Evenement: Spellslingerevent met Sebastien de Castell

Vorige week kon je mijn bijdrage lezen van de blogtour rondom Schaduwzwart, het tweede deel van de Spellslinger-serie. Hier kan je mijn recensie lezen, wat heb ik toch genoten van dit vervolg! Sebastien de Castell zou naar Nederland komen, dus ik werd uitgenodigd voor het event waarin ik de schrijver kon ontmoeten. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, want daar wilde ik erg graag bij zijn! Donderdagavond was het zover en ging ik naar de Metaal Kathedraal in Utrecht.

Hoewel de locatie moeilijk te bereiken was (tien minuten lopen vanaf de bushalte en de locatie was niet makkelijk te vinden), was het wel een prachtig gebouw waar we het event hadden. Het was een mooie kathedraal wat er ook iets duister uitzag, wat ook wel erg mooi van Spellslinger wist te weergeven. De begane grond had genoeg ruimte om rustig rond te lopen. We werden verwelkomd met een drankje en al snel konden we naar boven, waar er een grote ruimte was voor genoeg stoeltjes voor het publiek en wat banken voor het interview. 

Eerst begonnen de uitgevers te praten over Spellslinger en vertelden ze dat ze meteen in de ban waren van deze magische serie. Kellen is geen standaard hoofdpersoon, de magie is uniek en de personages maken het verhaal zo levendig! Het tweede deel is nu uit, dus Sebastien de Castell kwam naar voren voor een interview. Hij begon eerst een hoofdstuk in het Engels te lezen van Schaduwzwart, waar actie werd afgewisseld met hilarische grappen (en een vet gaaf accent die Sebastien gebruikte voor Reichis, hij las zo leuk voor!). Ik zou zo een heel audiobook van hem willen luisteren, want hij deed het fantastisch. Hij sprak zelfs een klein beetje Nederlands, wat echt hilarisch was.

Toen begon het interview, waarbij de editor wat vragen stelde aan Sebastien. Veel hoefde er niet gevraagd te worden, want Sebastien vertelde enthousiast over zijn boek, zijn leven en het hele schrijfproces. Sebastien heeft een heel bijzonder leven. Op zijn tiende overleed zijn vader en tijdens zijn puberteit trok hij in bij zijn zus en zijn ”uncle”, oftewel de lesbische vriendin van zijn zus. Zijn zus was een grote feminist (en dat in de tijd dat homoseksualiteit niet geaccepteerd werd) en demonstreerde erg vaak. Zijn ”uncle” was dan ook de inspiratie voor Ferius, de mysterieuze reiziger waar Kellen mee optrekt.

Ook vertelde Sebastien over Kellen als hoofdpersoon. Kellen is namelijk niet een uitverkorene of een bijzonder personage. Sebastien zei dat je misschien als kind dacht dat je later wel heel bijzonder en interessant zou worden, maar wat als je dat gewoon niet bent? Dat is een terugkerend thema voor Kellen, aangezien hij juist weinig magie bezit en niet door iedereen geliefd is. Ook vertelde Sebastien veel grappige verhalen over zijn puberteit en dat volwassenen eigenlijk gewoon pubers zijn die niet meer de grote dingen zoals liefde serieus nemen. Hij vertelde zo gepassioneerd en wist elke vraag uitgebreid te beantwoorden!

Wel moet ik een opmerking maken over de editor die het interview leidde. Ze had de boeken van Sebastien meerdere keren gelezen, maar had toch vrij weinig kennis over de wereld van Spellslinger. Hoe ziet Kellen eruit? Waarom kan hij met Reichis praten? Hoe ziet het magische teken eruit aan het begin van het tweede boek? Zulke dingen begreep of wist ik meteen tijdens het lezen van het boek, dus waarom wist zij dat niet? Ze stelde wel vragen die voor niet-lezers interessant konden zijn, maar ik kon me er juist wat aan ergeren dat er vragen werden gesteld die je zou kunnen beantwoorden als je de boeken met wat aandacht had gelezen.

Na het interview ging iedereen naar beneden en konden we onze boeken laten signeren. Iedereen kreeg een exemplaar van Schaduwzwart, hoe tof! Er waren ook genoeg hapjes en drankjes die we kregen. Sebastien nam echt de tijd voor het signeren, want hij maakte met iedereen een uitgebreid praatje, wat ontzettend fijn was. Zo vroeg ik aan hem mijn standaardvraag: als je een personage van je eigen boek in een ander boek van een andere schrijver kan stoppen, welk personage zou het zijn en waarom?

Sebastien twijfelde al meteen tussen Reichis en Ferius. Eline hintte al wat naar The Hungergames. Daarop zei hij:

”Nou, dan komt Reichis (de eekhoornkat) in the Hungergames en wordt hij een team samen met Katniss. Wanneer eenmaal dat kleine meisje dan sterft, zou Reichis ”One down!” zeggen.” Dit zei hij dan ook nog met het geweldige accent van Reichis (wat me erg deed denken aan Daryl Dixon van The Walking Dead), wat zo luguber en grappig was! Ook vertelde hij dat Reichis nog veel vieze dingen gaat eten in de volgende boeken (wellicht een oogbal?). We namen uiteraard nog een foto, waarbij we de cover van Schaduwzwart nadeden. Ik ben Reichis, hij is Kellen! Ook had hij in het interview gezegd dat hij altijd op de middelbare in elkaar werd geslagen door juist kleine gozers, waardoor hij erg om mij kon lachen (ik was namelijk erg gecharmeerd van het feit dat kleine mensen vet sterk kunnen zijn, haha!). Hij signeerde alle boeken met een mooie stempel, supertof!

Daarna was het al weer om richting huis te gaan. Iedereen kreeg een leuke Spellslinger-goodiebag mee en op de preview van het derde deel staat mijn quote op de achterkant! Supertof, bedankt Meis en Maas! Maar natuurlijk ook een bedankje voor het evenement zelf, want deze was heel leuke geregeld en ik ben nu nog meer fan van de Spellslingerserie. Als er een Yalfest 2019 komt, eis ik gewoon dat deze schrijfheld aanwezig is. Hij is zo vriendelijk, grappig en neemt genoeg de tijd voor de lezers. Ik ben fan, jij ook?

5 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

  1. HET IS ZO’N GOEIE MAN

  2. Ik vond het super fijn dat hij een tijdje terug de vragen van het Auteurs Vriendenboek wilde beantwoorden per mail én daar echt de tijd voor had genomen. Fijn dat jij hem in het echt hebt kunnen ontmoeten. Schaduwzwart ligt hier ondertussen klaar dus ik hoop het binnenkort te kunnen lezen.

    1. Alvast heel veel leesplezier Liesbet! Vond je vriendenboekje ook erg leuk 🙂

  3. Wat een leuk verslag Joost. Klinkt inderdaad als een goede toevoeging voor Yalfest 2019.

    1. Dank je wel! Zou inderdaad erg tof zijn 🙂

  1. […] April: Guillermo del Toro, YALfest Vlaanderen, het fantastische boek en het Clavis Book Café Verslagje Clavis Book Café 2018 Wat ik onthoud van het Clavis Book Café 2018 Event Verslag: Dit was YALfest 2018 YALfest België in een vlog en 9 foto’s My Experiences At The Belgian YALfest 2018 Fotoverslag Elfia 2018 Edinburgh (voor boekennerds) Reizen: Edinburgh #1 Evenement: Spellslingerevent met Sebastien de Castell […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.