Evenementen (en boeken!) waar ik naar uitkijk #5

Er zijn al weer wat maanden voorbij en ik heb weer een aantal evenementen op de planning staan waar ik graag naartoe wil. Deze Evenementen-post is wat anders, want ik reken ook een paar boekreleases mee, zodat er zeker iets voor jou bij staat!

 

1. Storm Spring – Schrijfworkshop – zaterdag 2 mei

Storm Publishers heeft een evenement gemaakt, namelijk een workshop ”Hoe maak je levensechte karakters?”. Het is in Lelystad en hier de link naar de Facebookpagina. Ik kan jammer genoeg niet mijn laptop meenemen (dit komt omdat ik daarna naar een ander evenement ga, later meer hierover), maar ik probeer wel een schrijfblokje mee te nemen zodat ik wat tips op kan schrijven. De locatie lijkt me veelbelovend, het wordt ook vast goed weer zodat iedereen lekker in het zonnetje kan praten over schrijven! Deze workshop kan je ook eventueel helpen met de schrijfwedstrijden waar je aan meedoet!

2. Concert Chef’Special – zaterdag 2 mei

Chef’Special had eerder op moeten treden (14 maart), maar dit werd verplaatst omdat de zanger last had van zijn keel. Gelukkig treden ze nu wel op, waarschijnlijk gaan ze ook liedjes spelen van hun nieuwe EP! De laatste tijd probeer ik ze vaak te luisteren, zodat ik tijdens het concert had kan meebrullen op hun muziek!

3. Concert MakeBelieve – vrijdag 8 mei

Ik weet nog niet zeker of ik hier naartoe ga, maar het is niet heel duur en de plek is redelijk dichtbij (Hoofddorp). Het lijkt me wel leuk om een wat minder bekende Nederlandse band op het podium te zien, dat was me al aardig goed bevallen bij Only Seven Left.

4. Sleepover Boekhandel Stevens – zaterdag 30 mei

Boekhandel Stevens in Hoofddorp heeft een sleepover georganiseerd. Hierbij krijg je het boek Seeker en is er een hele avond gepland vol boekendingen! Lijkt me heel leuk en ik wil er zeker naartoe!

5. Best of YA Write It – maandag 1 juni 

Het Best of YA wedstrijd, waarin je een contemporary verhaal kan schrijven gaat wat langer door, zodat je nog meer de tijd hebt om een verhaal in te zenden om mee te laten doen! Hieronder meer informatie over de wedstrijd. 15.000-30.000 zou je vast binnen een maand kunnen schrijven, dus waar wacht je nog op? Dit is echt de ideale manier om te zien of jij het in je hebt om een kort maar krachtig verhaal te schrijven, wie weet wat er van komt! 🙂 Zelfs mijn handen beginnen nu te kriebelen om mee te doen…

write it

6. Concert Sheppard – donderdag 2 juli

Sheppard komt weer naar Nederland, en ik ben er weer bij! Tijdens het vorige concert had ik een mooie indruk op de band achter gelaten met mijn tekening en mijn quote ”I’m not cute, I’m a BADASS!” waarop de band heel hard moest lachen. Ze weten ook dat ik kom (ze hadden mijn reactie op Facebook een like gegeven, dus ze herkennen me nog), dus hopelijk kan ik weer vooraan staan en een geweldig concert meemaken! Ik ben benieuwd of ze nu in een grotere zaal spelen, de vorige keer hadden ze nog de kleine zaal in Paradiso.

7. Werfpop Leiden – zondag 12 juli

Werfpop is een muziekfestival, een GRATIS festival! Vorig jaar vond ik het ook heel leuk (hier ontdekte ik Chef’Special), dit jaar zijn Typhoon, The Deaf en John Coffey al bekend. Belooft een leuke dag te worden vol lekkere muziek! Veel bekenden gaan hier ook naartoe, dus dat wordt vast enorm gezellig!

8. London Film and Comic Con – 17 t/m 19 juli

Ik ga hopelijk deze zomer naar Londen voor een fantastisch evenement waarbij wat schrijvers aanwezig zijn! Ik heb er enorm veel zin in! Daarbij is Londen zo gaaf, wat een geweldige stad! Dan kan ik misschien nog een keer cosplayen als Finn van Adventure Time, of misschien De Duisterling? Of misschien een leuk personage van een boek die in een boek zit van één van de schrijvers die komen – ik kan verkleed gaan als Shadowhunter? -, iemand ideeën?

