Evenement: Harry Potter Avond bij boekhandel Wagner in Sassenheim

Afgelopen vrijdagnacht konden de boekhandels eindelijk hun pakket open maken met daarin het boek Harry Potter en het Vervloekte Kind, het script van het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child, wat zich afspeelt na de zeven boeken over Harry Potter. Hoewel ik het boek al had gelezen (hier kan je mijn recensie lezen), leek het mij toch erg leuk om een Harry Potter avond mee te maken. Boekhandel Wagner in Sassenheim organiseerde er eentje en aangezien ik deze winkel erg leuk is, besloot ik daar op de vrijdagavond naartoe te gaan!

 

p1070927

Om half twaalf kon ik naar binnen gaan en werd ik verwelkomd door het personeel van de winkel, zoals eigenaresse Willemien met haar kinderen. Iedereen had een heksenmuts op en de hele winkel was versierd in Harry Potter style. Er waren zelfs heel oude merchandise en goodies van de fandom, dus dat was heel leuk om te zien! Er was echt werk van gemaakt, helemaal met alle verschillende boeken en posters die in de winkel lagen. 

p1070928

Elke gast kreeg een tovenaarsdrankje (een groene of een blauwe) en toen de winkel wat vol begon te raken, begonnen we met een Harry Potter quiz (waarvan ik de vragen voor had gemaakt). Ik dacht dat de vragen niet al te lastig waren, maar de meeste mensen hadden toch erg veel moeite met het beantwoorden van de vragen! Voor elke vraag die je goed had, mocht je een mooie poster uitkiezen. Ook kreeg de persoon met het leukst geklede kostuum een exemplaar van Harry Potter en het Vervloekte Kind.

p1070930

Om twaalf uur konden de boxen met Harry Potter-boeken opengemaakt worden en werden we nog gefotografeerd voor de lokale krant. Daarna ging de kassa open en kon de verkoop beginnen! In de tussentijd kon iedereen nog kletsen over Harry Potter, werden er Smekkies in alle smaken gesmikkeld en kon je leuke boekenleggers meenemen.

p1070931

De meeste mensen gingen na het kopen van het boek snel naar huis om hem te gaan lezen, dus uiteindelijk werd het weer erg rustig. Tijd om naar huis te gaan! Als bedankje voor het maken van de quiz kreeg ik nog wat mooie posters mee naar huis, wat zien ze er leuk uit!

p1070932

De Harry Potter avond bij boekhandel Wagner was erg leuk en ik ben heel benieuwd hoe de verkoop van Harry Potter en het Vervloekte Kind het gaat doen. Deze boekhandel heeft in ieder geval al een mooie opening gemaakt voor de verkoop!

Ben jij ook naar een Harry Potter en het Vervloekte Kind-openingsfeest geweest bij een boekhandel?

1 reactie

  1. Die posters zijn super mooi. Volgens mij begin ik binnenkort trouwens non-stop het Harry Potter thema te neuriën door de Cases game die ik op mijn smartphone heb geïnstalleerd. Ik hou van die zoekspelletjes maar zit nu wel continu met dat muziekje in mijn hoofd.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.