Evenement: Young Adult Fest Noordwijk bij Boekhandel van der Meer

Afgelopen zaterdag was ik al flink aan het uitkijken naar het grote boekenevenement Yalfest, maar dichtbij huis was er ook een leuk evenement aan de gang in het teken van boeken! Boekhandel van der Meer in Noordwijk organiseerde een middag voor young adult lezers met onder andere Buddy Tegenbosch, Helen Vreeswijk en Eva Burgers. Aangezien ik voor het Best of YA Promoteam een samenwerking heb met Buddy Tegenbosch en Jessica (Reviews & Roses) met Helen Vreeswijk, besloten we samen een kijkje te nemen op het evenement en de auteurs te spreken. Een hele gezellig middag!

Ik was nog nooit bij Boekhandel van der Meer geweest na hun verhuizing, dus ik was heel enthousiast toen ik de winkel zag! Hij is stukke groter en deze Young Adult hoek bevatte genoeg toffe boeken!

P1070573

In de winkel stond al een grote tafel klaar met alle boeken van de schrijvers die zouden komen, zodat iedereen meteen hun slag kon slaan als ze een boek wilde kopen en wilde laten signeren!

P1070574

De middag werd ingeluid door wat muziek, waarbij we een fijne introductie kregen met wat mooie liedjes gespeeld op de gitaar. Daarna werden alvast de gasten een beetje bekend gemaakt en herkende de boekhandelaar mij ook als Best of YA Promoteamlid! Het was een hele chille sfeer, dus na de muziek konden we vrij rondlopen in de boekhandel en naar schrijvers toe lopen die in verschillende hoeken van de boekhandel zaten.

P1070575

Aangezien ik een groot fan ben van Buddy Tegenbosch (Oog om oog vond ik geniaal!) en hij de auteur is waar ik gekoppeld aan ben voor het Best of YA Promoteam, ging ik meteen naar zijn hoekje toe om te praten over zijn boek. Hij vertelde veel over het schrijven, zijn baan als piloot en hoe veel jongens begonnen te lezen door zijn boek Pokerface. Ik vroeg hem nog waar hij de personages van Oog om oog naartoe zou willen sturen als ze bij hem in het vliegtuig kunnen stappen. Buddy zei al snel dat hij de personages graag naar een verre plek wilde laten vliegen, in een totaal andere omgeving zoals China of Japan. Nou Buddy, neem mij dan maar meteen mee! Na een lang gesprek gingen we weer door naar de auteurs, maar niet voordat Buddy mijn boeken liet signeren (met dank aan Jessica voor de foto van Buddy en ik!).

P1070578IMG_6669.jpg bewerkt

Daarna gingen we al snel naar Helen Vreeswijk, zij is namelijk de auteur waar Jessica aan gekoppeld is! Helen vertelde genoeg over haar ervaringen als recherche bij de politie. Ze vertelde hoe ze bepaalde mensen kunnen opsporen door camera’s, mobiele activiteit en meer. Hier is Helen echt een expert in en ze kon veel vertellen over de verschillende zaken waar ze aan had gewerkt en waar ze ook over heeft geschreven. Nu is ze fulltime aan het schrijven en dat vinden haar dochters alleen maar leuk, want hun moeder is nu gewoon altijd lekker thuis.

P1070581

Na ons gesprek met Helen, ging ze ook nog geïnterviewd worden door Fleurine voor haar YouTube-kanaal. Meerdere mensen konden er nog naar luisteren, dus je was niet verplicht om Helen te verlaten.

P1070583

Eva Burgers, mijn mede-Katwijker, had ik helaas niet gesproken, maar ik zag haar telkens druk in de weer met allemaal lezers om haar heen.

P1070580

De YA-dag zou om vier uur afgelopen zijn en erna zou Paulien Cornelisse komen, maar Jessica en ik moesten er jammer genoeg wat eerder vandoor. Gelukkig hadden we wel een erg leuk evenement meegemaakt met leuke schrijvers, daarbij kregen we nog een goodiebag mee met Oorlogswinter van Jan Terlouw en wat andere leuke goodies. De locatie van Boekhandel van der Meer is echt prachtig en ideaal voor evenementen rondom boeken! Ik kijk zeker uit naar meerdere YA-evenementen die de boekhandel gaat organiseren. Snel weer doen dus?

Jessica kon het niet laten om nog een selfie van ons te maken. Dat Best of YA Promoteam is echt charmant als je deze twee koppies ziet!

Jessica kon het niet laten om nog een selfie van ons te maken. Dat Best of YA Promoteam is echt charmant als je deze twee koppies ziet!

Welke schrijver had jij het liefst gesproken?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Komt Eva Burgers uit Katwijk?! Dat wist ik niet hahaha.
    Erg leuk om over evenement te lezen. Dat verhaal van Helen Vreeswijk over de recherche was ook echt ontzettend interessant!!

    1. Ja, toen ik met haar jureerde in de kindervoorleeswedstrijd in Katwijk kreeg ik dat te horen! 😀

  2. Leuk stuk! Ik heb ook nog overwogen te komen, maar de auteurs spraken me niet echt heel erg aan haha.

  3. Mooi verslagje Joost 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.