Evenement: Thomas Acda in Donner

Vorige week woensdag was ik er qua gezondheid wat minder aan toe. Ik zat constant te hoesten (wat resulteerde dat ik letterlijk mijn lunch eruit had gehoest), ik was snotverkouden, had keelpijn, maar ik moest en zou naar Donner in Rotterdam gaan want Thomas Acda kwam er om zijn boek te signeren! De hele familie is echt dol op de serie Jeuk, waar Thomas één van de hoofdrollen in speelt. Toen ik hoorde dat hij een boek had geschreven en deze ging presenteren in Rotterdam, zette ik deze datum meteen in mijn agenda. Gelukkig had ik erna nog verplicht college, zodat ik een excuus had om toch met mijn zieke hoofd naar Rotterdam te gaan.

 

 

Thomas Acda kwam van 16.00 tot 17.00 in de boekhandel. Zelf was ik er een half uur van te voren, ging nog even langs de YA-afdeling, kocht het boek van Thomas Acda (Onderweg met Roadie) en ging op een plekje zitten voor de boekpresentatie. In de tussentijd las ik al een paar pagina’s uit het boek. Het is geen dikke pil, het is rond de 200 bladzijdes, dus een heerlijk luchtig boek! De eerste pagina’s hadden al wat komische uitspraken waardoor ik al zachtjes in mezelf zat te lachen.

Thomas kwam een paar minuten na 4 uur het podium op, al redelijk vermoeid na de boekpresentaties die hij al had gegeven. Hij had geen leesbril bij zich maar gelukkig was er een vrouw in het publiek die dezelfde sterkte had, dus hij kon haar prachtige rode bril lenen (inclusief briltouwtje die hij om zijn bezwete nek legde). Hij vertelde een klein beetje over zijn boek. Onderweg met Roadie is niet volledig geïnspireerd op zijn leven, maar wel bepaalde dingen uit het leven van Thomas komen voor in dit boek. Het gaat over een Nederlandse zanger die een roadtrip maakt met een hond van de oost- naar westkust. Hij had eens een gesprek over dit verhaal met een vriendin en het leek hem een perfect idee voor een film, alleen zou hij het dan liever willen lezen. Dan wordt het maar schrijven! Onderweg met Roadie is het debuut van Thomas Acda en al snel las hij een stukje voor, waarbij al vele mensen moesten lachen. Thomas heeft een prettige voorleesstem en wist de humor goed naar voren te halen! Een luisterboek van Thomas Acda van zijn boek zou ik wel willen kopen als hij die zou maken!

 

Na het voorleesfragment ging Thomas meteen over op het signeren van de boeken. Ik sloot snel aan op de rij dus ik was als derde al aan de beurt. Ik complimenteerde hem nog met de serie Jeuk (waarop hij antwoordde dat de opnames van het nieuwe seizoen al worden gemaakt!), hij signeerde mijn boek en we gingen nog op de foto. Een korte maar geweldige boekpresentatie! Thomas maakte constant hilarische grappen, precies zoals ik van hem gewend ben. Deze presentatie maakte me helemaal nieuwsgierig naar het boek, die ga ik snel lezen en recenseren! Daarna moest ik al snel door naar college dus de volledige signeersessie kon ik niet meemaken. Ik kijk in ieder geval uit naar het lezen van Onderweg met Roadie!IMG_3729

5 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

 1. Leuk! Ik ben ook benieuwd naar zijn boek!

 2. Gaaf dat je hem hebt ontmoet! Ik heb Onderweg met Roadie net uit en ik vond het een heel leuk boek!

 3. Wat een leuke foto van jullie samen! Ik vind Thomas Acda echt een toffe man en ik ben dan ook erg benieuwd naar zijn boek 😀

 4. Oe! Ik was al best wel nieuwsgierig naar zijn boek, maar nu ben ik nog nieuwsgieriger geworden. Dit boek wil ik best wel lezen. En ook best wel hebben. Want Thomas Acda.

  Ik ben héél benieuwd hoe die kerel in het echt is. Los van film, zeg maar. Want ik zie hem dus vooral voor me als acteur. Als zanger hoor ik hem alleen natuurlijk en ik heb hem nooit live gezien of zo, toen hij nog muziek maakte met Paul. Als hij ooit een keer hier in de buurt komt (of in het weekend ergens is), wil ik er ook graag naartoe!

  Ik zit me te bedenken trouwens. Hoe oud is die hoofdpersoon eigenlijk? Ik gok volwassen, toch? Misschien mag ik dit boek dan wel lezen voor m’n fictiedossier. WOESH! (Niet dat ik al genoeg volwassenenromans heb die ik daarvoor kan gebruiken, maar sjjt.)

  1. In het echt is het een komische vent man! Hij maakte constant grapjes en wist het publiek echt te vermaken 🙂 En de hoofdpersoon is volwassen! 😀

 1. […] was ‘Onderweg met Roadie’ van Thomas Acda. Naar dat boek ben ik best benieuwd! Als ik Joost mag geloven, is het in elk geval niet een gevalletje ‘is acteur en geen […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.