Evenement: Lobsters Date

Vrijdag stapte ik op de trein naar Alkmaar, ik ging namelijk naar de Lobsters Datevan Blossom Books! Lobsters, een ongemakkelijk liefdesverhaal, is nu uitgekomen en een paar bloggers werden uitgekozen voor een awkward date, waarin we een Skypegesprek hadden met de auteurs. Lobsters is namelijk geschreven door een man en een vrouw, die vroeger drie jaar een relatie hadden. Ze zijn goede vrienden gebleven en hebben dus een hilarisch verhaal geschreven, waarbij ze beide vanuit een ander perspectief schrijven.

IMG_3146

In Alkmaar aangekomen kwam ik al snel wat andere bloggers tegen, namelijk Katja en Emmy, die op de rest van alle bloggers aan het wachten waren. Er kwamen bekende en wat onbekende gezichten voorbij en het was erg leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. We liepen met een groepje naar de uitgeverij, die ongeveer 20 minuten lopen vanaf station vandaan was. Met mijn uiterst professionele navigatievermogen wist ik de groep in goede banen te leiden. En nee als je mensen hoort zeggen dat ze Google Maps gebruikten waardoor we bij de uitgeverij kwamen, hebben ze het helemaal mis.

IMG_3149

We zaten in een kamer waar een romantisch diner was geserveerd. Champagneglazen met piemelrietjes (ja serieus) met Cassis (een leuke verwijzing naar het boek), een bordje met een briefje erop, hartjes gestrooid over de kamer en een leuke goodiebag. Iedereen had zijn of haar eigen plek en de dames van Blossom Books, Myrthe en Lotte, begonnen de avond. Ze vertelden hoe enthousiast ze waren over Lobsters en iedereen introduceerde zichzelf door zijn/haar naam te zeggen en daarna hardop lezen wat er op ons briefje stond die op ons bord zat. Mijn zin was ”Je moet me arresteren, want ik heb namelijk je hart gestolen.” Alle bloggers hadden zo’n ongemakkelijke en slechte openingszin. Daarna moesten we op papiertjes (in de vorm van een hartje) onze ongemakkelijke date momenten opschrijven. Daarna werden deze opgezegd en gingen we telkens raden wie dit had meegemaakt. Ik bespaar je de details, het waren namelijk echt hele awkward momenten die werden opgenoemd…

IMG_3152

Toen was het tijd voor het Skype-gesprek met Tom Ellen en Lucy Ivison. Al snel kwam ik erachter dat Tom en Lucy ontzettend grappig waren en hele leuke mensen. Ze vertelden over hun relatie en dat ze drie jaar geleden bij elkaar waren gekomen om het boek te schrijven. Sommige personages in het boek zijn gebaseerd op hun vrienden (die, volgens Lucy en Tom, er trots op zijn dat ze in het boek zitten) en een deel van het verhaal is op waarheid gebaseerd.

IMG_3153

Tom vertelde dat hij zelf weinig herinnert van zijn relatie met Lucy, waar Lucy nog best om kon lachen en vertelde over een paar van haar ongemakkelijke momenten in haar leven. Tom hoopt dat Lobsters ook een boek is voor jongens, dus als mannelijke lezer kan ik daar achter gaan komen! De twee zijn van plan om weer samen een boek te gaan schrijven, deze keer een iets meer serieuzer verhaal. Daarnaast gaan ze ook apart een boek schrijven. Lucy is van plan een boek te gaan schrijven in de trant van Downtown Abbey en Tom gaat een boek schrijven over Britse jongens die naar een Amerikaans summercamp gaan, daar kijk ik nu al naar uit!

 

Tot slot vertelde Lucy dat ze een paar van ons gaat tegenkomen in Londen tijdens de Young Adult Literature Con, dat de schrijvers de Nederlandse covers het leukste vinden (hoera voor Emmy!) en dat er qua vertalen veel bij kwam, aangezien Blossom Books ook alle seksistische benamingen van ”vagina” en ”piemel” moest vertalen. We hebben nog erg moeten lachen terwijl Myrthe allemaal synoniemen opnoemde van het vrouwelijk geslachtsdeel.

IMG_3156

Na twee uurtjes konden we weer naar huis en op de terugweg heb ik nog met wat bloggers kunnen kletsen in de trein. Nieuwe vriendschappen zijn ontstaan en dat is maar al te leuk! Thuis aangekomen bekeek ik de hele inhoud van de goodiebag, met onder andere het boek Lobsters, een affiche voor de seksshop, deodorant en meer. Ik wil Blossom Books graag bedanken voor deze leuke maar awkward avond en ik ga snel in het boek duiken, want ik kan niet wachten om het hele verhaal te weten van Lobsters!

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Leuk verslag! Ik ben ook erg benieuwd naar het boek, ik heb het gereserveerd dus hopelijk heb ik hem snel binnen.

  • Tineke op juni 29, 2015 om 1:12 pm
  • Reageer

  Wat had ik daar graag bij gewezen haha! Ik ga hier al stuk om de rietjes!

 2. Ik heb even hartelijk gelachen om alles wat er te zien is op de foto’s en het feit dat jij er als jongen tussen hebt gezeten. xD

  1. Tim was er ook bij, maar dat zegt ook niet veel xD Gelukkig heb ik er wel van genoten en kan ik wat dingen aan mijn Awkward-18+-verzameling toevoegen.

   1. Hahaha, mooi zo! En God, ik lees nu pas echt dat navigatiegedoe! Doet me even denken aan Lelystad. Met dat bos en zo. :’)

    1. Hahahah get rekt! 😉

 3. Klinkt als een leuk event! 🙂

 4. Het was een leuke avond en leuk om even terug te lezen! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.