Evenement: Leesfabriek Leesclub Amersfoort

Nadat ik op de zaterdag na Dutch Comic Con was gegaan (waar ik al redelijk gesloopt van was), kon ik het niet laten om nog een bezoekje te brengen aan de Leesfabriek Leesclub in Amersfoort. Dit was een evenement van de Leesfabriek en stond in het teken van de schrijvers Jennefer Mellink, Miriam Bruijstens, Lorna Minkman en Isabelle Quinn, allemaal schrijvers van Clavis-boeken. Ik had al Gebroken van Jennefer Mellink en De Laatsten van Isabelle Quinn gelezen en daarnaast wilde ik nog wat boeken laten signeren. De presentatie werd gedaan door John van De Leesfabriek en Anneke en Tim konden de interviews met de schrijvers houden, terwijl er nog muziek was (waaronder de medeblogger Nanouk Meijer).

We waren wat vroeg aangekomen in KadECafé en wachtten rustig af op de rest van de leesclub. Al snel werden we vergezeld door onder andere Ilse, Tessa en Katja. Later kwamen Tim en Anneke nog binnenwandelen. Het café werd steeds voller en met een kleine uitloop startte John de leesclub. We begonnen met een quiz, ”boekje op, boekje af”. John stelde vragen waarbij je het juiste antwoord moest uitkiezen. Een antwoord was met een boek op je hoofd, het andere antwoord zonder boek op je hoofd. John had veel vragen voorbereid, maar bij één van de eerste vragen viel al het grotendeel van de zaal af. Ilse wist het nog aardig vol te houden, maar uiteindelijk werd de prijs verdeeld onder twee mensen.

 

Toen kwamen Tim, Anneke, Jennefer Mellink en Miriam Bruijstens het podium oplopen en kwam er een interview met de twee dames. Ik had Jennefer Mellink al eerder gesproken, dus wist al aardig wat ik er van kon verwachten. Aangezien Jennefer vroeger recensente was op Crimezone (tegenwoordig Hebban), wist ze al aardig hoe goede thrillers in elkaar zaten en dit gebruikte ze voor haar eigen debuut Gebroken. Ze hoopte dat de lezers de uiteindelijke dader niet konden achterhalen, dat is naar mijn idee zeker gelukt!

Miriam heeft Het boek van Tess geschreven, een boek waar ik nog niet heel nieuwsgierig naar was, maar na dit interview zou ik het zeker eens willen lezen. Miriam vertelde met een vleugje humor en ik merkte dat haar boek best uniek is, ik wil zeker eens een poging wagen aan haar boek. Ook vertelde ze dat de meningen rondom haar boek wat verdeeld waren, haar vader vond haar boek bijvoorbeeld maar helemaal niks! Miriam vertelde ook dat Tess zeker stukken van haar bevat en dat bepaalde stukken in het verhaal op waarheid zijn gebaseerd en dat de lezer zelf kan beoordelen wat verzonnen is en wat niet.

 

Toen was er een pauze en was ik al vertrokken, aangezien ik echt te moe was en de volgende dag weer vroeg naar Comic Con moest. Wel heb ik mijn boeken laten signeren en nog even bijgepraat met wat bloggers. Voor boekenwurmen is de leesclub een ideale gelegenheid om eens met je neus dieper in het boekenvak te kruipen en meer te weten te komen over bepaalde schrijvers en boeken!

1 reactie

  1. Leuk om te lezen!
    Het was erg leuk om te doen, maar stiekem wel jammer dat er weinig jongeren waren. Hopelijk gaat dat een mogelijke volgende keer beter. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.