Evenement: Sleepover bij Boekhandel Stevens in Hoofddorp

Eind maart kondigde Boekhandel Stevens al aan dat eind mei een Sleepover kwam waarin YA-liefhebbers konden overnachten in de boekhandel in Hoofddorp. Ik werd meteen enthousiast en zodra ik me kon aanmelden, deed ik dat! Ik kende op het eerste gezicht bijna niemand en ik dacht dat ik lekker lang awkward erbij kon staan, maar dat viel reuze mee, want het was zo gezellig! Boekhandel Stevens had een ontzettend tof evenement georganiseerd vol leuke dingen.

Om acht uur kon je met je slaapspullen inlopen en werd ik meteen begroet met een goodiebag, waar het boek Seeker, het Best of YA-magazine, een kaart en boekenlegger in zat. De dames van de boekhandel hadden al hun slaapkleding aan, terwijl ik nog normale kleding aanhad. Vele andere boekenliefhebbers die binnenkwamen, waren al verkleed in onesie. In totaal waren er 51 jongeren die in de boekhandel gingen slapen, dus het werd al aardig vol met alle tassen die rond de boekhandel werden gedropt. Sandra en Suzanne van Uitgeverij Unieboek (die Seeker uitgeven en die ik ken van het promoteam) waren in het begin ook aanwezig en daar heb ik nog even mee gekletst, uiteraard moesten we nog wat foto’s maken om de sfeer een beetje te laten zien.

 

De avond begon met het aansnijden van de Seeker-taart, wat was die lekker zeg, net alsof ik me baadde in het Capitool en een heerlijk diner had! Twee (nogal jonge) meisjes gingen met me praten en ze hadden me ingeschat als een jongen van 14 (ik ga mijn baard maar laten staan…) en ze konden niet geloven dat ik in het Best of YA-magazine stond, zo liet ik merken dat ik toch een klein beetje bekendheid heb, een beetje… De lichte paniek sloeg een klein beetje toe, want zou ik de rest van de avond en nacht alleen maar met wat jong volk praten? Ik ben wel een twintiger, dus ik voelde me een redelijke senior… Maar dat kwam goed, in het volgende deel van de avond kwam de oplossing!

 

We deden een boekversie van ”Over de streep”. Als de stelling op jou van toepassing was (zoals: mijn favoriete genre is dystopie), ging je aan de andere kant staan. Jennifer en Lisa, de dames van de boekhandel, hadden veel stellingen bedacht en ik ging best vaak over de streep, de bookjunk die ik ben… Uiteindelijk kwam ook de stelling ”Ik ben ouder dan 18 jaar” en zo kreeg ik te zien wie er allemaal dezelfde leeftijd als mij had. We vormden al snel een groepje en hadden een eigen hoek van de boekhandel geclaimd, die we omtoverden tot 18+ hoek (wat eigenlijk wat vies klinkt als je er over nadenkt, maar het waren gewoon wat oude YA-lezers die zaten te kletsen, boekenkasten zaten te bewonderen en zich volpropten met cashewnoten – oké, dat laatste is alleen op mij van toepassing). Een paar luchtbedden werden al opgepompt en er werd al wat gelezen.

 

Om half 11 hadden we een Skype-gesprek met Arwen Elys Dayton, de auteur van Seeker! Deze vrouw is echt tof en vertelde vol enthousiasme over haar boek en hoe ze schreef. Ze zou zelfs graag naar Nederland willen komen! Een wat uitgebreider verslag hiervan verschijnt waarschijnlijk op youngadultbooks, Arwen kletste in ieder geval lekker door en vele slapers haalden al snel het boek Seeker erbij, want ze konden niet wachten om het te gaan lezen.

 

Hierna kwam nog een slaapzakrace waar ik alleen maar door de voorrondes heen kwam en daarna deed nog een grote groep een boekenversie van Weerwolven van Wakkerdam, waarin de weerwolven boekenhaters waren, en andere rollen nieuwe namen kregen, zoals de uitgever, de reviewer, de fangirl en meer. Er werd ook nog flink gedanst (terwijl de 18+ mensen allemaal boeken bespraken die ze zagen bij de YA-kast), dus ik had wat meer rust gevonden en was vooral aan het praten en aan het lezen, wat heel lekker was! Aan het eind van de avond (rond half 2) gingen nog vele mensen dingen opbiechten op een grote kruk, waar ik af en toe om moest grinniken, de dingen die sommige (jonge) pubers opbiechten, hi-la-risch. Om 2 uur sloot ik mijn oogjes maar ik werd om 3 uur weer even wakker. Ik hoorde nog even dat ik grappig lag te slapen (met mijn slaapzak over mijn hoofd) en daarna sliep ik door tot 9 uur. Achteraf hoorde ik dus dat ik degene was die soms aan het snurken was… Gelukkig heb ik er zelf geen last van gehad 😉

 

Terwijl iedereen in de ochtend zijn/haar spullen opruimde, kregen we nog een ontbijt-pakketje en aan het eind konden we nog een croissant naar binnen halen. Er was nog gelegenheid om boeken te kopen (ik wist me in te houden en heb niks gekocht!) en rond 11 uur ging iedereen naar huis of werden opgehaald door (groot)ouders. Ik kon weer met al mijn slaapspullen naar het station van Hoofddorp lopen, maar met opgeheven hoofd, want het was een onwijs gezellige avond en ik hoop dat de volgende sleepover er weer snel aankomt! Slapen in een boekhandel is heerlijk, zeker met zulke  toffe boekenliefhebbers! DUS PLEASE ORGANISEER WEER EEN NIEUWE SLEEPOVER! 😀

 

Bedankt Jennifer en Lisa voor het organiseren van een gezellige avond, bedankt Suzanne en Sandra voor de heerlijke taart en bedankt Chanel, Annemay, Tineke en Lonneke voor het aanmaken van die 18-kant, dat maakte het heel gezellig!

