Evenement: Hungry Readers lezen Lobsters Leesclub Boekhandel Stevens

Lobsters_CVR_2015.inddAfgelopen vrijdag was voor mij een dagje Hoofddorp. Eerst ging ik naar de voorpremière van Disney Descendants en achteraf kon ik meteen door naar de boekhandel in Hoofddorp. Bij boekhandel Stevens is namelijk een leesclub voor Young Adults. Deze keer gingen ze het boek Lobsters bespreken en aangezien ik al wat ervaring heb met het boek (Awkward Lobsters Date, een ontmoeting met de schrijvers tijdens YALC) wilde ik er graag naartoe gaan. Ik ging samen met Eline (Blossom Books ambassadeur en maker van de Lobsters Booktag). Wij hadden dus samen wat kennis van Lobsters en de schrijvers van dit boek (een geweldig boek trouwens, mijn recensie kan je hier lezen). Ik wist niet wat ik kon verwachten van de leesclub, dus ik was heel benieuwd!


Met Tom en Lucy

Nadat Eline en ik eerst een rondje deden door de boekhandel (een verschrikkelijk mooie boekhandel met genoeg Young Adult, yes!) gingen we naar de tafel in de hoek van de winkel waar de leesclub gehouden zou worden. We waren niet de eerste, al een paar boekengekken waren al aan de tafel geschoven. Jennifer van de boekhandel had nog geprobeerd voedsel in de vorm van piemels te krijgen voor de awkwardness, maar het bleef (gelukkig) bij snoepjes in de vorm van lippen. Als drankje had ze warme Cassis (het drankje dat ook wordt genoemd in Lobsters) en dat is nog best lekker ook, maar wel heel zoet.

De leesclub bestond uiteindelijk uit een groepje van 10 mensen. De meeste van ons hadden het boek al helemaal gelezen of waren er in bezig. Jennifer begon de avond en stelde vele vragen over Lobsters. Wat voor cijfer gaven we het boek en waarom geef je dat cijfer? Wat vind je het leukste stukje uit Lobsters? Hoe vinden jullie de personages (iedereen had een hekel aan Stella)? Jennifer had aardig wat leuke vragen bedacht waar we lang over konden praten, hoewel we soms wat afgeleid waren van het onderwerp (wat moet je anders met een stelletje fanboys/fangirls die zo veel boeken leuk vinden…). Ook hadden we het over awkwardness in het algemeen (hoe begroet je nou iemand? Moet je nou handen schudden en wat moet je doen als iemand je een zoen wilt geven en jij dat overduidelijk niet wilt?), waar erg grappige verhalen uit kwamen!

Eline kwam nog aanzetten met haar Lobsters Booktag en liet die rondgaan in de groep. Zelf kon ik het niet laten om mijn handtekeningen in het boek van Lobsters te laten zien aan de groep. Aan het eind van de avond (om 9 uur moest de winkel sluiten) hadden we het meer over andere nerdy dingen. Pokémon Go, series zoals Doctor Who, cosplay en nog veel meer. Man, dat kon ik echt waarderen! Het was gewoon een gesprek tussen allemaal geniale nerds (ik weet niet of de mensen van de leesclub mijn blog kennen, maar ik heb me als fanboy nog aardig ingehouden wat fanboyen betreft). Toen de winkel bijna sloot, deden we nog snel een rondje door de boekhandel en gingen we nog vele boeken af en kon ik nog veel boeken aan mensen aanraden. Achteraf werd ik ook nog toegevoegd aan het groepsgesprek van de Hungry Readers en kan ik al niet wachten op de volgende leesclub, die zal gaan over de Rode Koningin.

Ik heb helaas geen foto’s gemaakt (domme ik), maar het was echt een toffe avond en ik kom zeker vaker naar de leesclubs van Boekhandel Stevens! Er wordt niet alleen gepraat over leuke boeken, maar ook de mensen die er zijn maken de sfeer heel tof. Ik raad je zeker aan om eens naar een leesclub te komen (het liefst natuurlijk in boekhandel Stevens!), want het is echt een leuke ervaring en de ideale manier om hele coole boekenwurmen als jij te leren kennen.

Ben jij al eens naar een leesclub geweest?

2 reacties

  • Eline op september 21, 2015 om 6:15 pm
  • Reageer

  Of ik al eens naar een leesclub geweest? Hmmmm daar vraag je me wat…
  Maar het was inderdaad zo leuk! Ik weet echt van niemand de naam meer, alleen dat iedereen leuk was.
  En warme cassis is eerst heel lekker en zoetig, en dan wordt het zuur en is het zo vies! Een hele ervaring xD

 1. Dit klinkt als een leuke avond!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.