Evenement: YALC in Londen, dag 2

Tijdens mijn vakantie naar Londen bezocht ik drie dagen YALC (Young Adult Literature Con) in Londen en ik had het onwijs naar mijn zin! Op deze dag ging ik samen met een grote groep boekbloggers. Ik had al veel goodies, dus ik richtte mij vooral op het kletsen met mijn blogmaatjes, het spreken van wat leuke auteurs en kijken welke boeken ik zou gaan kopen. Het was een ontzettend leuke dag en alweer ging ik cosplayen als Peeta van de Hongerspelen en deze keer nam ik een grote baguette mee, waardoor veel mensen mij wisten te herkennen.

 

 

Al snel zag ik Laure Eve signeren voor De Graces, een boek dat ook gaat uitkomen in Nederland volgende maand. Sterker nog, in september gaat ze naar Nederland toe en kan je haar ontmoeten! Ze zei meteen ”Nice baguette!”, niet wetende dat ik aan het cosplayen was. Uiteindelijk had ze het door en ze moest enorm lachen! Ik vertelde haar dat ze mij nog zou zien in Nederland, waar ze enorm veel zin in heeft (en ik ook!)! Ze ging op meerdere momenten signeren bij haar kraampje en ze was de hele weekend op de conventie.

DSC00869

Ook was er een Annabeth Chase aan het rondlopen op de conventie, waar ik uiteraard een foto mee moest maken!

IMG_6837

Ik ging snel in de rij staan voor Kass Morgan, auteur van De 100! Ik had een week voor Londen haar laatste boek uitgelezen en deze vond ik erg goed (mijn recensie verschijnt binnenkort)! Ze is echt een hele lieve en rustige vrouw en ze gaat zelfs een vierde boek schrijven over De 100! Ze vond de Nederlandse covers trouwens prachtig en daar ben ik het zeker met haar eens!

IMG_6848

Ik deed ook nog een rondje bij London Film and Comic Con (de twee verdiepingen onder YALC) en het was al veel drukker dan de vrijdag. Gelukkig was er nog wel ruimte om te lopen en ik had nog wel het idee dat de conventie minder werd bezocht dan vorig jaar.

IMG_6851

Tijdens YALC zag ik en Daenerys Targaryen rondlopen op de conventie die ik heel goed vond lijken op Emilia Clarke en ik wilde graag met haar op de foto, maar ik miste haar altijd. Toen ik met andere bloggers op de grond zat om uit te rusten, kwam ze zelf naar mij toe omdat ze een foto met mij wilde! Achteraf zei ze nog via Instagram dat ze mij erg cool vond, woehoe!

IMG_6854

Ik ging in de middag een handtekening scoren voor het boek Will Grayson, Will Grayson bij David Levithan, die samen met Nina LaCour een boek heeft geschreven. Ik liet hen beiden mijn onderbroek signeren (waarbij David meteen een foto van maakte en stuurde naar Becky Albertalli, die als eerste haar handtekening zette op de onderbroek!) en natuurlijk nog even op de foto!

IMG_6858

Ik vond deze dag erg leuk, aangezien ik vaak genoeg werd gecomplimenteerd over mijn cosplay en ik genoeg kon kletsen met alle boekbloggers! Na YALC gingen wij als groepje door naar de Harry Potter releaseparty bij een Waterstoneswinkel in Londen, maar daar zal ik meer over vertellen in een andere blogpost!

Als wat voor boekpersonge zou jij gaan cosplayen op een conventie?

3 reacties

  1. Dat ziet er allemaal zo gezellig uit

  2. Het ziet er echt vet gaaf uit! Nu heb ik erg zin in Yalfest! En als ik zou cosplayen zou ik of als Blue Sargent gaan, of als Ellie van the Last of Us 🙂

  3. Op mijn Arwen-cosplay na zijn het eigenlijk steeds boekgerelateerde personages in plaats van karakters uit een boek. Als Steampunk Librarian bijvoorbeeld maar ook als Steampunk Belle, … tja, ik ben nu eenmaal fan van zowel Steampunk als boeken. Mocht ik ooit een nieuwe outfit bedenken dan gaat die dus hoogstwaarschijnlijk opnieuw iets met boeken te maken hebben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.