Was jij aanwezig bij de sleepover of zou je willen gaan als er een tweede sleepover komt?

27 reacties

Naar het reactie formulier

  • Caitlin op juni 1, 2015 om 7:16 am
  • Reageer

  Zo te lezen heb je het enorm naar je zin gehad =)

  1. Dat heb ik zeker, volgende keer ga je mee hoor! 🙂

    • Caitlin op juni 1, 2015 om 1:53 pm
    • Reageer

    Zoals ik al zei: alleen als ik mijn eigen matras mag meeslepen 😛

    1. Ik regel wel een vrachtwagen! 😛

      • Caitlin op juni 1, 2015 om 9:46 pm

      Hahah Dat is ook overdreven

 1. Het was super gezellig las ik! Een 2e mag er wel komen dus, dan wil ik ook echt heel graag!
  Maar het word allemaal zo ver georganiseerd, ik heb geen auto en trein (en/of bus) zijn te duur dus ik kom uit NH…

  1. *Moeilijk uit NH

   1. Ja dat is wel jammer, dagkaarten zijn wel handig, dan kan je soms voor 15 euro reizen! Gelukkig is de boekhandel niet al te ver van het station, maar als het heel ver is wordt het natuurlijk wat lastig.

   • Tineke op juni 1, 2015 om 12:21 pm
   • Reageer

   Hoi Femke! Ik woon in Drenthe en heb 3 uur moeten reizen om er te komen en ook weer 3 uur om thuis te komen, maar dat was het dubbel en dwars waard. Ik heb gereisd met dagkaarten van de Blokker, dat was voor mij het goedkoopst. Misschien kun je met iemand die een studenten ov heeft meereizen? Dan krijg je ook 40% korting! 🙂

 2. Oeh! Dat klinkt allemaal erg gezellig :). Weet niet of ik een volgende keer zou komen, maar het is zeker het overwegen waard!

  • Annemay op juni 1, 2015 om 10:16 am
  • Reageer

  Super leuk geschreven! Haha en wat betreft die 18+ hoek. Tjaa we moesten het toch een naam geven 😉

 3. Leuk verslag, ik vond mezelf een beetje te oud voor de sleepover. Maar het is wel een heel tof idee

  1. De oudste persoon was 23 jaar, had zelf verwacht dat de gemiddelde persoon rond de 18 zou zijn maar dat was uiteindelijk een stuk lager.

    • Freya op juni 1, 2015 om 11:39 am
    • Reageer

    Ik zag dat op de foto’s ook! Ik dacht dat het inderdaad wel 18 jarigen gemiddeld zouden zijn. Maar ik kon helaas niet 🙁 Ben wel benieuwd naar een volgende keer! Leuk verslag ^^

 4. Klinkt heel erg leuk! Ik wilde ook graag gaan, maar ik kon helaas niet. Anders was er nóg iemand bij de 18+ clan haha.

  • Tineke op juni 1, 2015 om 12:24 pm
  • Reageer

  Ah wat een top avond was dat! Onwijs gelachen mer jullie en de volgende keer moet en zal ik weer een ticket bemachtigen!! Goede post er over ook, ik hwb onwijs gelachen om hoe je het beschreef haha! Ik heb echt zo hard gelachen om de dingen die ze zeiden met het opbiechten haha! Ik kijk nu al uit naar de volgende keer 🙂

   • Caitlin op juni 1, 2015 om 1:55 pm
   • Reageer

   Nu ben ik wel nieuwsgierig wat er allemaal opgebiecht is xD

    • Tineke op juni 4, 2015 om 9:50 am
    • Reageer

    “Ik heb ooit een mandarijntje achter de bank verstopt en een jaar later vonden we hem terug” *claps hands*

  1. Hahah ”Ik heb gegild tijdens het concert van 5SOS!” Wauw ^^ Tot de volgende sleepover! 😀

    • Caitlin op juni 1, 2015 om 9:47 pm
    • Reageer

    Wauw…..

 5. leuke post Joost! Toen ik de foto’s bekeek was ik al aan het denken; waauww.. Wat is iedereen jong zeg! Ik zag zelfs 2 die ik 11 schatte. Wel leuk dat je uiteindelijk ‘leeftijdsgenoten’ hebt kunnen vinden :D. Op de een of andere manier zou ik mezelf daar fijner bij voelen dan tussen alleen maar ‘jonkies’. Je hebt geen boeken gekocht?! Shame on you! Hahaha

  1. Ja, uiteindelijk had iedereen gewoon zijn eigen clubje waar die bijzat, vond het heel chill met alle volwassenen bij elkaar 🙂 En ach volgende keer in Hoofddorp koop ik denk wel wat hoor, het is dat ik weinig geld heb…

   1. Het probleem van weinig geld hebben.. Ik herken het maar al te goed. 🙁 volgende keer beter! 😀

 6. Klinkt zoo leuk!! 😮 Ik kon niet, zo jammer!

 7. Klinkt echt superleuk! De volgende keer wil ik ook. ^^

 8. Wat zou ik graag daar die pyjamaparty geweest zijn! Helaas was het een beetje te ver als je van België moet komen. Gelukkig worden er dan leuke verslagen geschreven die me dan toch nog een beetje het plezier geeft!
  Seeker lijkt mij ook zo’n leuk boek. Die wil ik eigenlijk ook nog eens lezen! 🙂

 9. Wauw dat klinkt echt ontzettend gezellig!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.