Evenement: YALC in Londen, dag 3

Mijn vakantie in Londen was echt top. Een dagje rondlopen door Londen, drie dagen naar YALC (Young Adult Literature Con) en nog een Harry Potter releaseparty, wat een feest! Deze keer vertel ik over mijn laatste dag op YALC, toen was ik in mijn eentje. Gelukkig heb ik nog veel gekletst met andere boekenliefhebbers, dus alleen was ik in principe niet.

 

Ik begon mijn dagje door een rondje te lopen op London Film and Comic Con, waar ik wat merch kocht voor mezelf en wat vrienden. Het was wat rustiger dan de dag ervoor, dus ik heb even goed alle kraampjes kunnen bekijken.

IMG_6889 IMG_6890 IMG_6891

Ook liep Baymax rond, wat een gave cosplay zeg! Lijkt mij alleen ontzettend warm…

IMG_6898

Ik keek ook naar het gamegedeelte van de conventie, waar er verschillende consoles uitgespreid waren waarop je kon spelen. Ook was er een kamer waar je virtual reality kon beleven, maar de wachtrij was zo lang dat ik daar niet bij aansloot.

IMG_6900

Aangezien Harry Potter and the Cursed Child was uitgekomen, kon iedereen op een groot bord vertellen wat Harry Potter voor hen betekenden. In de middag zou er een Harry Potter Party plaatsvinden, dus er waren al wat kleine winacties opgezet om alvast punten voor jouw eigen afdeling te winnen.

IMG_6902

Om 12 uur bezocht ik de workshop Co-Writing van Tom Ellen en Lucy Ivison, de schrijvers van Lobsters. Lucy gaf ons de volgende oefening die zij zelfs had gebruikt in Lobsters: denk aan een speciaal kledingstuk van je, schrijf daar een verhaal over, laat het aan iemand anders lezen en laat diegene een vervolgstuk erover schrijven. Iedereen schreef eerst zijn eigen stuk en daarna werden er koppels gemaakt, dus Lucy wilde dat iedereen met iemand zou samenwerken die ze niet zouden kennen. Toen een partner werd gezocht voor een andere gozer, stak ik mijn hand op met de woorden ”I volunteer!” (mooie verwijzing naar The Hunger Games met mijn Peeta-cosplay, dus mensen moesten er om lachen). Hij had een stuk geschreven door een exclusief t-shirt die hij kreeg van een schrijver tijdens een boekenfeest, ik vertelde hem over mijn gesigneerde onderbroek. We schreven een vervolgverhaal voor elkaar en dat was zo grappig om te doen! Tom was zelfs verbaasd dat ik in het Engels kon schrijven, de gekke boy.

IMG_6907

Na de workshop gingen Tom en Lucy hun boeken signeren. Er waren helaas niet onwijs veel mensen die voor ze kwamen, maar ik kwam aan met mijn onderbroek (aangezien ik Lobsters al twee keer heb laten signeren). Ze mochten hun handtekening zetten waar ze maar wilden, dus Tom zette meteen zijn handtekening bij het kruisgedeelte, dus Lucy deed vrolijk mee. Achteraf maakten we even een lekkere foto.

IMG_6911

In de middag liet ik een boek van Melvin Burgess signeren.

IMG_6917

Om drie uur was er een Harry Potter Party, beginnend met een cosplaywedstrijd. De rij voor Maggie Stiefvater was zo groot, dat er lootjes werden getrokken, dus ik ging even bij het podium kijken. Er waren cosplayers van de zusjes Delacour in hun mooie jurken, professor Sneep en de winnaar Golderoy Lockhart, die tijdens de speech zei dat het heel fijn was dat al zijn fans waren gekomen voor hem en dat iedereen zijn boeken heeft gelezen, hij zou hierna wel een signeersessie geven! Iedereen moest enorm lachen en juichen om deze speech, dus dit was de terechte winnaar!

IMG_6919

Gelukkig duurde de rij voor het signeren van Maggie niet te lang en kon ik even met haar praten! Ik vertelde over alle enthousiaste Nederlandse fans die ze had en dat ik het jammer vond dat de laatste twee delen van De Ravenjongens niet werden vertaald. Maggie zei dat zowel Nederland als Frankrijk haar eerste twee delen hadden ingekocht, maar de rest dus niet. Ik zei maar dat ze even een boos telefoontje moest houden met de Nederlandse en Franse uitgeverij…

IMG_6925

Na het signeren van Maggie kwam het mooiste moment van YALC, maar dat vertel ik hier. Tijdens het einde zag ik nog Professor Oak rondlopen, dus daar had ik nog even snel een foto mee gemaakt!

IMG_6933

Dat was mijn weekendje voor YALC! De blogjes over Londen zijn nog niet klaar, ik vertel nog wat ik tijdens mijn dagje door Londen deed en er komt nog een blogje online over de Harry Potter Releaseparty bij de Waterstones! Het was in ieder geval een conventie om niet te vergeten en ik kom volgend jaar maar al te graag terug!

Wil jij ook volgend jaar naar Londen voor YALC?

2 reacties

  1. Ik vind het ook een beetje belachelijk dat de twee laatste boeken niet naar het Nederlands of Frans vertaald worden. Nu ja, misschien komt het er ooit nog wel eens van. (hopelijk)

  2. Aaah, Maggie Stiefvater! Zo tof dat je haar hebt ontmoet! En die Baymax ziet er geweldig uit!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.