Evenement: Estelle Maskame in Nederland voor #DIMILY

Toen ik een maand geleden een mailtje kreeg voor een uitnodiging voor een evenement met een schrijfster voelde ik mij niet echt aangesproken. Na drie mailtjes en zelfs een Facebookberichtje besloot ik toch de uitnodiging aan te nemen, aangezien ik eerst niet wist of de uitnodiging echt voor mij bedoeld was. Waar ik het over heb? De boottocht met Estelle Maskame voor haar boek Did I Mention I Love You! Deze schrijfster is achttien jaar oud en begon met schrijven op Wattpad. Haar trilogie werd uitgegeven als echt boek en nu is het eerste deel vertaald naar het Nederlands. Het schijnt wel een heel meisjesachtige serie te zijn en ik heb totaal niet idee dat ik het verhaal ga waarderen, maar aangezien de uitgeverij zo hun best deed om mij op de boottocht te krijgen, besloot ik daar naartoe te gaan, maar ik ging ook nog naar het evenement in Hoofddorp voor Estelle!

 

Op de dinsdag kwam Estelle vanuit Schotland naar Nederland en had boekhandel Stevens in Hoofddorp een cocktailparty georganiseerd waarbij Estelle haar boeken liet signeren voor haar lezers. Er zouden nog drankjes zijn en uiteraard kon je boeken kopen. De boekhandel was gewoon open, dus je kon vrij inlopen. Al snel stond er een hele rij voor Estelle, maar ik hoefde zelf geen boek te laten signeren. Gelukkig kende ik wel vele andere lezers, dus er was genoeg tijd om rustig met elkaar te kletsen terwijl mensen in de rij stonden.

IMG_6018

Estelle nam altijd goed de tijd met signeren, met iedereen maakte ze een praatje en je had genoeg de tijd om vragen aan haar te stellen. Zelf nam ik vaak drankjes mee voor anderen. De drankjes werden ingeschonken door ”een hunk”, wat ik zelf echt lachwekkend vond aangezien die jongen alleen maar drankjes zat in te schenken. Elke keer als ik dan drankjes terugbracht, zei ik nog even voor de gein ”Goed gedaan hoor jongen”.

Toen ik even met Estelle sprak, zei ze al snel dat ik een echt Brits accent had. Ik vertelde haar ook dat ik haar op de boottocht iets bijzonders zou laten signeren, maar wat? Ja, dat was voor haar nog even een geheimpje…

IMG_6019

Het evenement bij Stevens was niet enorm bijzonder aangezien het na het signeren wel klaar was, maar het was heel gezellig om met andere boeknerds te praten en de boekwinkel helemaal af te gaan.

 

Op de woensdagavond was het evenement in Amsterdam aan de gang, heel veel bloggers en fans van Estelle konden namelijk een boottocht door de grachten van Amsterdam meemaken. Hierbij kregen we nog wat hapjes (CHIPS) en drankjes, werd er een Q&A gehouden met Estelle, kreeg iedereen op de boot het eerste deel van de DIMILY-trilogie en ging Estelle langs alle bankjes om haar boeken te laten signeren.

IMG_6032

Hoewel ik dus geen boek van Estelle heb gelezen en waarschijnlijk ook geen fan van haar boeken ga worden, vond ik het evenement wel heel leuk en wie weet ga ik nog een poging wagen in DIMILY, puur om te kijken wat het verhaal precies inhoudt en wat ik er van ga vinden. Het lijkt mij in ieder geval een dikke aanrader voor Wattpadliefhebbers (mijn zusje wilt bijvoorbeeld het boek graag lezen). De sfeer op de boot was in ieder geval goed, ik heb vaak kunnen lachen met de groepjes waarmee ik sprak en door Amsterdam varen is natuurlijk heel leuk!

Toen Estelle langs ons tafeltje kwam, liet ik haar mijn geheimzinnige object signeren. Ik had er een heel lang en emotioneel verhaal bij verteld en uiteindelijk kreeg ze al het idee dat het om een onderbroek ging. Mijn schrijverssigneeronderbroek! Ik wil uiteindelijk een onderbroek vol met handtekeningen van schrijvers (nee ik heb hem nog nooit aan gehad) en Estelle vond het heel tof om haar handtekening te zetten dichtbij die van Becky Albertalli. Toen ze naar het volgende tafeltje liep, zei ze dat ze mij nooit zal vergeten!

IMG_6046

Na 2 uur varen door Amsterdam was het afgelopen en maakte iedereen nog een foto met Estelle bij de boot. Daarna konden we nog flink nakletsen in de tram en de trein. Hoewel ik dus op het eerste gezicht niet wist of ik naar het event moest gaan, heb ik er in ieder geval enorm van genoten, zulke events mogen wel vaker georganiseerd worden! Hierbij wil ik dus een dikke duim omhoog doen naar Uitgeverij Moon, ik ben benieuwd wat jullie nog meer op de agenda hebben staan!

IMG_6051

Heb jij al Did I Mention I Love You gelezen en wat vond je ervan? 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.