Evenement: YA-avond bij boekhandel Haasbeek in Alphen a/d Rijn

Vrijdag was voor mij een drukke dagen vol in het teken van boeken. De hele middag kon ik meehelpen voor Yalfest en Best of YA en in de avond kon ik naar een evenement toe! Boekhandel Haasbeek had een YA-avond georganiseerd met vele YA-auteurs en workshops. De boekhandel had een vol schema gemaakt, dus er was genoeg te doen!

 

Om zes uur, een uur van tevoren, kwam ik al de boekhandel binnen gewandeld. Ik wilde er lekker vroeg zijn, zodat ik eerst even alle boeken kon bekijken in de boekhandel. Mijn eerste indruk was meteen goed. Boekhandel Haasbeek is een grote boekhandel met een groot aanbod in zowel Engelstalige als Nederlandstalige YA-boeken. De inwoners van Alphen boffen maar met zo’n toffe boekhandel! Ik nam ook nog een hapje en een drankje bij het café van de boekhandel. Toen het bijna zeven uur was, begon de boekhandel al voller te raken met schrijvers, bloggers en boekliefhebbers. Ik sprak al snel mijn blogcollega’s Emmy, Thyrze, Melisa en Monica, terwijl we maar al te vaak werden gefotografeerd door de fotograaf die die avond aanwezig was. Werkelijk waar, die man heeft een hele collage van mijn hoofd volgens mij!

IMG_5225

Om kwart over zeven gaf Jen Minkman een boekpresentatie over het boek ”Het boek van voorheen”. De cover is echt heel mooi geworden! Veel mensen luisterden naar haar verhaal en ze las een stukje voor uit haar boek. Dit boek zou een pareltje zijn van Nederlandse bodem en ik ben heel benieuwd hoe bekend dit boek gaat worden. Na deze presentatie maakte ik een praatje met bloggers en Esther Walraven, de schrijfster van Daan & Nadia. Naast deze Best of YA-schrijfster was Sara Zonneveldt ook aanwezig voor haar boek DrOmEN. Ook Patty van Delft, Chinouk Thijssen, Maren Stoffels, Miriam Bruijstens (die de workshop gedichten schrijven gaf) en Eva Moraal. Met alle auteurs kon je een praatje maken en je kon zelfs je boeken signeren!

IMG_5226

Aan het eind van de avond woonde ik de workshop bij van Emmy, die vertelde over bloggen. Beginnen met een blog, wat je allemaal in je recensie moet zetten, haar ervaringen, ze vertelde genoeg en je kon haar alles vragen! Zelfs als blogger met al bijna twee jaar ervaring, kon ik zeker wat opsteken van Emmy. Top gedaan Emmy! Als afsluiter wilde ik nog even in mijn Best of YA-shirt op de foto met de Best of YA-auteurs. Sara herkende mij zelfs (van foto’s), dus ik voelde me toch een beetje famous onder de auteurs. Ik hoorde zelfs nog iemand mijn blognaam noemen, waar ik wel om kon lachen. Rond half tien was het evenement afgelopen en kon iedereen een goodiebag ophalen bij de kassa, die lekker goed gevuld was! Ook had de boekhandel vele boeken weggeven als loterij en daarbij had ik ook een boek gewonnen, maar deze had ik al dus kan ik hem als cadeau geven aan iemand. Deze meneer moest een half uur wachten op de trein bij het station, maar dat maakte niet uit, want ik had en hele gezellige avond en zou het zo over doen! Nog even een shout-out naar Miriam Bruijstens (schrijfster van Het boek van Tess) die het jammer vond dat er geen chippies te eten waren, waarbij we nog een prachtig gesprekken hadden over chips eten rond half twaalf s’ nachts. Snel weer overdoen boekhandel Haasbeek?

 

Was jij ook bij de YA-avond bij Boekhandel Haasbeek?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Hahaha ik moet nog steeds lachen als ik aan die fotograaf denk!

  2. Yes. Ik was leerzaam! #doelbereikt.

  3. Yessss was leuk. De liefde voor de fotograaf klinkt door, hahahha. Hoe vaak hij niet foto’s maakte…

  4. Die fotograaf inderdaad haha! En HÉ, ik sta op die bovenste foto! =D was een leuke avond! Ik had de workshop van Emmy ook willen doen, maar toen kwam die gedichtenworkshop tussendoor en dat leek me net even wat interessanter.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.