Evenement: YALC in Londen, dag 1

Vorige week ging ik een paar dagen naar Londen toe voor Young Adult Literature Con, een conventie die onderdeel is van London Film and Comic Con en volledig in het teken staat van young adult boeken! Veel auteurs komen signeren, er zijn verschillende workshops en lezingen, je kan veel boeken kopen en goodies ontvangen. Een geweldige conventie waar ik nu voor de tweede keer naartoe ben geweest. Dit jaar leek mij het leuk om alle dagen naar YALC te gaan zodat ik alle auteurs die ik wilde zien kon spreken. De eerste dag was op de vrijdag, waar ik heel veel fantastische auteurs heb leren kennen! Ik ging samen met Thyrze (die ook veel mooie foto’s van mij en auteurs heeft gemaakt!) en Melisa op deze dag. Ik wilde vooral op de vrijdag gaan voor Sally Green, Michael Grant en Patrick Ness, dat zijn namelijk echt favoriete auteurs van mij!

 

London Film and Comic Con

Als echte nerd heb ik uiteraard vaak de complete conventie  bezocht. YALC zit op de tweede verdieping en daaronder zit London Film and Comic Con. Vorig jaar zat het vol met kraampjes, nu was het wat anders. Op de begane grond waren er wat meer zalen op met kraampjes, maar alles was wat ruimer opgezet, waardoor ik het idee had dat er minder kraampjes waren dan vorig jaar. Op de eerste verdieping waren er vooral signeersessies met acteurs en andere beroemdheden, waar de prijzen erg hoog waren (een foto of handtekening kan je al snel 30 euro kosten).

IMG_6821

Wel zag ik wat acteurs van Game of Thrones op redelijke afstand, dat is wel erg gaaf om te zien!

IMG_6822

Ter decoratie waren er vitrines met kostuums van de personages uit Suicidé Squad, dat vond ik wel erg gaaf om te zien!

IMG_6829 IMG_6830

Ook waren er wat auto’s te vinden, maar deze vond ik redelijk raar in de conventie staan. Ze stonden meestal op plekken waar voor de rest niks te zien was en ze zaten ook ver uit elkaar. Bij Dutch Comic Con zaten alle decoraties gewoon bij elkaar en was het ruim opgebouwd, hier vond ik alles wat ongeordend, dus ik hoop dat ze bij Amsterdam Comic Con het wat beter organiseren. Ook vond ik de kraampjes wat aan de lage kant, ik vond het jammer dat er weinig tekenartiesten waren en veel prijzen waren nog best hoog.

IMG_6831 IMG_6832

YALC

De verdieping van YALC voldeed wel enorm aan mijn verwachtingen. Het was weer zoals vorig jaar met veel kraampjes vol met (goedkope) boeken. Bij binnenkomst kon je ook genoeg goodies krijgen (waaronder zelfs een paar boeken) en was er altijd genoeg ruimte om langs kraampjes te lopen. Er waren zelfs standjes met self-published auteurs en aan de zijkant was er ruimte voor signeersessies. De boeken van auteurs die naar YALC kwamen werden verkocht bij de kraam van de Waterstones, waarbij de boeken voor de normale prijs lagen, dus het was beter als je al je boeken van auteurs meeneemt naar YALC. De plek waar auteurs zouden gaan zitten voor signeersessies werd altijd een half uur van tevoren bekend gemaakt, dus dan moet je zo snel mogelijk in de rij zitten zodat je snel aan de beurt komt! De auteurs nemen altijd de tijd voor je tijdens het signeren en zijn altijd in voor een praatje en een foto.

IMG_6827 IMG_6828 IMG_6835

Als eerste maakte ik kennis met Sarah Crossan en Jenny Downham. Van Jenny Downham heb ik Voor ik doodga gelezen en van Sarah zou ik ook graag nog boeken willen lezen.

DSC00775 DSC00785

Ik stond ook in de rij voor Sally Green, auteur van de Half Bad-trilogie (Half Zwart, Half Wild en Half Licht), een geweldige boekenserie vol fantasy, personages die zowel goed en kwaad zijn en met enorm veel spanning. Het einde van Half Licht wist mij enorm te raken, dus daar had ik het met haar over gehad. Voor degene die het einde hebben gelezen (mocht je het risico van wellicht een spoiler willen vermijden, lees dan door bij de volgende alinea, hoewel ik het nog vaag probeer te houden): ik vertelde tegen Sally Green dat ik dit jaar 22 jaar ging worden en na het boek gelezen te hebben nadacht over wat Nathan allemaal wel niet heeft meegemaakt. Als ik in zijn schoenen zou staan, zou ik ook dezelfde keuze maken als Nathan denk ik en dat maakte mij best verdrietig. Ik vertelde haar ook dat ik benieuwd was hoeveel littekens ik zou hebben als ik dezelfde keuze als Nathan aan het einde zou maken.DSC00802

Sally Green keek mij heel begripvol aan en zij dat zij mij enorm snapte. Ik weet niet wat het was, maar ik zat echt te trillen van fanboyheid! Ze heeft Half Licht voor mij gesigneerd en ik vond het heel fijn om haar te kunnen spreken en ik hoop haar in de toekomst weer te kunnen zien en spreken.

IMG_6840

Taran Matharu is de schrijver van Summoner, met als eerste deel The Novice. Ik vond zijn verhaal vol demonen erg goed klinken, dus ik kocht het boek op YALC en liet het signeren. Ik vond Taran echt een coole gozer en het was erg leuk om een praatje met hem te maken.

DSC00804IMG_6842

Wat later in de middag ging Michael Grant signeren en aangezien ik een groot fan ben van zijn serie Gone, moest ik die uiteraard laten signeren. Ook liet ik hem mijn auteurhandtekening-onderbroek tekenen, waarbij hij zij dat het hopelijk niet op een ”volwassen” site belandt, haha! Toen we YALC verlieten zaten we nog in de lift met Michael Grant en gaf hij mij een goedkeurend knikje, wat een coole man!

DSC00824

IMG_6833Als laatste liet ik A Monster Calls signeren bij Patrick Ness en de acteur die de hoofdrol speelt in de boekverfilming. Ik was aan het cosplayen als Peeta in zijn bakkerskleding, maar Patrick Ness dacht dat ik een slager was, haha! Hij herkende me nog van ons Skypgesprek met de American Book Center in Amsterdam en toen hij mijn onderbroek ging signeren, zei hij dat dit het meest Nederlandse was dat ik kon doen. Geen idee wat voor beeld hij heeft van Nederlanders… DSC00843IMG_6855

Daarna stond ik in de rij voor Samantha Shannon, waarbij ik Het Bottenseizoen liet signeren. Zij was ook heel tof en ze zei achteraf dat mijn onderbroek signeren haar dag helemaal goed maakte, en dat het ook een mooi verhaal was als iemand haar vroeg naar gekke signeersessies…

DSC00855

Naast deze auteurs zagen we nog Lucy Ivison rondlopen, die ons meteen een knuffel gaf toen ze ons zag. Ook hoorde ik af en toe nog iemand gillen ”That’s Peeta!!!”. Na YALC gingen we nog uit eten en bestelde ik mixed grill met wat patat, wat ze op bijzonder originele wijze te bereiden, namelijk op een stokje! Wel een heerlijke afsluiter na een lange (maar leuke) dag op YALC!IMG_6841

Welke auteur zou jij heel graag willen ontmoeten?

1 reactie

  1. Ik ben jaloers op je foto met Michael Grant!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.