Evenement: Werfpop Leiden 2015

Vorige keer ging ik samen met twee andere boekenwurmen (Tessa en Ilse) naar Werfpop in Leiden. Dit is een gratis muziekfestival bij de Leidse Hout. Het is op een groot veld met aan beide kanten grote podia. De hele dag draaiden er allemaal bandjes en ik maakte Werfpop zeker onveilig!

Als eerste kan ik al zeggen dat Werfpop erg goed geregeld was. Je mocht een dicht flesje water meenemen en je kon ook een lunchpakket meenemen. Voor alcohol kon je een bandje halen als je 18 jaar of ouder was, bij de ingang kon je muntjes halen en er waren nog veel kraampjes met voedsel.

Wij kwamen rond half vier aan en zagen als eerste The Deaf, een Nederlandse band. De zanger en gitarist is Spike, ook wel bekend van Di-Rect. Ze hadden knallende muziek en al meteen in het begin was er een mosh pit (waarin mensen elkaar lopen te beuken), gelukkig kwam ik er zelf niet in! Het was pas in de middag, maar The Deaf rockte hard, ze gingen helemaal los! Spike was ook geniaal, hij is helemaal gek, grappig en vol energie. Bij één van hun nummers kondigden ze een wall of death aan, waarin het middenstuk vrij werd gemaakt, waarna de voorste rijen op elkaar afrenden en in een grote chaos op elkaar in zaten te beuken.

The Deaf speelde drie kwartier en gingen toen helaas het podium verlaten. Het was wel een flinke knaller als één van de eerste bands, Werfpop was meteen wakker geworden!

IMG_3279

Later kwamen The Skints, die uit Engeland kwamen. Ze speelden reggae en het was ontzettend chill. De nummers leken af en toe wel wat op elkaar, maar het klonk zo rustgevend, iedereen zat zeker te genieten. The Skints vertelde ook dat ze nog een keer naar Nederland willen komen, dus wie weet kan je eens naar ze toe!

IMG_3289

Na The Skints zijn we wat gaan eten en helaas waren we net niet op tijd voor Jon Coffey (bekend van het filmpje van Pinkpop waarin de zanger een blik bier ving en opdronk – iets wat Spike van The Deaf ook had gedaan tijdens zijn concert op Werfpop!), maar we konden daardoor wel flink vooraan staan voor Typhoon, de reden waarom Ilse speciaal vanuit Nijmegen naar Leiden was gegaan. Ik had Typhoon al eens gezien tijdens het concert van Chef’Special in de Heineken Music Hall, maar ik was benieuwd hoe zijn eigen show zou zijn. Hij werd begeleid door zijn broer en de muzikantenband De Titanen, ze maakten er echt een feestje van! De handjes gingen maar al te vaak in de lucht, het publiek deed helemaal mee! Typhoon zong niet alleen zijn bekende nummers, maar ook de rustige nummers uit zijn nieuwe album. Typhoon lijkt me echt een ontzettend aardig persoon, hij vertelde ook vol overtuiging over respect naar elkaar en dat we er samen een mooie wereld van kunnen maken. Typhoon wil ik zeker vaker zien, hoewel ik niet al zijn nummers kende, was het een geweldig optreden om te zien. Typhoon speelt ook nog in de Heineken Music Hall eind dit jaar, een aanrader dus!

IMG_3293

Na het optreden van Typhoon gingen we maar naar huis, aangezien we na 6 uur Werfpop wel genoeg hadden gezien. Het was een lang dagje, maar Werfpop is zeker de moeite waard! Het is gewoon gratis, alles is goed geregeld en de bandjes zijn ook heel verschillend. Je hebt ruige rock, reggae, bekende artiesten, maar ook upcoming bands. Genoeg te zien dus! Volgend jaar ga ik zeker weer!

Ben jij al eens naar Werfpop geweest?

2 reacties

  1. Woa, ja, Werfpop was zeker awesome! Sowieso dat we er bij Appelpop weer zo’n zelfde feestje van gaan maken. WOEJSH!

    1. Zonder ons geen feestje hè 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.