Evenement: Japanmarkt in Leiden

Japan is een land dat ik al jaren lang wil bezoeken. De hele cultuur, de landschappen, de anime-buurtjes en gekke gewoontes, ik kan niet wachten om daar een bezoekje naar te brengen! Toen ik hoorde dat het Siebolthuis (een museum over Japanse cultuur) in Leiden een Japanmarkt organiseerde met vele kraampjes in het teken van Japan, wilde ik maar al te graag gaan. Afgelopen zondag bracht ik een bezoekje aan de Japanmarkt en ik had het er zeker naar mijn zin!

P1070639

De Japanmarkt zat in de hele straat van het Siebolthuis en zat vol met verschillende kraampjes. Alle kraampjes stonden aan de kant van het water, dus alle mensen moesten wel even wachten voordat ze dichtbij een kraampje konden staan en alles goed konden zien. Zeker op drukke momenten duurde het even voordat ik vooraan stond, dat was soms wat vervelend. 

P1070640 P1070641

De Japanmarkt vond ik erg gevarieerd en had vele verschillende spullen die te maken hebben met Japan. Bonsaiboompjes, tekeningen en schilderijen van Japan, anime merchandise en hapjes. Elk kraampje liet wel weer wat nieuws zien en je keek al snel je ogen uit. Naast alle kraampjes liepen er ook wat cosplayers rond op de Japanmarkt.

P1070642 P1070644 P1070645

Ook was er een kraampje met genoeg figures van anime, maar of ik kende de personages niet, of ik vond het net iets te duur. Deze bak (foto hierboven) zat vol met leuke figures van Sword Art Online, maar ik vond het een beetje te veel geld om er meer dan 20 euro voor te betalen. Helaas, volgende keer beter! Wel zou je hier makkelijk als Japanliefhebber kunnen slagen met wat inkopen. Al houd je van de kunst van Japan of juist de anime, er is vast iets te vinden op de Japanmarkt!

P1070646

De Japanmarkt was afgelopen zondag en duurde van 12-17 uur. Naast de markt kon je nog het Siebolthuis in of in andere musea van Leiden wat dingen bezichtigen van Japan, maar ik hield het bij de markt zelf. Ook kwam ik Lieke en nog vele andere bekenden tegen, ook erg leuk! Als het Siebolthuis volgend jaar weer een nieuwe editie van de Japanmarkt organiseert ben ik er hopelijk weer bij, want ik vond het erg leuk om rond te snuffelen tussen alle kraampjes!

Wat vind jij de leukste spullen die in het teken staan van Japan?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Doet me een beetje aan Made in Asia in Brussel denken. Alleen is het daar overdekt waardoor het meteen nog wat drukker wordt.

  2. En helemaal niks gekocht??? :O XD haha.. Lolz.
    Dat kraampje met die figures omg !!… En de popin cookin !!!! waarom wist ik niks van deze markt ?? -_- XD
    Nou ja.. ik zou toch geen geld er voor hebben whaha 😛 .

  3. Ziet er niet zo veilig uit, die drukte en dan die hoge kasten vol dure figures vlak langs de waterkant 😛 Of was het niet mogelijk om er tegenaan te stoten oid?

    1. Nee dat lukte niet, er stonden ook bordjes met ”niet aanraken” dus de meeste mensen bleven met veilige afstand er vandaan haha 😛

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.