9. Boekenfestijn Utrecht – 17 t/m 20 september

Because I want da books.

10. Concert Fall Out Boy – dinsdag 20 oktober

Waarschijnlijk valt dit in mijn tentamenweek (maar goed dat ik grotendeel van deze stof al heb gehad), dus met wat geluk valt het niet tijdens een tentamen en kan ik naar dit geweldige concert toe! Fall Out Boy is echt één van mijn favoriete bands, ik denk dat mijn zusje en ik het heel erg naar ons zin gaan hebben!

 

Boeken die uitkomen:

– Wij Leugenaars – E. Lockhart – april 2015

Aangezien ik hier zo veel verhalen over heb gehoord! Een heel onverwacht einde met mooie personages, ik ben benieuwd!

– Half Wit – Sally Green – mei 2015

Het eerste deel (Half Zwart) vond ik heel cool, ben benieuwd naar het vervolg!

– Seeker – Arwen Elys Dayton – mei 2015

Seeker is zo vet! Het is spannend, heeft leuke personages met veel prachtige locaties. Laat dat boek maar gauw komen!

– De 100: Thuiskomst – Kass Morgan – mei 2015

Ik wil dit laatste deel lezen van De 100! Ik vind het een mooie boekenserie en kan niet wachten om te weten hoe het afloopt!

– IJs en Steen – Victoria Scott – Juli 2015

Water en Vuur heb ik pas uit en zaterdag komt mijn recensie online te staan, maar ik kan al met zekerheid zeggen dat ik nieuwsgierig ben naar het tweede deel in deze serie!

– Percy Jackson en de andere helden – Rick Riordan – september 2015

RICK RIORDAN. PERCY JACKSON. ANDERE HELDEN. OH MY. Kan iemand mij een luchtzakje aangeven ik hyperventileer aaaaaaaaaahhhh!

 

Hier kijk ik dus enorm naar uit. Zit er ook wat leuks voor jou bij?

12 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik ben ook eens naar Fall Out Boy geweest xD

  1. Ermahgerd chill! 😀

 2. Chef’ Special heb ik eens live gezien, die zijn leuk :D. Hmm, het begint bij mij toch ook te kriebelen voor die Best of YA Write it…

 3. Fall Out Boy is zó goed live aaah, ik ben jaloers. MakeBelieve is ook tof, fijn om te horen dat ze nu eens hoofdact zijn i.p.v. altijd de support haha.

 4. Ooit wil ik ook nog een keer naar London comic con gewoon omdat het een comic con is en in mijn favoriete stad Londen haha.

 5. Fall Out Boy was vroeger echt mn favoriete band! Ik zal nooit vergeten dat ik ze live zag in de Melkweg en dat ik Pete Wentz heb AANGERAAKT :O 😛 haha #fangirl

 6. Leuk! Ik ga ook naar Spring Storm :D.

 7. Wieeeh, Spring Storm! =) En jay, Werfpop! Woh, de datum van de sleepover is dus ook bekend! 30 mei, hmm. Oké! Is er al een Facebookpagina van of zo? Ik kan nog steeds niks vinden. =( En omg, Half Wit! Ik wil die, ik wil die! En btw. Waar Het Licht Is ligt eind deze maand ook in de winkel. =) Daar verheug ik me ook op.

  1. Nog geen Facebookpagina, deze week begint de kaartverkoop!

 8. KOMT ER MEER PERCY??? WAAROM WIST IK DIT NIET AAAH! *hyperventileert*

  • Selena Hoozee op juli 23, 2015 om 1:03 am
  • Reageer

  Hallo, weet er iemand als er een vervolg komt op het boek ‘Ijs & Steen’ van Victoria Scott? Ik heb net het prachtige boek uitgelezen en ben zeer benieuwd of er nog een vervolg zou van komen. Alvast bedankt.

  1. He Selena, er is nog niks bekend over het vervolg van IJs & Steen, dat moeten we nog even afwachten! Op Goodreads staat meestal snel een update over een nieuw boek, wie weet komt er binnenkort iets van online!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.