Evenement: Launchparty Vlam van Floortje Zwigtman

Gisteren ben ik ondanks mijn voortdurende buikpijn (mijn buikpijn houdt blijkbaar van me en laat me nooit meer los…) naar de Launchparty van het boek Vlam van de Vonk-trilogie van Floortje Zwigtman geweest, aangezien ik kaartjes had gewonnen bij killingmydarlings. Samen met Jacoline ging ik op pad naar Amersfoort om Floortje te zien en gelijk haar nieuwe boek te gaan kopen! Zelf had ik nog niets gelezen van Floortje Zwigtman, maar Jacoline is een grote fan dus ik was wel nieuwsgierig geraakt naar dit boek.

 De launchparty was toevallig tijdens de Spoorparade in Amersfoort, dus we moesten eerst langs dit festival voordat we uitkwamen bij een soort schuur waar het feest plaats vond. We waren één van de laatsten, maar we wisten toch een plek vooraan te bemachtigen, zodat we op de eerste rij stonden tijdens de presentatie!

De party begon met een Q&A met Floortje, gepresenteerd door Edward van de Vendel, ook een schrijver. Zijn vragen waren goed bedacht en de antwoorden van Floortje waren ook heel leuk en ik werd al snel benieuwd naar haar boek. Ook las ze een hoofdstuk voor uit haar boek, wat al heel goed klonk! Floortje wilde er echt voor zorgen dat haar zelfverzonnen land echt realistisch werd gevonden door het publiek, en dat was erg te merken!

Na het voorlezen kwam Myriam West optreden, die speciaal een nummer had gemaakt voor het boek Vlam, wat je ook gratis kan downloaden. Zo beleef je het boek met een extra sfeertje! Myriam zong erg goed en het hele publiek was heel stil tijdens haar optreden. Ik zag dat Floortje regelmatig haar best deed om haar tranen in te houden.

Toen Myriam West klaar was met zingen, kwam er nog een ander optreden, dit keer van Axis Tron, de dictator uit de Vonk-trilogie. Een acteur had zich helemaal in het personage van Axis Tron geplaatst en een speech gegeven over zijn ”geweldige” land Chimeria, waarin hij vertelde dat niet alles wat Floortje in haar boeken schreef over hemzelf en zijn land helemaal waar was. Tot slot kreeg iedereen de uitnodiging om een half jaar in Chimeria te verblijven… Joepie, daar heb ik nu al zin in… Het optreden van Axis Tron gaf weer een unieke laag aan het boek van Floortje Zwigtman zodat Chimeria nog levendiger werd! Ook met het lied van Myriam West kan ik nu op een hele intensieve manier dit boek gaan lezen!

Vervolgens had ik het boek Vlam gekocht en laten signeren door Floortje zelf. Ze stempelde gelijk mijn boek voor de visumaanvraag in Chimeria, die kan ik dus gaan invullen, hoewel ik goed op de kleine lettertjes moet letten…
Na nog even te hebben gesproken met Tim en medewerkers van Uitgeverij Moon besloten we weer naar huis te gaan (de terugreis was ongeveer een uurtje en dan kwam mijn buikpijn ook weer flink terug, yes…). Ik heb in ieder geval erg genoten van deze launchparty en ik hoop snel weer boekenpresentaties te gaan bezoeken, hierdoor ga je bepaalde boeken toch op een hele andere manier lezen omdat je er veel meer betrokken bij bent geraakt!

En dan nu, gauw beginnen aan Vlam zodat ik me kan wanen in Chimeria… 🙂
Benieuwd naar dit boek geworden? Hier kan je naar de site van Floortje Zwigtman gaan.

Zijn jullie al naar boekpresentaties geweest?

2 reacties

  1. Klinkt als een leuk event! Goed verzorgd enzo.

  2. Ik ben ooit één keer naar den boekpresentatie geweest van Maggie Stiefvater. Maar dat was nog voor ik een blog had.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.