Evenement: Leesbeesten Leesclub lezen Warcross

Warcross is het nieuwe boek van Marie Lu en staat in het teken van virtual reality (games). Ik vond dit boek erg goed (je kan mijn recensie hier lezen), dus toen ik vorige week vrijdag in Eindhoven was voor het boekenfestijn, werd er dus ook een bezoek gebracht aan de boekhandel voor de Leesbeesten Leesclub bij van Piere. Hierbij worden er voorbereidingen getroffen door de boekhandel en Emmy van Zonenmaan, die de leesclub begeleidt. Ik was heel benieuwd naar alle meningen van de andere lezers!

 

Bij het aankomen van de leesclub werden we verwelkomd met een hapje en een drankje en kon ik al snel kletsen met andere lezers/bloggers. We waren met ongeveer vijftien man, een aardig groepje! Gelukkig werd iedereen aan het woord gelaten, wat echt heel fijn is. Iedereen kon zijn of haar zegje doen en zijn/haar mening kwijt, waar altijd respectvol mee om wordt gegaan. Naast het bespreken van het boek, werd er daarnaast ook lekker gekletst. Een prima sfeertje dus!

De meningen over Warcross waren wat verdeeld, maar over het algemeen was iedereen positief over het boek. Het verhaal is lekker spannend, de schrijfstijl zorgde ervoor dat je alles heel kleurrijk voor je zag en Emika is een toffe hoofdpersoon (ze werd nog vergeleken met America van de Selectie, maar niemand was het daar echt mee eens). Kritiek kwam ook naar voren, want is de technologie van Warcross wel realistisch? Een bril die extra beelden geeft aan de realiteit kan werkelijkheid worden (kijk maar naar de Google Glass), maar lenzen die zulke technologie hebben was misschien wat vergezocht. Ik vond dit zelf niet zo erg, want de lenzen waren wel essentieel voor het einde van het verhaal. Ook de gedachtewisseling tussen Emika en Hideo vonden mensen ook niet realistisch.

New York en Tokyo vond iedereen erg gaaf en Marie Lu wist dit heel goed te beschrijven. Daarbij vonden we alle nerdreferenties supertof. Harry Potter, Mario Kart, noem het maar op! Ook werd er gekletst over de game Warcross en welke rol je zou willen spelen in een Warcross-team. Iedereen had wel weer een eigen rol die hij of zij zou willen spelen, dus dat was erg leuk om te zien! Daarna kwamen we uit bij ons favoriete personage. Hierbij kwamen we tot de conclusie dat naast de twee hoofdpersonen, andere personages weinig naar voren kwamen. Sommige personages lieten wel wat leuke persoonlijkheden zien, maar werden niet nader belicht waardoor je een personage nog leuker zou vinden. Je werd haast geforceerd om Emika of Hideo als favoriete personage te zien.

Een ander kritiekpuntje dat we gaven was het einde. Veel mensen vonden het einde tof, alleen de laatste plottwist was wat voorspelbaar en bepaalde aspecten waren behoorlijk cliché. Dat mocht de pret niet drukken, want veel lezers waren heel enthousiast over het boek en kijken uit naar het vervolg. Waar zou deze over gaan? We vermoeden dat er een grote strijd gaat plaatsvinden en dat hopelijk de game Warcross ook nog vaak terugkomt. We moeten nog even wachten, maar hopelijk is het vervolg het wachten waard!

Na het bespreken van Warcross liepen we nog even door de boekhandel en mochten we boeken voordragen die we gaan behandelen tijdens de volgende leesclub. Uiteindelijk werd Iskari gekozen, een hele goede keuze! Deze zal in januari plaats vinden. Ook gaat er misschien in december een soort boekenkerstdiner plaatsvinden voor YA-lezers, supertof! Ook werden er nog leuke prijzen verloot: ik won een print van Warcross en mijn vriendin kreeg een poster van De slaapster en de spintol. Naast de prijzen kregen we ook nog allemaal een goodiebag met boekenleggers, een pen, een notitieblok en meer. We werden echt verwend!

De Leesbeesten Leesclub is een hele gezellige leesclub. De lezers zijn gezellig, de organisatie is zo goed geregeld en de verloting van wat prijzen maakt de leesclub heel tof. Ik vond het een geslaagde avond, bedankt Emmy en Jeannette voor alle voorbereidingen!

Bezoek jij wel eens leesclubs?

 

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.