Evenement: Meet & Greet met Leigh Bardugo

31 oktober had ik op mijn verjaardag een geweldig feest gehad in Rotterdam bij de boekhandel Donner voor het nieuwe boek van Leigh Bardugo, namelijk List en Leugens. Volgens mij bleef mijn verjaardag maar doorgaan, want de dag erna kon ik naar Amsterdam voor een interview met Julie Kagawa (dit interview zal verschijnen op youngadultbooks) en erna kon ik nog met een paar andere bloggers Leigh Bardugo spreken! BlossomBooks had mij uitgenodigd voor een speciale bloggersmeet, ik voelde me enorm vereerd! Zelf heb ik al de hele trilogie gerecenseerd voor Fantasywereld en als de Nederlandse Duisterling vond ik het erg tof dat ik wat meer met Bardugo kon spreken, want daar was de avond daarvoor weinig gelegenheid voor. We hadden de bloggersmeet in een knus café in Amsterdam.

 

List en Leugens speelt zich af in Ketterdam, een plaats die is gebaseerd op Amsterdam. Waarom heb je voor deze stad gekozen als inspiratiebron en hoe heb je research gedaan naar de stad?

Ketterdam moest heel anders zijn dan Ravka. Ravka heeft nog veel armoede, maar Ketterdam zou juist heel modern zijn, waarin mensen leven in welvaart. Amsterdam was tijdens de VOC-tijd een heel welvarend land, dus ik besloot dat Ketterdam moest lijken op Amsterdam, maar Ketterdam heeft ook invloeden van andere steden in zich. Zelf ben ik nog nooit in Amsterdam geweest (nu natuurlijk wel!), dus ik heb vooral via internet veel opgezocht over Amsterdam en gekeken naar afbeeldingen van de stad. Het is erg leuk om nu te zijn hoe mijn Ketterdam in de echte wereld is!

Als je een magisch voorwerp zou hebben, wat zou het dan zijn?

De tas van Hermelien waar je alles in zou kunnen stoppen! Zeker met een tour als deze moet ik ontzettend veel spullen sjouwen, een tas waarin alles in kan zou dan goed uitkomen!

Zitten er personages in je verhaal die zijn gebaseerd op echte personen?

Dzjenya en David zijn gebaseerd op twee vrienden van me. Ik vind ze allebei ontzettend erg bij elkaar passen, maar ze willen maar geen stel vormen. In mijn boeken heb ik ze dus gewoon aan elkaar gekoppeld. Helaas zien ze nog steeds niet in hoe leuk ze samen kunnen zijn.

Met welk vrouwelijk personage zou je willen daten? (uiteraard kwam deze vraag van mij)

Tamar! Haar zou ik sowieso willen daten.

Wat is je schrijfadvies aan beginnende schrijvers?

Elke keer dat deze vraag aan mij wordt gesteld, heb ik telkens een ander antwoord in gedachte. Deze keer zou ik zeggen; offer een geit! Nee, grapje. Maak eerst je verhaal gewoon af. Het hoeft niet perfect te zijn, als je maar een verhaal volledig hebt geschreven. Daarna moet je alles weer doorlezen en herschrijven, zodat je het kan perfectioneren.

Komt er een film of serie van de Grisha?

Dit zou misschien kunnen. Ik heb al gesproken met eventuele producenten, maar fantasy is sowieso erg duur om te maken. Er komt heel wat bij kijken, dus we moeten eerst afwachten of het financieel gaat lukken.

Wat zijn je toekomstplannen wat schrijven betreft?

Ik zou ooit wel een boek willen schrijven over Nikolai. Hij is echt geweldig en ik denk dat er genoeg fans zijn die meer over hem willen lezen. Ook lijkt het me wel grappig om over het Grisha universum te schrijven in een ander tijdperk… Iets als Grisha-science-fiction-in-space! Dat zal wel lachen zijn!

 

Leigh Bardugo is echt een erg grappige en vrolijke vrouw. Ze is heel spontaan en kakelde er lekker op los. Ze hield de sfeer enorm gezellig en achteraf konden we nog met de Grisha-koningin op de foto! Het was heel leuk om Bardugo nog even langer te kunnen spreken en ik kan niet wachten om List en Leugens te gaan lezen! Bedankt Myrthe en Lotte van BlossomBooks voor de bloggersmeet!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.