Evenement: Presentatie Daan & Nadia

Vorige week was ik in Amersfoort voor een erg leuk evenement, Daan & Nadia was namelijk uitgekomen en Esther Walraven kwam vragen beantwoorden van lezers! In de Speelboek in Amersfoort kon ik bij de bovenverdieping met wat andere leden van het Best of YA Promoteam, wat medewerkers van de uitgeverij, Esther Walraven en lezers die het manuscript van Daan & Nadia hadden gelezen praten over het boek. Om 4 uur begonnen we de middag en Reza, Nanouk en ik van het Best of YA Promoteam hadden ook al recensies geschreven van de boeken. Bijna iedereen had het boek gelezen, dus we konden niet veel spoilers vertellen, maar gelukkig wisten we de hele middag spoilervrij weten te houden voor iedereen!

 

Bij aankomst was er al een heerlijke tractatie, John van de Leesfabriek had namelijk al lekkere hapjes (ROZE KOEKEN!) en drankjes klaar staan. Al snel schoven mensen van de uitgeverij, andere bloggers en lezers aan en konden we spreken met Esther Walraven. Onder de lezers die een manuscript hadden gelezen van het boek, had Suze heel veel vragen bedacht die ze op nogal komische en spontane wijze stelde.

 

IMG_4675

Het verhaal van Daan & Nadia is al best oud, langer dan de kinderboeken van Esther Walraven! Esther deed namelijk een schrijfcursus en dacht aan de keer dat ze als puber in het ziekenhuis lag en een kaartje kreeg van een bekende. Een verhaal over twee jongeren die elkaar tegenkwamen in een ziekenhuis vond ze een mooie setting, dus daar schreef ze in 2011 een boek over en Daan & Nadia was geboren! Ze had al een beeld van Daan en Nadia en begon na te denken over de reden waarom ze elkaar tegenkwamen in het ziekenhuis. Bij Daan had ze in het begin een idee over een alcoholvergiftiging, maar dat bleek toch iets heel anders te zijn, namelijk kanker. Nadia moest juist een meisje zijn dat moeilijk in haar vel zat, terwijl Daan juist heel levendig is en positief in het leven staat. Esther had al snel de grote verhaallijn in gedachte, alleen zijn wel veel stukken uitgebreid of een klein beetje verandert.

IMG_4677

Esther moest veel research doen voor Daan & Nadia, vooral voor Daan. Esther koos een hele specifieke vorm van kanker uit voor Daan en deed daar veel onderzoek naar. Ze had een rondleiding in het ziekenhuis en ging ook langs de kinderafdeling en vroeg naar alle details van behandelingen, scans, psychologische begeleiding en meer. Ook hebben verschillende artsen het verhaal gelezen, zodat alles realistisch zou zijn (wat ik ook een mooi pluspunt vind aan dit boek!). Esther heeft vele versies geschreven van Daan & Nadia, aangezien ze telkens weer feedback kreeg van de uitgeverij en daardoor weer verbeteringen aanbracht aan het verhaal. Het hele redigeerproces duurde wel drie jaar! Esther is niet geïnspireerd geweest door andere verhalen waarin zieke jongeren de hoofdrol zijn (zoals The Fault in our Stars en Zac & Mia), maar zulke boeken wil ze nu wel graag gaan lezen nu ze er eenmaal zelf eentje heeft geschreven.

IMG_4679

Esther zit niet stil met het schrijven, want ze is nu ook bezig met een nieuw verhaal waarin pubers met hun ouders verhuizen naar het buitenland. Ook bespraken we nog wat over de kinderboeken die Esther heeft geschreven en de tijd vloog voorbij, we hadden gewoon twee uur lang lopen kletsen over Esther en haar boek, de sfeer was erg goed! Achteraf konden we nog even kijken naar het complete boekenaanbod in de winkel, werd Daan & Nadia nog flink verkocht en ging Esther onze boeken signeren. Esther Walraven is echt een enthousiaste en vrolijke schrijfster, ze was echt vereerd dat alle lezers zo veel belangstelling hadden voor het boek en geïnteresseerd waren in de verhalen van Esther. Ik vond het erg leuk om aanwezig te zijn en ik hoop dat jij ook snel Daan & Nadia gaat lezen! Mocht je nog niet volledig overtuigd zijn, lees dan vooral mijn recensie.

Heb jij Daan & Nadia al gelezen?

2 reacties

1 ping

  1. Ik vond het heel erg jammer dat ik niet kon. Maar ik ga het boek wel binnenkort lezen.

  2. Leuke foto’s! Ik ga binnenkort waarschijnlijk naar haar bezoek in de Donner, ben benieuwd!

  1. […] Er kwam een nieuw boek uit bij de uitgeverij: ‘Daan & Nadia’ van Esther Walraven! Die stond dus op nummer één op onze prioriteitenlijst om te promoten. Niet dat het erg was, want het is echt een boek dat het verdiend *klik voor mijn recensie*. Op 17 februari stond dan ook een boekpresentatie gepland bij SpeelBoek in Amersfoort. Helaas kon ik niet gaan, maar mijn mede-promotors Nanouk, Reza en Joost wel. Wil je weten hoe het was? Lees dan vooral het blogje van Joost *klik*.  […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.