Evenement: Young Adult Literature Con op de zondag

Tijdens mijn vakantie in Londen deden we genoeg. De stad verkennen, maar ook naar YALC! Dit is een YA-boekenevenement tijdens London Film and Comic Con. We gingen twee dagen: een keer op de vrijdag (lees hier mijn verslag van de dag) en op de zondag. Op de zondag zouden er nog een paar auteurs aanwezig zijn die we graag wilden zien, dus we bezochten de conventie twee dagen.

 

Op de zondag besloten we weer te cosplayen, maar nu als andere personages. Ik ging als de genderbend-versie van Annabeth Chase uit de Percy Jackson-serie, mijn fangirl ging als Toni van Riverdale. We kwamen iets later dan tien uur aan, aangezien we de conventie al eerder hadden bezocht en niet heel vroeg aanwezig hoefden te zijn.

We wilden op de zondag voornamelijk boeken kopen (we hadden zelfs een rolkoffertje mee), maar dat viel vies tegen. Vele uitgeverijen hadden de verkoop te laag ingeschat, waardoor veel boeken al niet meer verkocht werden. Zo jammer, want er waren een aantal boeken die ik op de vrijdag had zien liggen en wilde hebben, maar die er op de zondag niet meer waren. Echt zonde! Op de zondag konden de weekendbezoekers een YALC-goodiebag halen. Deze was niet echt gevuld, maar er waren wel extra goodies bij de stand en met alle goodies die je kon halen bij alle standjes kon je met een volle tas naar huis.

 We begonnen de dag met het bezoeken van Comic Con zelf. We hadden namelijk weinig gezien van de conventie zelf, dus daar gingen we even rondstruinen. Ik merkte wel dat de kwaliteit van de conventie wel lager is dan die van Dutch Comic Con. Sommige panels waren niet gratis, panels met grote acteurs (zoals Jason Momoa) waren er niet en er waren weinig activiteiten. De dealerrooms waren ook wat eentonig. Ik had het idee dat er meer variatie is tijdens Dutch Comic Con!

Gelukkig hadden we wel wat spulletjes gehaald op de conventie, die zal je later zien bij mijn haul. Ook waren er wat cosplayers aanwezig en kon je voor vrij goedkoop hotdogs eten. Na ongeveer anderhalf uur hadden we alle standjes wel gezien en gingen we terug naar de bovenverdieping voor YALC, aangezien we in de rij gingen staan voor een auteur!

We gingen in de rij staan voor Anna Day, auteur van The Fandom. In de rij kwam zelfs Jason Momoa (bekend van Game of Thrones en Aquaman) langslopen! Hij gaf ons nog een beleefd knikje en dat deden we heel nonchalant terug (haha grapje, ik barstte haast in lachen uit door de bizarheid en mijn fangirl viel bijna flauw). De signeersessie duurde erg lang. Anna maakte een lang babbeltje met al haar lezers. Uiteindelijk prima, want ook wij konden gezellig met haar kletsen!

Voor ons was Anna’s ex-vriendje van twintig jaar geleden, dus Anna had tranen in haar ogen toen ze hem zag en ze lieten meteen foto’s aan elkaar zien van hun kinderen. Zo leuk! Ze vertelde achteraf dat ze hem jaren niet had gezien, maar dat ze zelfs samen hadden gewoond. Vervolgens hadden we het over de Nederlandse versie van The Fandom die de F mist op de zijkant. Ze moest er zelf er om lachen! Ze signeerde mijn boek en ook mijn auteursonderbroek, wat ze ook hilarisch vond. Een hele gezellige vrouw, ze was zo veel liever dan verwacht!

We hadden weer wat rust, kochten en paar boeken en rustten even uit. Het was veel rustiger, waardoor we gelukkig wel makkelijk naar alle kraampjes konden kijken. Sommige standjes hadden zelfs geen boeken meer om te verkopen, ze waren compleet uitverkocht! Dat is wel onhandig, aangezien de standhouders toch bij hun stand moesten staan op de zondag.

Rond drie uur waren er weer auteurs die we wilden zien. Zo gingen we eerst langs Christina Henry, de favoriete auteur van mijn fangirl (en stiekem ook de reden waarom we op de zondag naar YALC gingen). Wat een aardige vrouw is zij zeg! Christina schrijft veel horror-versies van sprookjes zoals Peter Pan en Alice in Wonderland. Laatst had ze ook een origineel verhaal geschreven, namelijk The Mermaid. Mijn fangirl gaf ook haar eigen boek (die ze schreef voor haar minor) aan Christina, aangezien de auteur een grote inspiratiebron voor haar is. Ze was erg vereerd!

Daarna gingen we in de rij staan voor Hayley Barker, auteur van Showstopper. Ook zij is erg gezellig en ze vond het gaaf dat we helemaal vanuit Nederland naar YALC kwamen. Ze komt zelfs binnenkort naar Nederland, maar dan voor een vakantie in Center Parcs met haar familie. Ze had zelfs allemaal kleine circusplakkertjes, waarbij elke lezer eentje mocht pakken.

Daarna deden we nog een klein rondje over de conventie, maar besloten toen weer naar het hotel te gaan. We hadden YALC voor dit jaar wel gezien, maar wat was het leuk! Er waren weer veel auteurs, de sfeer was fijn en we kwamen met volle tassen thuis. De conventie kan wel wat verbeterpunten hebben, maar over het algemeen vond ik YALC weer een succes!

Ben jij ook naar Londen geweest voor YALC, wat vond je ervan?

1 reactie

  1. Ik kon ook een paar boeken niet meer kopen… Ik ben blij dat ik twee boeken die echt bovenaan mijn wishlist stonden op zaterdag heb gekocht!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.