Evenement: Magic and Mayhem Party met Leigh Bardugo

Zaterdag 31 oktober was één groot feest, ik was namelijk jarig en ik kon naar het feest van Leigh Bardugo aangezien List en Leugens, haar nieuwe serie, uitkwam en dat konden we vieren in de boekhandel Donner in Rotterdam! Mijn verjaardag was al leuk begonnen, ik kreeg namelijk nog wat leuke cadeautjes en in de avond kon ik dus richting Rotterdam. Deze jarige job was heel enthousiast, ik kon namelijk eindelijk Leigh Bardugo ontmoeten! De eerste keer dat Bardugo mij zag was via de Skype, toen was ik als de Darkling verkleed. Deze keer besloot ik dat weer te doen, zodat ze eindelijk de Dutch Darkling in levende lijve kon zien. Daarnaast had ik zelf nog snoepjes meegenomen (zwarte drop) als kleine traktatie. Het enige stomme is dat ik vergeten was mijn goede camera mee te nemen, maar ja, meneer was wel jarig, dus dat compenseert.

 

Toen ik aankwam bij de Donner, werd ik meteen verwelkomd door Eline, die mij nog een cadeau gaf, namelijk een poster van Pokémon, maar die had ik twee weken terug dus al gekregen van familie… Ach ja, als ik eenmaal op kamers ben kan ik de poster dus op beide kamers hangen, eentje in Rotterdam en eentje bij mij thuis! Daarna werd ik gebeld door Esmee met de boodschap ”Joost kom naar de rechteringang DOEI”. Eenmaal daar aangekomen, werd er voor mij gezongen, dus ik kon heel awkward erbij staan totdat het verjaardagsnummer klaar was, maar wel erg leuk dat ik toen door veel mensen werd gefeliciteerd! Een dikke smakkerd voor het haar van Ellis vond ik wel zo gepast (beetje insidejoke naar de vakantie van Londen afgelopen zomer…). Het duurde even, maar om tien voor zeven ging de deur open en konden we naar binnen. We kregen meteen een toffe goodiebag met wat Grishaspullen en een lot voor de loterij. Iedereen ging snel zitten bij de stoeltjes, want Leigh Bardugo zou op het podium vragen gaan beantwoorden. Ik zocht medebloggers op even later kwam Leigh Bardugo binnen!

 

De avond begon met een interview met Leigh Bardugo, waar vele vragen uit het publiek werden beantwoord. Bardugo zal wellicht ooit een verhaal schrijven over Nikolai, heeft als schrijversadvies dat je je verhaal eerst moet uitschrijven en daarna verbetert en barst van de humor! Het hele publiek kon vaak lachen om de opmerkingen van Bardugo.

Na het interview kon Bardugo het opnemen tegen twee Grisha-fans (Esmee en Sanne) in een quiz. Het werd gelijkspel, maar Bardugo hoefde niet te winnen dus gaf ze de prijs door aan Sanne. De quiz zat vol vragen over Nederlandse YA-boeken, Leigh Bardugo en de Grisha-trilogie. De meeste vragen kon ik ook redelijk goed antwoorden en het publiek mocht ook helpen als iemand het antwoord niet wist. Daarna kwam de loterij, waarin mensen Grisha-prijzen konden winnen met hun lotnummer. Ik had zelf het idee dat ik niks zou krijgen, aangezien er rond de 180 man waren. De eerste prijs was dat je vooraan mocht staan tijdens het signeren. Ik had zelf nummer 173 en welk nummer werd getrokken? Ja hoor, nummer 173! Ik stond gewoon verbaasd te staren naar mijn nummer, ik kon het gewoon niet geloven! Toen het bijna ongemakkelijk stil werd, moest ik toch maar gaan opstaan en yes ik mocht vooraan staan! Ik was als eerste aan de beurt voor het signeren. De taart werd nog aangesneden door Bardugo en ik kon mijn boeken signeren! Bardugo was erg blij met mijn cosplay (ze maakte er zelfs een foto van) en gaf mij als dank wat leuke Grisha-buttons.

 

Ik was dus al snel klaar met signeren en ik kon genieten van alle lekkere hapjes. Gelukkig kon ik mij totaal niet vervelen, naast het praten met mede-bookjunkies, kon ik een foto laten maken met een Polariod-camera, kon je boeken kopen, in het gastenboek schrijven, fanart bekijken van vele fans en meedoen aan een breakout game! Groepjes van 6 konden meedoen aan dit spannende spel, waarbij je binnen 5 minuten 10 vragen in de kluis van Donner goed moest beantwoorden om zo uit de kluis te komen. Zelf had ik met een groepje het team ”Crows before hoes”, hoewel Katja vond dat alle hoes alleen maar bij mij hoorden, want ja ik heb heel veel hoes blijkbaar (alleen merk ik het niet). We waren helaas tweede, maar het spel zelf was wel ontzettend gaaf en we waren behoorlijk fanatiek!

 

Naast alle felicitaties, het trakteren van drop en een heleboel geklets met boekliefhebbIMG_4069ers, zag ik trouwens ook nog een drol van olifant Ollie. Een selfie moest daarom ook even gemaakt worden. Het signeren liep flink uit, eigenlijk zou het feest rond 10 uur afgelopen zijn maar het ging minimaal nog een uur door! Rond half 11 ging ik toch maar naar huis, ik moest namelijk nog één van de laatste treinen pakken richting Leiden!

 

Het feest was echt ontzettend tof. Omringd zijn door chille fanboys/fangirls, leuke dingen doen en allemaal boeken die je kan bekijken, wat een mooie avond! Leigh Bardugo maakte het feest erg gezellig en alle felicitaties waren ook heel leuk. Ik kwam daarom ook heel moe maar voldaan thuis.

 

In de goodiebag zat onder andere een poster van List en Leugens, twee boekenleggers, een notitieblok in de vorm van een iPhone en een mok met warme chocolademelk. Hieronder nog een foto met Katja (ThatBlondeWoman) en Eline (Allthfeels). Katja’s opmerking na de foto: ”Ga je nu thuis aan je vader deze foto zien om te zeggen dat je chicks hebt?”

Ik: ”Als ik dat echt wilde, had ik wel een hele groep vol met dames mee op de foto gesleurd.”

 

Bedankt Blossom Books en boekhandel Donner voor het organiseren van dit toffe feest!

Hoe vond jij het feest? 

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. He wat een leuk event en zoveel lekkers!

  2. Het ziet eruit alsof het echt geweldig was! Baal nu toch een beetje dat ik niet gegaan ben haha.

  3. Wat een topavond was dit!
    En natuurlijk kon Ollie niet ontbreken. Realizeer je even dat iemand die drol gemaakt moet hebben. Hoe geef je daar nou opdracht toe?! Oh gossie :’)

    1. Als er aan mij gevraagd zou worden of ik een dikke drol kan achterlaten bij de Donner in Rotterdam, had ik echt wel ”ja” gezegd.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.