Evenementen waar ik naar uitkijk #4

Ik heb drie maanden geleden mijn laatste post gemaakt over evenementen waar ik naar uitkijk. In de tussentijd ben ik naar de Launchparty van Vonk geweest, het boekenfestijn in Eindhoven bezocht, ik was erbij tijdens het Best of YA-event, heb Salla Simukka geïnterviewd en ik was aanwezig bij het sprookjesfeest van Clavis en ik ben naar de concerten van Stromae, Only Seven Left en Gerard Way geweest. Genoeg leuke evenementen, en ik heb er weer een paar op de planning staan!

 

1. Boekenfestijn Rotterdam

Hier ben ik donderdag al naartoe geweest, maar vandaag en morgen kan je er zelf nog naartoe gaan. Dit is mijn tweede bezoekje aan het Boekenfestijn in Rotterdam en ik ging samen met wat coole leden van het Best of YA team, waarmee ik gisteren ook een meeting had bij Unieboek voor de eerste vergadering en de fotoshoot (ja dames, binnenkort kan je foto’s verwachten van NerdyGeekyFanboy op de pagina van Young Adult boeken en sta ik in het tijdschrift van Best of Ya. Zo kan je dus mijn foto boven je bed plakken en hoef je me niet meer te stalken als ik thuis ben (en ontken het maar niet, ik zag je wel laatst in de boom aan de overkant van de straat terwijl je met een verrekijker zat te gluren naar mijn slaapkamerraam, het is al goed)). Maar goed, het Boekenfestijn dus! Weer aardig wat leuke boeken gekocht, dus binnenkort kan je een video verwachten met mijn nieuwe boeken.

 

2. Val en Verlossing Releaseparty bij BlossomBooks

Dit evenement vindt plaats op zondag 15 februari en zit nu vol, en ik ben heel benieuwd! Leigh Bardugo zal een gesprek via Skype met ons hebben en daarbij kunnen we nog vele andere leuke dingen doen. Ook is er een verkleedwedstrijd waarbij je boekenbonnen kan winnen en leuke goodies van BlossomBooks. Misschien ga ik wel een poging wagen als ik voor die tijd iets gaafs heb weten te vinden om aan te doen, want verkleed gaan als Mal of The Darkling zou wel heel cool zijn… Hmmm, iemand ideeën?

3. Antihelden voorstelling

Zelf ben ik lid van een theatersportvereniging, en een aantal leden hebben ook hun eigen show gemaakt. Ik ben al twee keer naar hun voorstellingen geweest en ik vond het elke keer hilarisch, en deze keer spelen ze in Leiden. De Antihelden spelen scènes terwijl ze improviseren, waarbij ze suggesties vragen van het publiek. Woon je dicht in de buurt van Leiden en heb je zin in een hilarische avond? Neem dan zeker even een kijkje op de site. Ik heb van hun vorige voorstelling nog een stukje geschreven, die je hier kan lezen.

4. Roads To Roam – EP Release Concert

Roads To Roam is een band die één van de voorprogramma’s was tijdens het laatste concert van Only Seven Left, en ik vond ze erg goed! Deze keer treden ze ook op in Hilversum op 6 maart, en ik wil er zeker naartoe! Ook is het gratis, dus dat helpt wel mee met mijn beslissing! 😉 Daarnaast zijn er twee voorprogramma’s die me wel tof lijken!

5. Chef’ Special Concert

De week erna, op 14 maart, ga ik naar het concert van Chef’Special in de Heineken Music Hall. Ik ben hier nog nooit geweest, dus ik ben heel benieuwd! Ik heb de band eerder gezien tijdens Werfpop in Leiden en ik kan niet wachten om ze weer te zien!

 

6. Dutch Comic Con

Het laatste weekend van maart kan je Jack Frost vinden tijdens de Dutch Comic Con in Utrecht. Ik heb er ZO VEEL zin in! Ik moet alleen nog een staf maken, en dan ben ik helemaal klaar! Ik ga ook maar flink wat geld opzij leggen, want ik ga daar vast veel leuke dingen vinden en waarschijnlijk ook kopen…

7. Call The Riot! Concert

Call The Riot! is één van de bands die me was gaan volgen op Twitter, en ik vind hun muziek erg tof. Ze spelen op 10 april in Hoofddorp, en het lijkt me leuk om daar naartoe te gaan! Ook kost het maar rond de 4 euro, dus dat is zeker te doen! Nu nog even iemand vinden die er ook naartoe wil… 🙂

8. MakeBelieve Concert

Ook een concert in Hoofddorp, deze keer van MakeBelieve maar dan op 8 mei. Lijkt me ook ontzettend gaaf en ook erg goedkoop.

9. Werfpop Leiden

Werfpop is een gratis muziekfestival in Leiden, en op 12 mei ga ik daar naartoe! Elk jaar zijn er wel goede bands te vinden, en ik hoop er een lang dagje van te maken.

10. Boekenfestijn Utrecht

In september is er weer een boekenfestijn in Utrecht, en daar ben ik tuurlijk bij! In de loop van de tijd heb ik mijn ongelezen vast wel deels gelezen dus kan ik vast wel weer wat nieuwe boeken kopen…

Ook zijn er nog schrijfwedstrijden en evenementen van Best of YA, maar die zijn nog niet helemaal vastgesteld. Eentje die al wel vast staat is de schrijfwedstrijd van Storm Publishers, waarbij je een verhaal kan opsturen waar je sowieso wat commentaar op krijgt. Meer weten hierover? Op Facebook is er al een evenement aangemaakt en kan je meer over de wedstrijd lezen.

Dit zijn dan de evenementen waar ik heel veel zin in heb. Zie ik jou bij één van deze evenementen?

9 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Leuke evenementen! Dutch comic con heb ik ook echt zin in!

 2. Klinkt leuk allemaal!

 3. Misschien bij Werfpop! Ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt me een erg leuk festival!

 4. Ooh, ik ben jaloers dat je naar Dutch Comic Con gaat! Ik kwam er te laat achter, de week daarvoor ga ik al naar Imagicon. En twee cons achter elkaar trekt mijn portemonnee niet zo 😉

 5. Aah zo tof!! Allemaal evenementen in mijn eigen dorpje/stadje waar ik niet van af wist 😀

 6. De Val en verlossing releaseparty interesseerde me eerst niet zo, omdat ik de boeken niet heb gelezen. Maar nu heb ik ze voor m’n verjaardag gekregen. 😀 Nog steeds maar goed dat ik niet naar de party ga, want ik ben bang dat er veel spoilers gaan vallen haha.
  En ik kijk natuurlijk ook uit naar het Boekenfestijn in Utrecht. Maar in maart eerst nog naar Nieuwegein. En ik geloof in juni in Apeldoorn.

  1. O ja, in maart het boekenfestijn in Nieuwegein… Hmmm misschien ga ik daar wel een bezoekje aan brengen…

 7. Ik twijfel zelf enorm over dutch comic con…

 8. Oehh, werfpop klinkt top. Oké flauwe (maar stiekem ook erg leuke ) woordgrap.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.