Evenementen: Clavis Sprookjesfeest

Gisteren was het dan zo ver, na een geweldig interview met Salla Simukka kon het sprookjesfeest beginnen! Ik was de week van te voren druk bezig met recensies van de boeken van Salla Simukka en het maken van mijn kleding voor de avond. Ik ging als Jack Frost, ietsjes gebleekt haar (voor wit haar moet je het echt verven), een blauwe hoodie met sneeuwstrepen en een bruine afgescheurde broek, en uiteraard geen schoenen en sokken! Mijn ouders dachten bijna dat ze Jack Frost als zoon hadden!

Om half 6 had ik in Leiden afgesproken met Amy van Tea At Pemberley, een beginnende blogger die naar mijn mening al goed bezig is, neem zeker een kijkje! We namen samen de trein naar Amsterdam en kletsten ondertussen over boeken, want ja, dat kunnen wij boekbloggers nou eenmaal! Zij was verkleed als de gemene heks uit Sneeuwwitje. Ik kwam gelukkig uit college in gewone kleren dus ik werd nog niet raar aangekeken door medereizigers. In Amsterdam maakte Charlotte ons groepje compleet en liepen we naar de bus, waar we een vampier zagen, namelijk Tim van Killing my Darlings! Hij was compleet met witte glitterhuid en rode ogen, angstaanjagend!

We waren er vroeg bij als één van de eersten, dus toen kleedde ik me snel om als Jack. Stukje voor stukje kwamen andere bloggers binnen en waren alle gasten uiteindelijk gearriveerd (helaas was mijn Elsa ziek, dus mijn sprookjesdate ging niet door… :'(   ). We gingen zitten in een bioscoopzaal waar een filmpje kwam van verschillende bloggers die vertelden over de boeken van Salla Simukka, waaronder ik (schaam schaam ik vind het vreselijk om mezelf te zien op een beeldscherm…). Na dit filmpje konden we weer vragen stellen aan Salla en de vertaalster die haar prachtige boeken heeft vertaald naar het Nederlands. Er kwamen genoeg vragen over het vertalen van de boeken en hoe de boeken tot stand waren gekomen. Ik hoorde zelfs dat Spoorloos als een Finse serie is verschenen op televisie, en Salla hoopte ook dat de Snow White trilogie zal worden verfilmd. Na deze stortvloed aan vragen konden we doorgaan met het sprookjesfeest. Allemaal lekkere hapjes en drankjes werden neergezet. Er was een visagiste die bij de dames kunstwerken van oogmake-up aanbracht en je kon ook persoonlijke kaarten laten maken om op te sturen naar je vrienden en familie. Als dat niet genoeg was, keek ik ook nog mijn ogen uit naar alle sprookjesfiguren die er te vinden waren, zoals een herfstelf, twee Belles, Roodkapjes, de Rode Koningin van Alice in Wonderland en nog veel meer. Ook ik kreeg nog de nodige aandacht (”Hebben je voeten het niet koud?” – ”Nee, Jack Frost heeft nooit last van de kou!”). Ik werd zelfs genomineerd voor leukste kostuum van de vanavond, maar uiteindelijk ging Emmy als herfstelfje er met de titel vandoor.

Na genoeg foto’s (zelf heb ik weinig foto’s gemaakt, maar Jack Frost heeft namelijk geen mobiel…) kwam dit feest ook tot zijn einde. Alle bloggers liepen gezamenlijk naar Amsterdam Centraal en kon ik nog sprintend naar de trein (ik wil verder niks vertellen over de treinreis zelf, maar iemand had genoeg ”blonde” momenten die avond… 🙂  Ik bedoel jou niet hoor, KATJA!). Met een laatste ”Daaaaaag!” verliet ik uiteindelijk ook de trein en kwam ik thuis.

Bedankt Clavis voor de uitnodiging voor dit leuke feest, ik heb enorm genoten! Ook een bedankje aan alle mensen die bij het feestje waren, jullie gezelligheid zorgde ervoor dat de buikpijn bijna afwezig was! 😀 Snel weer een feestje organiseren? 😉

3 reacties

  1. Haha, die arme Jack. Zomaar in de steek gelaten door zijn zieke date

  2. Leuk stukje Joost!

  3. Leuk verslag!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.