Evenement: Eenzaam en extreem ver weg presentatie

Vrijdag had een buitenaards tintje, ik ging namelijk naar de Sterrenwacht in Leiden voor een boekpresentatie, helemaal in het teken van Eenzaam en extreem ver weg. We zouden Kate Ling, de schrijfster van het boek, spreken via Skype en we kregen een rondleiding door de Sterrenwacht. Mijn ouders wonen op fietsafstand van Leiden, dus ik ging op de fiets naar het evenement toe!

 

We werden verwelkomd door Sandra (de oprichter van Celebrate Books) en de mensen van uitgeverij Moon. We kregen allemaal hapjes en drankjes en konden socializen met andere bloggers (socializen? Help!). We hadden de presentatie in een collegezaal en Marieke (de uitgever van Moon) begon met de presentatie. Ze vertelde dat dit boek het eerste boek was dat ze had gekocht toen ze ging werken bij uitgeverij Moon. Ze hoorde van collega’s dat science-fiction de nieuwe rage kon zijn, maar zelf was ze niet overtuigd. Toen ze dit boek las, werd ze compleet in dit verhaal gezogen en vond ze het fantastisch! De Ventura Saga gaat een trilogie vormen en Marieke vertelde ook nog welke boeken er de komende maanden uit gaan komen. Veel om naar uit te kijken!

IMG_6336

Na het praatje van Marieke hadden we het Skype-gesprek met Kate Ling. Kate vertelde eerst dat ze heel dankbaar was voor ons enthousiasme, aangezien Nederland als eerste het boek heeft vertaald. Zelf woont ze in Spanje, is gek op de boeken van Rainbow Rowell en vindt Waar het licht is van Jennifer Niven een prachtig boek.

Kate Ling begon met schrijven toen ze klein was en ze is er altijd mee doorgegaan. Naast het schrijven werkt ze ook bij een bibliotheek op een middelbare school, dus ze heeft een druk leventje! Na 9 uur ‘s avonds begint ze met schrijven, deze schrijfsessie kan soms echt tot 3 uur ‘s nachts duren…

Kate vond de zoektocht naar jezelf in het universum een interessant onderwerp om over te schrijven. Wat nou als je nog nooit op aarde bent geweest en je hele leven in de ruimte is? Hierdoor bedacht ze de Ventura, het ruimteschip dat op zoek gaat naar een andere leefbare planeet. Kate wilde graag een heldin als hoofdpersonage die niet altijd de juiste beslissingen maakt, maar wel begrijpelijke beslissingen maakt. Ook was het de bedoeling dat het een liefdesverhaal werd. Voor haar is de verhaallijn het belangrijkste in een verhaal. De personages en de setting zitten voor haar echt vast en kent ze door en door, maar het verhaal kan altijd nog veranderen. IMG_6333

De Engelse titel van het tweede deel wordt deze week bekend gemaakt en kan al wat hints geven over de inhoud van het boek. Rond volgend jaar komt het tweede deel uit, nog even afwachten dus!

Daarna waren alle bloggers aan de beurt om hun vragen te stellen. Ik stel altijd deze vraag aan auteurs: als je een personage uit je eigen boek in een boek van een andere schrijver moet stoppen, welk personage zou je dan sturen naar een ander boek? Kate dacht even na en vond dat Seren het prima zal doen in Twilight, aangezien ze Bella dan een steuntje in de rug kan geven, aangezien zij wat girlpower nodig heeft… Achteraf zei ze nog via Twitter tegen mij dat ze nog na gaat denken over een beter antwoord.

Ook werd de vraag gesteld of er in het tweede deel een liefdesdriehoek komt. Kate kon hier niet echt antwoord op geven, maar ze zei dat ze zelf driehoeksverhoudingen niet al te leuk vindt. Ze vertelde daarnaast dat Dom veel Spaanse cultuur heeft overgenomen van zijn grootouders. Aangezien Kate in een internationale school werkt, wilde ze het ”Spaanse” in het boek plaatsen.
IMG_6337

Na het interview werd de groep in tweeën gedeeld en kregen we een rondleiding door de Sterrenwacht, waarbij we de telescopen konden bekijken en vele torentjes in gingen. Ik ging zelfs op een stoel zitten waar Albert Einstein op had gezeten! De Sterrenwacht is nu niet meer echt in gebruik (alleen nog voor de universiteit) en de telescopen zagen er echt oud uit, maar het was heel indrukwekkend om het hele gebouw door te lopen!

IMG_6339Hieronder sta ik onder een afbeeldingen van een ster die geboren wordt. Het lijkt net mijn eigen geboorte!
IMG_6344Na de rondleiding waren we klaar en ging iedereen snel naar het station om zijn/haar trein te halen. Iedereen kreeg nog een goodiebag mee en thuis maakte ik deze open. Ten eerste hadden we het boek Handlettering doe je zo, hopelijk een nieuwe trend na het kleuren voor volwassenen. Ook kregen we sterpepermuntjes, glow-in-the-dark-sterren, kaartjes, Original Green Tea en een doosje die verlicht kan worden met sterren, veel in het thema van het boek!

P1070797

Het evenement van Eenzaam en extreem ver weg was echt een leuke avond. Je wordt gewoon door zulke events steeds enthousiaster over een bepaald boek en ik kan echt niet wachten totdat het tweede deel verschijnt! Ik wil hierbij uitgeverij Moon, de Gouden Zebra en de studenten Sterrenkunde bedanken voor deze gezellig avond!

Heb jij Eenzaam en extreem ver weg gelezen?

2 reacties

  1. Klinkt erg leuk! Lijkt me ook echt een hele coole locatie inderdaad!

  2. Dat klinkt heel erg leuk, en wat een toffe goodiebag!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.