Evenement: YA Moon Event

Afgelopen zaterdag kon ik naar een evenement bij uitgeverij Moon zijn, die een aantal Bookstagrammers hadden uitgenodigd voor wat leuke activiteiten. Ik was een van de genodigden en ik had er erg veel zin in! Dit evenement was naar aanleiding van Nocturna, een pas uitgekomen fantasy. Ook geeft Moon de Riverdale-boeken uit, dus ik kwam aan als Jughead Jones!

Het evenement duurde van twee tot vijf en er was genoeg te doen. Na een welkomstdrankje begonnen we met een video van Cassandra Clare, die vragen van Nederlandse lezers ging beantwoorden, onder andere de mijne!

Zo vroeg ik welk personage uit haar boeken ze in een ander boek van een andere auteur zou stoppen en waarom. Ze zou Jace in Pride & Prejudice stoppen, zodat hij Mister Darcy even flink jaloers kan maken met zijn charmes! Ook vroeg ik naar de research die ze deed bij diverse personages, aangezien er een hoop in haar boeken zitten. Ze vertelde dat ze veel mensen met bepaalde seksuele voorkeuren en geslachten sprak en hen ook de boeken liet proeflezen, zodat ze met respect over zulke personages zou schrijven. Tot slot beantwoordde ze mijn vraag over haar personages die in de Hongerspelen zouden belanden. Wie zou er winnen, en wie zou er als eerste sterven? Jace en Clary zouden volgens haar winnen, terwijl Simon als eerst het loodje zou leggen.

Na dit gesprek werden we verdeeld in twee groepen. Ik kon eerst allemaal schrijversvragen en antwoorden horen van Rima Orie en Pamela Sharon, die beide auteurs zijn bij Moon. Er waren stellingen waar Rima en Pamela ja of nee op konden antwoorden, maar ook wij konden vragen stellen. Zo stelde ik dezelfde vraag van Cassandra Clare aan beide dames (over het verplaatsen van je personage in een ander boek). Rima zei dat ze een personage uit haar boek in To all the boys I’ve loved before wilde sturen, om te kijken hoe een fantasypersonage reageert in een contemporary. Pamela zou haar personage Raaf naar Zweinstein sturen, om mee te maken hoe een blind persoon de magische wereld zou ervaren. Op Zweinstein zijn er gewoon geen leerlingen met een fysieke beperking of iets dergelijks.

Daarna hadden we tijd over, dus waren er meerdere activiteiten. Zo kon je een quiz doen over de boeken van Moon, eerste hoofdstukken van wat manuscripten die Moon wellicht gaat vertalen, naar de Instagramhoek gaan, op de foto met een grote muur met Nocturna-boeken of je verhaal pitchen aan de uitgever. Ik ben zelf bezig met een verhaal, dus ik schoof even aan tafel en pitchte mijn idee. Erg spannend, maar wel gaaf om te doen!

Tijdens de tweede ronde gingen we een stempel maken bij Gertie Jacquet, iets wat eigenlijk best makkelijk is om te doen! Met een simpele gum, een kleine schraper en wat stempeldoosjes kom je een eind. Zo maakte ik een stempel van een kroon en van Avatar Aang. Heel gaaf om te doen!

Tot slot was er nog een borrel en kregen we allemaal onze goodiebag, waar onder andere Nocturna in zat. Vervolgens ging deze Jughead weer naar Riverdale, maar wat was het toch leuk! Het was een goed gevulde middag, de activiteiten waren leuk en het was gaaf om Pamela Sharon mijn boek te laten signeren. Ook leer je de uitgeverij iets beter kennen, wat ook een groot pluspunt is!

Bedankt Moon voor de gezellige middag, tot de volgende keer!

Heb jij Nocturna al in huis?

1 reactie

  1. Ik vond het jammer dat het tegelijk met Elfia was en dat een kaartje behoorlijk prijzig was, anders was ik wel gegaan denk ik.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.