Evenement: Young Adult Literature Con in Londen

Vorige week was een fantastische week, want ik ging samen met een hoop bloggers naar Londen voor de Young Adult Literature Con, een onderdeel van de Film and London Comic Con. Er is een speciale verdieping speciaal voor alle young adult boeken, waar ook veel schrijvers signeerden. Ik was heel nieuwsgierig naar alle verschillende boeken en schrijvers die er waren, maar ook naar alle merchandise en de cosplayers die er waren. Hierbij dus een verslag van dit hele toffe evenement. We zijn maar één dag naar YALC geweest, maar volgend jaar zou ik graag alle dagen willen gaan, want ik raakte gewoon niet uitgekeken!

Yalc-news-logo

We vertrokken vroeg vanuit ons appartement en kwamen twee uur voor de opening aan. Dit was maar goed ook, want er was al een rij, gelukkig stonden we nog redelijk vooraan. Toen de deuren open ging, stroomden we naar binnen en gingen we met de lift naar de tweede verdieping waar de YALC was. Gelijk rechts kregen we een goodiebag en liepen we naar de overkant, waar allemaal gratis boeken en merchandise was van verschillende boeken. Iedereen graaiden snel vele boeken weg, ook ik had wat boeken gepakt. We besloten met de groep een uurtje voor onszelf te lopen en als snel liepen Katja en ik door de zaal, aangezien we de rest niet meer zagen (iets wat veel vaker gebeurd, wij zijn vaak tot elkaar veroordeeld – wat niet erg is want Katja is een hele toffe blogger). We liepen alle kraampjes af van uitgeverijen. De meeste boeken waren nog best goedkoop, meestal waren er acties waarin je paperbacks voor 5 pond kon halen (omgerekend rond de 7 euro). Natuurlijk kon ik het niet laten om wat boeken te kopen, maar ik heb me nog best ingehouden. Uiteindelijk heb ik rond de 25 euro uitgegeven, dus dat valt reuze mee.

 

De eerste bekendheid die ik tegenkwam, was Sanne van Booksandquills, een Nederlandse BookTuber die in Londen woont. Ze kon dus even in het Nederlands met me babbelen en we zijn samen op de foto geweest. Achteraf heb ik er nog een boek gekocht bij haar, want ja dat moest gewoon van mezelf.

Met Sanne van Booksandquills, een vrolijke dame!

Met Sanne van Booksandquills, een vrolijke dame!

Er waren vele kraampjes, waarbij er naast YA ook nog wat meer boeken voor volwassenen erbij waren (voornamelijk fantasy en science-fiction), er was ook zelfs wat kraampjes van kunstenaars en graphic novels/comics. In een hoekje stonden er ook nog wat games die je kon spelen. In het midden van de zaal was er een podium met veel stoelen voor het publiek, waar alle lezingen werden gehouden. Aan de buitenkant stonden nog tafels klaar waar schrijvers hun boeken signeerden.

2015-07-17 15.23.38 2015-07-17 15.23.44 2015-07-17 16.44.00 2015-07-17 19.15.46

 

Er waren onder de YALC nog twee verdiepingen met gewoon Comic Con. Hier waren onwijs veel kraampjes met merchandise van series, films, anime en meer. Het was precies zoals Dutch Comic Con, alleen dan nog groter! Ook waren er onwijs veel acteurs (Game of Thrones, The Walking Dead en meer), maar voor een foto of handtekening moest je wel betalen. Gelukkig kon je er wel redelijk langslopen, dus je kon de beroemdheden nog redelijk van dichtbij bekijken.

2015-07-17 15.59.08 2015-07-17 16.05.21 2015-07-17 16.10.04 2015-07-17 17.52.07 2015-07-17 19.33.12 2015-07-17 19.50.20

 

Ook ben ik op de foto geweest met een boel cosplayers, want er zaten echt goede cosplays bij. Achteraf had ik er nog veel meer gezien, dit is maar een klein aantal foto’s, want ik wilde er nog veel meer maken…

2015-07-17 16.22.43

Tijdens Dutch Comic Con was deze Korra ook aanwezig, en nu was ze er gewoon weer, maar dan in Londen! Ik wilde meteen weer een foto met haar maken. Bij de volgende Dutch Comic Con zou ze hopelijk als Belle gaan. Hopelijk kan ik nog eens contact met haar hebben, want ik wil haar wel volgen op Tumblr en van dit platform meer gebruik maken.

2015-07-17 16.46.59

Deze foto is samen met Nyuu, een personage van de anime Elfen Lied.

2015-07-17 16.26.45

Stormtroopers!

