Evenement: Harry Potter Releaseparty bij Waterstones Trafalgar Square

Tijdens mijn vakantie ging ik na de tweede dag op YALC naar de Waterstones bij Trafalgar Square met vele andere boekbloggers, er was namelijk een releaseparty voor Harry Potter and the Cursed Child! Het boek zou namelijk om 12 uur ‘s nachts in de verkoop gaan, dus ervoor werd dit uitgebreid gevierd in de kelderverdieping van de boekhandel. Een gezellige avond met genoeg activiteiten!

 

IMG_6870

Bij aankomst zagen we al een etalage met allemaal Harry Potter spulletjes en toen we eenmaal een kwartiertje er waren, stond er al een aardige rij voor de winkel. Ook had de Waterstones gratis WiFi en waren er genoeg Pokéstops met lures rondom de winkel, dus een goede reden voor ons boekbloggers om even Pokémon Go te spelen…

IMG_6871

Bij aankomst gingen we met de trap naar beneden en werden we verwelkomd met een hapje en een drankje. Er was echt genoeg te smullen, er waren zelfs cakejes en een taart die Hagrid aan Harry gaf op zijn verjaardag in het eerste boek!

IMG_6872 IMG_6875

In verschillende hoeken zaten er verschillende spellen rondom Harry Potter, zoals Harry Potter Lego! Tim en ik deden het spel even, maar na wat ”POEF PAF IK MAAK JE DOOD MET MIJN SPREUK!” kwamen we niet echt verder.

IMG_6873

Ook kon je Ezeltje Prik spelen, maar dan varkentje prik! Echt heel grappig bedacht, ik lachte mij kapot toen ik het zag!

IMG_6874  Nadat iedereen binnen was gekomen, was het tijd voor een potje Quidditch! Je kon je inschrijven voor je eigen huis en toen gingen verschillende teams tegen elkaar spelen. Je had een ballon als bezem die je met één hand vast moest blijven houden en je mocht in je eigen helft de bal proberen te gooien door de hoepel van de tegenpartij. Het was zo hilarisch om te zien, iedereen was zo hysterisch aan het doen om te kunnen winnen!IMG_6877

Ook was er een cosplaywedstrijd waarbij deze meisjes wonnen, ze waren verkleed als Ginny met Toms dagboek en Hermelien die een kattenhoofdje kreeg. Iedereen vond deze meiden heel schattig dus ze wonnen met vlag en wimpel van Draco, Loena, Tonks en Hermelien.

IMG_6881

Na de wedstrijd was het tijd voor een Harry Potter quiz met meer dan veertig vragen. Voor ons Nederlanders waren de Engelse vragen soms wat moeilijk, maar de meeste vragen wisten wij wel te beantwoorden! Ik vond het vooral heel grappig en ik heb onwijs veel lol gehad met mijn medebloggers (Tim en ik hebben nog nooit zo vaak het woord boef gebruikt). Ik moest helaas wat eerder weg (ik wilde nog de metro kunnen pakken richting mijn hostel), maar ik had enorm genoten van het feest! Die boekhandelaren weten wel hoe ze een feestje moeten geven…

Hoe waren de Harry Potter feestjes in Nederland?

2 reacties

  1. De tranen van het lachen rolden over mijn wangen tijdens de quiz

  2. Leuk om te lezen 😀
    Mijn verslag van Donner staat hier.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.