Evenement: Laure Eve en Kass Morgan bij de Donner

Afgelopen zaterdag ging ik samen met de BookTube-queen Fleurine naar boekhandel Donner in Rotterdam, wij mochten namelijk Laure Eve en Kass Morgan interviewen in de kluis van Donner voor publiek! We hadden als voorbereiding wat vragen bedacht en hebben de dames op de proef gesteld. Laure en Kass kunnen ontzettend leuk vertellen en wisten met alle liefde onze vragen te beantwoorden!

 

Als jullie een karakter uit jullie boek in de boeken van een andere schrijver zouden moeten stoppen, welk karakter uit De Graces/De 100 zou je dan in het boek van de andere schrijver stoppen?

Laure zou graag River in een schattig contemporary-verhaal stoppen, waarin alles heel lief is, zodat ze die wereld even op stelten kan zetten! Kass zou Octavia wel willen zien in Game of Thrones, dan zal ze waarschijnlijk samen met Daenerys draken berijden en Westeros overheersen!

Voor Kass Morgan: Hoe zou jij handelen als je net als de 100 op de aarde werd gedropt?

Kass had het idee dat zij het niet zo zou redden op aarde. Kass heeft wat smetvrees, dus die hele natuur zou ze maar wat vies vinden. Haar personages zijn tegen meer dingen opgewassen dan zij, haha!img_7878

Voor Laure Eve: In de Graces zijn er verschillende soorten heksen, water, aarde, vuur, lucht. Welk element ben je zelf (water want ze heeft een tattoo van het teken op haar arm, maar laat het haar maar lekker zeggen) en welk element denk je dat Kass is?

Laure is van het type aarde, aangezien ze heel trouw is. Kass vond ze wel wat weg hebben van het type water en daar was ze zelfs op gekleed!

Voor Kass Morgan: Hoe vind je de serie The 100 en de verschillen die ze daarin hebben gestopt?

The 100 is een hele toffe serie en er zijn inderdaad grote verschillen met het boek, maar Kass probeert de serie gewoon te kijken als een fan en niet als een creatie van haar boeken. Ze weet zelf ook niet wat er gaat gebeuren in de serie! Kass vond het best moeilijk om haar boeken zo levend te maken, de serie zorgt er echt voor dat het echt tot werkelijkheid komt!

Als jullie karakters aan de Hongerspelen zouden moeten deelnemen, wie zou dan winnen/verliezen?

Thalia zou volgens Laure de Hongerspelen winnen, de rest zou in korte tijd het slagveld niet overleven. Kass denkt dat Clarke de winnaar van de Hongerspelen kan zijn, aangezien zij een echte overlever is.

In welke Zweinsteinhuizen zitten jullie?

Laure is een echte Zwadderich en Kass is een heerlijke nerdy Ravenklauw die graag in de boeken zit.

Voor Kass Morgan: Jouw boekenserie is als serie neergezet. Als je zelf in de serie zou mogen spelen, welke rol zou je dan willen spelen (jonge rollen mogen ook, alles is mogelijk)?

Kass zou graag een Grounder zijn, zodat ze er heel gaaf uit kan zien en een paard kan rijden!img_7877

Voor Laure Eve: Op de achterkant van De Graces staat dat het een goed boek is voor de lezers van Twilight. Ben je het hier mee eens en ben je zelf ook fan van Twilight? Zo ja, team Jakob of team Edward?

Ze snapt de overeenkomsten, hoewel de Graces een hele andere kant op gaat halverwege het verhaal. Laure heeft alleen nog maar het eerste boek en de eerste film gelezen en gezien, ze is voor Edward.

Voor Kass Morgan: De jongeren die naar de aarde gaan zijn allemaal criminelen. Stel dat je de kans krijgt om iets crimineels te doen zonder opgepakt te worden, wat voor crimineels zou je dan doen?

De verkiezingen saboteren!

Voor Laure Eve: De Graces gaat niet alleen over heksen, maar ook over het gevoel hebben dat je er niet bij hoort, terwijl je dat wel wilt. Hoe kwam je hierop, is dit gebaseerd op je eigen gevoelens?

Laure Eve had dit gevoel zeker toen ze jong was. Ze woonde aan de kust en terwijl al haar klasgenootjes surfer-types waren, was zij juist meer een artistieke alternatieveling. Laure denkt ook dat veel meer jongeren dit gevoel hebben, dus ze hoopt dat ze hiermee veel lezers kan bereiken.

Hebben jullie nog schrijftips voor aspirerende schrijvers?

Beide dames zeggen dat je je eigen weg moet gaan, vaak moet schrijven en uiteindelijk gaat leren van je eigen fouten. Elke schrijver moet zijn eigen pad volgen en dan kom je er wel!

 

Na onze vragen deden we een spelletje: wij gaven drie woorden aan de dames die pasten bij hun boeken (zoals heksen, ruimte, overleven en vloeken) en zij moesten uitvinden wat het Engelse woord ervoor was. Laure Eve was hier erg goed in, ze wist gewoon spreuken te raden! Na ons spel gaven we het publiek de gelegenheid om vragen te stellen. Daarna werd het tijd voor de signeersessie, maar ervoor moest ik nog even met de dames op de foto met mijn gesigneerde onderbroek. Dit is serieus de eerste keer dat ik hem om heb gedaan en het zat HEERLIJK. Ik hou vooral van de blikken van de dames op de foto. Zij zeggen echt duizend dingen met alleen al hun blik.
img_7876

De signeersessie was ook leuk en de dames namen echt de tijd voor elke lezer. Ik bleef er gewoon bij staan, praatte met mensen van de uitgeverij, kletste met wat andere bloggers en bloglezers (een meisje was gewoon zenuwachtig toen ze met me ging praten, heel cute – en ook nergens voor nodig want ik ben een grote flapdrol). De meeste mensen gingen na hun handtekening nog de Donner af, ook ik heb weer lekker gesnuffeld tussen alle boeken en een leuke tijd gehad. Fleurine en ik willen hierbij Blossom Books, Best of YA, de Gouden Zebra en de boekhandel bedanken voor deze dag, we vonden het een eer om deze geweldige schrijvers vragen te stellen!

Heb jij Kass Morgan en/of Laure Eve ook ontmoet?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Leuk interview zeg! Ik ben nu nog meer benieuwd naar De Graces!

  2. Hahah ik wilde zeggen “wat zie je er netjes uit voor het interview!” en toen zag ik de foto in die boxershort hahahaha. Maar je zag er nog steeds netjes uit hoor. 😉

    1. Hahah de onderbroek maakt de man.

  3. Hahahaha Joost, ik leef voor je onderbroekfoto. Tof interview!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.