2015-07-17 17.58.21

De foto is ietsje waziger dan verwacht, maar het is met een Pokémontrainster! Ik zag haar al toen ik in de rij stond voor een signeersessie, maar ik was vastbesloten om erna met haar op de foto te gaan, wat resulteerde tot een uur lang rondstruinen totdat ik haar weer had gevonden. En yes ik had haar gevonden! Conclusie: meisjes + Pokémon = perfectie , ik moet voortaan gewoon zulke dames meteen ten huwelijk vragen ofzo.

2015-07-17 19.44.33

Female Aang oh yeaaahhhhh

2015-07-17 19.53.56

Met Finn van Adventure Time, een karakter die ik zelf eens had gecosplayd. Hij kende alleen volgens mij weinig Engels, want hij snapte niet echt wat ik zei terwijl ik enthousiast vertelde over Dutch Comic Con, dus dat was lekker awkward maar wel grappig.

2015-07-17 21.53.34

Met de winnares van de Harry Potter cosplaywedstrijd, Hermoine die het verkeerde drankje had gedronken in het tweede boek! Heel origineel en zo gaaf gemaakt!

DSC_4409[1]

Een Vlaamse prinses en onze eigen Loena Leeflang!

Ook waren er schrijvers, ik heb namelijk een boek kunnen laten signeren van Darren Shan en de schrijvers van Lobsters! Erg leuk om deze mensen te ontmoeten en ik heb nu hun handtekeningen in mijn boeken staan. Lucy, de vrouwelijke auteur van Lobsters vond mijn naam EPIC en ze konden mijn voor- en achternaam nauwelijks uitspreken, wat hilarisch was, maar ze beloofden het goed te kunnen uitspreken als ze me weer zagen.

2015-07-17 17.31.37

Met Tom en Lucy

Aan het eind van de dag was er nog een Harry Potter Party, waarin je je kon indelen in een afdeling en punten kon verzamelen door veel opdrachten te doen, maar wij waren te druk bezig met het spreken van de auteurs van Lobsters. Wel deden we mee aan de Harry Potter quiz, maar die was echt heel lastig, er werden zulke minuscule details gevraagd. Wij hadden er rond de 5 goed, maar een groepje Harry Potter liefhebbers hadden er maar 1 fout van de 20. Jelle (de vriend van Esmee) deed zelfs nog mee aan de cosplaywedstrijd door de Loena-pruik van Ellis op te doen en gewoon schaamteloos op het podium te stappen, geniaal! Zijn ontzettend emotionele speech heb ik uiteraard gefilmd (ik ga mijn best doen om een video online te zetten, want heb wel veel gefilmd in Londen).

2015-07-17 20.42.38

Voor een extra sfeerimpressie kan je de vlog bekijken van mijn mede-reisgenoot en kameraad Jelle (ProjectPeanuts).

Volgend jaar wil ik zeker meerdere dagen naar YALC gaan, want ik was nog lang niet uitgekeken. Er was nog zo veel te doen, zo veel te zien, zo veel om te kopen, het was een geweldige dag. De dagen erna was er nog een Hungergames-dag en zou ook nog Perkamentus komen, dus volgende keer maar voor het hele weekend boeken, want ik raakte echt niet verveeld! Binnenkort komt er nog een video aan met alle boeken en spullen die ik heb gekocht deze maand, dus kan je ook al deze dingen zien. Nu maar alvast uitkijken voor volgend jaar, en wat eerder, voor Dutch Comic Con. Bedankt YALC, de auteurs, alle andere toffe bloggers voor een fantastische dag, tot volgend jaar! 🙂IMG_3354

 

10 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik zie een arm! Haha ik had niet eens door dat je een foto aan het maken was toen ik bij de mockinjay pins stond. 🙂 Leuke post! <3

  1. Je zou zo armmodel kunnen worden! 🙂

 2. Leuk verslag! Hopelijk wordt comic con in Nederland net zo groot!

 3. ZIet er leuk uit!

 4. Leuk verslag en wat leuk dat je Sanne hebt gesproken. Ik kijk ook altijd haar video’s!

  1. Ja ik vond het heel leuk haar eens te kunnen spreken! Ze is zo gewend aan de Engelse taal dat ze zelfs in het Nederlands een Brits randje heeft in haar stem 🙂

 5. Zoveel leuke verslagen die mij zo ontzettend jaloers maken. Het ziet er echt supergaaf uit. Ik wil volgend jaar ook heen!

  1. Dan zie je maar daar vast wel 😉 Kan niet wachten tot volgend jaar!

 6. Daar wil ik ook écht een keer heen. Lijkt me super! Leuke blog, 🙂

 7. Aaah, wat leuk! Daar wil ik ook heen, haha.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.