Evenement: YA-Boekenweekevent Hoofddorp

Vrijdag was de YA-Boekenweekevent in Hoofddorp in volle gang. De Boekenweek die in het teken staat van Young Adult was bijna klaar en het werd flink gevierd in Boekhandel Stevens in Hoofddorp. Schrijvers waren aanwezig, uitgeverijen waren van de partij en genoeg boekenliefhebbers waren er te vinden. Ik ging samen met Katja naar Hoofddorp toe om mee te feesten!

Gedicht

Een mooi gedicht bij Boekhandel Stevens met daarnaast wat leuke boeken!

 

Op de vrijdag was er een stroomstoring in Noord-Holland waardoor er veel problemen waren met het openbaar vervoer. Gelukkig konden we in Leiden de trein nemen (die overvol was!) en zagen we ook schrijfster Chinouk Thijssen die vanuit Leiden moest reizen. Op het station in Hoofddorp kwam Marjolijn aangelopen (die in dezelfde trein zat) en even later kwam ook Kim. Daarna kwamen de meiden van MyPerfectBookLife aangelopen en kreeg ik van Monica een boek dat je kan zien in mijn Book Haul van maart, heel erg bedankt Monica! Een koets kwam aangelopen (ja ja, met een paard – of was het een eenhoorn in vermomming?) en twee gelukkigen konden mee met de koets. Wie waren dat? Juist, ik werd uitgekozen samen met Kim! Wij mochten in de optocht naar de boekhandel in de koets stappen terwijl de rest van de groep als een stel dienaren achter ons aan kon lopen. Ook zat Alexandra Penrhyn Lowe in de koets, dus daar hebben we mee gekletst tijdens onze reis.

Ik, Alexandra en Kim in de koets met de ongelukkige onderdanen die moesten lopen.

Alexandra, Kim en ik in de koets met de ongelukkige onderdanen die moesten lopen.

Toen we aankwamen bij de boekhandel, werden we verwelkomd met wat drinken en kon ik de boekhandel gaan verkennen. Ik was nog nooit in deze boekhandel geweest, wat zag het er mooi uit! De Boekhandel heeft een flinke collectie boeken, dus ik heb genoeg rondgeneusd. Er waren ook genoeg activiteiten die je kon doen. Ten eerste was Clavis Uitgeverij te vinden. Daar kon je jezelf laten schminken en Jennefer Mellink was aanwezig met tips om recensies te schrijven. Daarnaast zat Alexandra die haar boeken signeerde. Daar dichtbij was er een tafeltje waar je je nagels kon laten lakken (ik wou eerst ”verven” typen, maar dat is natuurlijk niet het juiste woord, mijn mannenbrein is minder goed met damestermen). BlossomBooks had een tafeltje met een stapel boeken met eerste hoofdstukken van hun boeken en ze hadden wat posters. Uitgeverij Unieboek was in het midden waar Helen Vreeswijk haar boeken signeerde (Promille heb ik laten signeren en wil ik snel gaan lezen!). Voor de rest kon je een tas laten maken en was Uitgeverij Lemniscaat met Mireille de Geus er, hoewel ik die dus totaal niet heb gezien.

IMG_2688

Spot NerdyGeekyFanboy!

 

Deze avond heb ik vooral veel lopen kletsen met uitgeverijen en andere bloggers. Ook zag ik voor het eerst Dave, de beheerder van Fantasywereld waar ik al langer dan een jaar recensies voor maak. Ontzettend gaaf om hem dan eindelijk te spreken! Ook heb ik nog wat gepraat met de mensen van Unieboek en verteld over mijn promowerk bij de boekhandels. In de tussentijd heb ik nog 2 boeken gekocht. Tsja, ik had al genoeg boekentassen en schmink en nagellak heb ik geen behoefte aan, dus het was vooral een avond vol met kletsen (maar dan vooral met mensen die ik al kende, ik durfde niet op de cosplayers (Kamp Halfbloed mensen, Shadowhunters enz.) af te stappen want te intimiderend en te cool :O (snik snik waarom stappen zulke toffe mensen niet op mij af, ik bijt niet!) . Wie weet ga ik dan de volgende keer meer met onbekenden praten, want op 30 mei is er een sleepover in de boekhandel en het lijkt me wel leuk om daar naartoe te gaan!

IMG_2687

Helen Vreeswijk met om haar heen de Unieboek-medewerkers/slaafjes

 

Achteraf kregen we nog een leuke goodiebag (jawel, de nieuwe tas van Best of YA die Emmy heeft gemaakt!) met daarin een boek, poster en meer. Hoewel ik weinig activiteiten deed deze avond, vond ik het onwijs gezellig en heb ik echt tot 1 uur ‘s nachts in bed liggen stuiteren van enthousiasme haha. Het was leuk om te zien dat veel mensen netjes/verkleed waren en ik heb flink kunnen nagenieten. Bedankt Boekhandel Stevens voor de avond en alle uitgeverijen/schrijvers die aanwezig waren!

 

Was jij ook bij het YA-Boekenweekevent in Hoofddorp en ga jij naar de sleepover eind mei?

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik was er ook, ik vond het erg leuk! Ik weet nog niet of ik naar de sleep over ga in mei.

 2. O Jezus dit klinkt echt pittig tof. En woa, dat je in een koets hebt gezeten. Lachen! xD Ik baal dat ik er niet bij ben geweest die dag. Jammer dat het door de week was! Maar die sleepover? Daar wist ik nog niets van! 30 mei is op zaterdag, zie ik, dus misschien ga ik wel! Het klinkt in elk geval super tof. En aangezien ik dan ook al de deadline voorbij ben qua inleverspul voor school… omg yeah. =D

  1. Leuk Ilse, grote kans dat ik ook ga! 😀

 3. Die sleepover lijkt mij echt zo vet!

 4. Leeuuk:) en alsjeblieft haha 🙂 ik zag hem al langskomen in je filmpje! Erg lief dat je me bedankt 😉 kon onder je filmpje niet reageren (telefoon begrijpt dat niet ofzo, koekoek) dus daarom hier de reactie haha. Veel plezier ermee. Ik ken het gevoel van willen lezen maar nog zoveel boeken hebben 😉 neem je tijd, hij is van jou en hij loopt niet weg 😀

  1. Dank je Monica, hopelijk binnen 3 maanden heb ik de boeken wel gelezen hahah 🙂

 5. Het is heel gemeen WIJ ZOUDEN GAAN MAAR DOOR DIE @#$^&*(*&^%$#$%^&*&^ STROOMSTORING KON HET NIET. Die koets had ons op moeten halen!!!!

  En ja, die sleepover, JAAAAA, dat moet wel ter compensatie enzo en het is gewoon tof!!

  1. Ah dat is jammer! Er komt ook nog een leesclubavond aan van Ik geef je de zon, daar ga ik denk ook naartoe! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.