor de volgende conventie.

De dealerroom was wat groter dan de vorige keer, maar het was rechthoekig. De indeling was daardoor iets chaotisch en het was wat lastiger om je weg te vinden tussen alle kraampjes, maar afgezien dat was de dealerroom erg leuk. De standjes waren veelzijdig en met een beetje rondkijken kon je zeker wat goedkope merchandise vinden om mee naar huis te nemen. Ook was er ruimte voor comic artists die kleine maar ontzettend leuke en originele spullen verkochten. Mijn haul zal al mijn aanwinsten laten zien, maar ik kan je zeggen dat ik wel wat over mijn budget heen ben gegaan, haha!

De sfeer was weer erg fijn en hoewel ik veel mensen niet heb gezien waar ik mee wilde kletsen (de volgende keer toch maar een plaats en tijd bepalen waar ik sowieso ben om mensen te meeten…), maar ik heb toch genoeg interactie gehad. Op de zondag was ik dus aan het koppel-cosplayen en we werden meerdere keren herkend door conventiegangers. Al meteen bij aankomst werd ik op de foto gevraagd en vaak kwamen mensen naar ons toe voor een foto. Zo leuk om mee te maken! We zijn zelfs geïnterviewd door AniTV, die binnenkort een video op hun YouTube-kanaal plaatsen waar wij ook aan meedoen. Abonneer je zeker op hun kanaal en dan kom je mij nog in een video tegen!

Dutch Comic Con Winter Edition was weer erg leuk om mee te maken. De geluidsinstallatie bij de main stage had wat beter gekund en de indeling van de dealerroom had strakker gemogen, maar ik ben erg tevreden met de conventie. Ik heb twee lange maar leuke dagen gehad in de jaarbeurshallen, heb leuke ervaringen meegemaakt in mijn cosplay en heb weer mijn portemonnee flink laten rollen in de dealerroom. Een geslaagde conventie dus! 31 Maart en 1 april is de datum voor Dutch Comic Con 2018, waar ik nu al enorm naar uitkijk!

Ben jij naar Dutch Comic Con geweest en wat vond je ervan?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.