Evenement: Young Adult Evenement in de bibliotheek in Enschede

Afgelopen zaterdag was een hele leuke, maar ook wel spannende dag. Ik ging naar de andere kant van het land, namelijk naar Enschede voor het Young Adult evenement die daar zou plaats vinden. Er waren schrijvers, standjes en bloggers, waaronder ik! Ik zou een workshop boekbloggen geven, voor mij de eerste keer dat ik dat zou doen. Om 7 uur vertrok ik al vanaf huis, zodat ik vanaf 10 uur al aanwezig kon zijn en andere workshops kon bijwonen.

 

Bij aankomst zag ik al een groot bord met reclame voor het evenement. Jennefer Mellink, Kim ten Tusscher, Iris Boter, Miranda Peters en Marieke Nijkamp zijn de auteurs die aanwezig waren. Daarnaast was ik er, maar ook Katja (That Blonde Woman) en Jessica (Reviews and Roses). Ook waren er stands van Jessica en Anotherview te vinden, dus een aardig programma dus! Ik zou om half 1 mijn workshop houden, dus ik had nog genoeg tijd om andere dingen mee te maken.

Ik vond de standjes in ieder geval erg tof. Jessica maakt hele leuke tasjes (die ze zelf bedrukt!) en Anotherview heeft fantastische artwork van onder andere Harry Potter, Game of Thrones en Sabrina. Al snel werd ik naar de bovenverdieping gestuurd, want ik wilde naar de workshop van Katja. Er waren meestal twee workshops aan de gang, dus de bezoekers hadden de vrijheid om zelf te kiezen. Ook wel weer jammer, want bijna alle workshops leken me tof! De bibliotheek vond ik in ieder geval erg mooi, hoewel ik het haast een doolhof vond, haha! 

Katja gaf een workshop over manuscripten. Zij werkt namelijk als freelancer door manuscripten te beoordelen. Boeken lezen als werk klinkt natuurlijk erg leuk, maar er komt veel bij kijken. Zo moet je een leesverslag maken voor het boek en als je ook gaat redigeren en corrigeren moet je alle fouten uit een tekst halen (oftewel, een beetje mierenneuken, maar essentieel voor een goed boek!). Ik vond het erg tof om te zien hoe het redigeren ging en om meer te weten te komen over agentschappen (zelfs ik wist daar nog niet zoveel van). Een mooie leerzame workshop aan het begin dus! In de andere zaal gaf Jennefer Mellink een workshop over spannende korte verhalen schrijven.

 Het uur daarna was ik aanwezig bij de workshop van Jessica, die het hield over het opzetten van je eigen leesclub. In de andere zaal gaf Iris Boter een workshop over het schrijven van een boek. Ik heb zelf al een eigen leesclub, maar ik was erg benieuwd wat Jessica te vertellen had en of ik nog nieuwe dingen zou kunnen bedenken voor mijn eigen leesclub in Zoetermeer. Jessica legde heel duidelijk uit hoe je een leesclub opzet en wat voor vragen je zou kunnen bedenken voor de leesclub. Ik heb gewoon weer nieuwe inspiratie gekregen voor de volgende leesclubeditie van de YA Boekverslinders, dus dat is erg fijn! Ook had Jessica tasjes en pennen die ze uitdeelde, zo leuk! Helaas ik haar leesclub (The Awesome Book Club) iets te ver weg voor mij, maar ze gaat ook een online leesclub houden over Evermore, daar wil ik zeker aan meedoen! 

Na een lekkere lunch kon ik beginnen aan mijn workshop boekbloggen. Ik had een Prezi in elkaar gezet, een keer geoefend met het presenteren, maar nu moest ik het echt doen! Gelukkig ging het erg goed. Ik had wat overlap met de workshop van Iris Boter waardoor ik later ging beginnen (de meeste bezoekers waren namelijk tot het eind van haar workshop gebleven), maar uiteindelijk was er een leuk groepje die naar mijn workshop kwam kijken. Ik vertelde hoe je een boekblog start, hoe je een mooie planning kan maken, hoe je meer lezers trekt en hoe je contact krijgt met uitgeverijen. Ik kreeg nog wat vragen achteraf en de workshopbezoekers vonden het erg leuk! Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Sterker nog, eind deze maand ga ik deze workshop houden in Eindhoven tijdens Yaltival! Kom dan zeker langs mijn workshop als je aanwezig bent, dan vertel ik je alles over boekbloggen! En mocht je nu al vragen hebben, kan je altijd een reactie achterlaten onder dit bericht of je kan mij een bericht sturen op social media, ik help je graag! 

Na mijn workshop kwam Kim ten Tusscher met de workshop ”het maken van een eigen fantasywereld” en Miranda Peters vertelde over schrijven met al je zintuigen. Aan het eind van de middag was er nog een Q&A met Marieke Nijkamp, bekend van 54 minuten! Aangezien ik drie uur moest reizen naar huis, moest ik helaas eerder vertrekken. Voor mijn vertrek kocht ik nog wat leuke spulletjes bij Anotherview (in mijn haul van juni laat ik zien wat) en ik bracht nog een bezoekje aan de boekhandel in de buurt, om vervolgens richting huis te gaan.

 

Bibliotheek Enschede, bedankt voor het uitnodigen! Ik vond het erg leuk om een workshop te geven en ik heb zeker genoten van de andere programmaonderdelen. Het evenement was veelzijdig, er waren zelfs goodiebags en ik vond het erg leuk om met andere boekenliefhebbers te kletsen en met vrienden bij te praten. Wie weet tot de volgende keer!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.