Evenement: Squeekers Event

Conventies bezoeken doe ik maar al te vaak en als ik er dan ben, ga ik altijd langs bij de standjes van artists die allemaal kleine merchandise verkopen zoals buttons, sleutelhangers, stickers, artwork en meer. Vorige week was er een evenement in Rotterdam die zich richtte op deze artists. Aangezien het dichtbij was voor mij en lekker kleinschalig, besloot ik een kaartje te kopen. Samen met mijn fotografe/dispuutsgenootje/geekmaatje (@kaiserief_insta) bezochten we het evenement en we hadden het onwijs naar ons zin!

 

Squeekers duurde van twaalf tot zes uur. Een lange middag dus, ik vroeg me daarom ook af of je kan makkelijk je tijd daar kon vullen met veel activiteiten. Toen ik aankwam bij de Westkruiskade en het pand zag, was ik aardig verrast. Het zag er klein uit, maar het pand is erg lang, dus de ruimte bestond uit een gang met alle artists en kraampjes met daarna een hal met een fotohoek, een klein podium, loungehoekjes en een bar. Het was lekker knus, waardoor je altijd wel een goed overzicht had van wat er te doen was. Zeker het hoofdpodium kon je altijd wel zien, zodat de grote activiteiten door iedereen gezien werden.

De dealerroom (of eerder gezegd, gang) was heerlijk om in rond te snuffelen. De standjes waren overzichtelijk en het aanbod was ook divers. Vele fandoms kwamen aan bod (zoals anime of series zoals Breaking Bad en Steven Universe), maar ook niet-fandomgerelateerde merchandise was er te vinden. In mijn haul (die morgen online komt) laat ik de merchandise zien die ik bij bepaalde artists heb gekocht, maar mocht je te nieuwsgierig zijn, kan je hier een overzicht zien van de artists die er waren. Ikzelf heb meerdere rondjes gelopen langs alle kraampjes.

In het begin was er nog geen activiteit op het hoofdpodium, maar er was genoeg te doen. Zo kon je bij Captainlemmo een eigen button maken. Hierbij kreeg je een velletje papier waarop je jouw creatie kon tekenen. Er waren al tekenbenodigdheden zoals potloden, pennen en copic markers, zodat je met gemak wat moois kon maken. Bij het inleveren van je tekening werd er ter plekke een button van gemaakt! Ook kon je voor schrijftips terecht bij de Fanfiction Hulpdesk, kon je je schetsboek laten zien waarbij je tips kreeg en je kon jezelf laten fotograferen in je cosplayoutfit. Er was zelfs een workshop bij twee artists die je hielpen met het tekenen en inkleuren van ogen. Ik was ook enorm verbaasd over de grote hoeveelheid cosplayers op het evenement! Ook kon je meedoen aan de wedstrijd voor fanfiction of fanart.

Rond een uur werd er een openingsceremonie gehouden waarin werd verteld wat je allemaal kon doen en wat er nog op de planning stond. Al snel was het de beurt aan Cherry Blossom Garden om het podium te betreden. Dit was een band met een ruige sound en met Japanse teksten voor de zang. De zangeres was helaas niet aanwezig, maar er was vervanging geregeld. Hoewel de rockgeluiden niet echt pasten bij het kawaii-achtige sfeertje van Squeekers, vond ik het wel tof om te luisteren en vond ik het ook heel knap dat de Japanse tekst zo soepel werd gesproken, dat zou ik dus zelf echt niet kunnen!

Om twee uur was er een workshop voor pixelart door SeaPanda Mako, die voorbeelden gaf voor het maken van pixelart en al snel konden we zelf aan de slag met ruitjespapier en potloden. Hoewel ik dacht dat dit niet echt iets voor mij zou zijn, beviel het me enorm! Pixelart tekenen is ontzettend rustgevend, hoewel je wel goed moet kijken of je de juiste vakjes invult. We waren zelfs bijna een heel uur bezig met tekenen, de tijd vloog voorbij.

Om drie uur sloten we aan bij het publiek die klaar stond voor de J-Fashion Show. Hierin werden allemaal Japanse kledingstijlen geshowd, van lolita’s tot alledaagse kleding tot kleding voor echte Japanse rockers. Na de fashionshow werd er nog uitleg gegeven over elke kledingstijl, wat echt interessant was om te horen, aangezien ik van vele kledingstijlen nog nooit had gehoord.

Tijdens het event kreeg je ook een Bingokaart mee, met allemaal acties die je kon uitvoeren, zoals het delen van foto’s op social media, het bezoeken van activiteiten en meer. Mijn geekmaatje en ik hadden uiteindelijk een rij afgestreept, dus kregen we een kleine goodiebag mee. Echt leuk gedaan, want hierdoor werden bezoekers aangespoord om lekker actief het evenement te bezoeken. Wij gingen na het inleveren van de bingokaart weer weg, maar er was daarna nog genoeg te doen. Zo was er een workshop voor het poseren in je cosplay, kon je je fanfiction of fanart inleveren voor een prijs en was er een loterij aan het einde.

Hoewel wij eerder weg gingen, zouden de mensen die meededen aan een wedstrijd wel de hele middag bij het evenement kunnen blijven. Het was klein, maar je kon zo een hele middag vullen met het bekijken van merchandise (en ook het kopen ervan, haha!), het bezoeken van workshops en het bekijken van shows bij het podium en het creëren van je eigen fanart of fanfiction. Een leuk evenement voor creatievelingen en Japanliefhebbers, ik kom de volgende keer zeker weer! Het kleinschalige was erg prettig, aangezien het niet te druk was en alles dichtbij elkaar lag. Voor herhaling vatbaar dus! Wil je meer zien van het Squeekers Event? Geektime heeft een Geek Report gemaakt met wat sfeerbeelden van het evenement.

Ben jij ook naar het Squeekers Event geweest?

2 reacties

  1. Okee ik had er nog nooit van gehoord maar het klinkt wel leuk! Vooral de workshop poseren in je cosplay lijkt me wel wat (hopelijk gaan ze ook zulke dingen bij Abunaicon doen). En dat idee van die bingokaart vind ik ook wel wat, tja ik houd nou eenmaal van goodiebags dus zou ik die kaart ook wel afstrepen :’)

    1. haha het was zeker motivatie om veel activiteiten te doen en het maximale uit het event te halen 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.