Evenementen waar ik naar uitkijk

De komende maanden staan er voor mij genoeg leuke dingen op de planning. Van conventies tot boekevenementen, ik heb genoeg te doen! Hierbij maak ik graag een overzicht met de evenementen waar ik naartoe ga.

 

Kooyker YA Leesclub

Donderdag 26 januari is van 19.30 tot 21.00 een leesclub in boekhandel Kooyker in Leiden. Ik had in de zomer deze boekhandel benaderd met de vraag of ze ooit een boekclub gingen starten voor Young Adult. Na een paar maandjes is het dan zo ver, we gaan Hof van Doorns en Rozen en Hof van Mist en Woede bespreken! Aan mij de eer om de leesclub te begeleiden, dus ik heb op de avond wat vragen waarmee we de boeken gaan bespreken. Daarna kunnen we uiteraard nog even wat leuke boeken in de boekhandel bekijken en verder kletsen! De toegang is gratis (hoera!) en je kan je aanmelden door een mailtje te sturen naar info@kooyker.nl. Het lijkt me erg leuk als we met een lekker groepje zijn, dus kom vooral langs als je de boeken hebt gelezen! Hier kan je ook je aanmelden voor het Facebook-evenement.

Dynamiccon in Eindhoven

Mijn eerstvolgende conventie is Dynamiccon in Eindhoven. Dit is de eerste editie maar belooft al veel goeds! Zo kan je meedoen aan de karaoke, meedoen met verschillende workshops die te maken hebben met cosplay, is er een panel met Kinpatsu Cosplay en Pretzl Cosplay, worden er verhalen verteld over Japan, is er een maid café, een make-up artist, zijn er veel standjes met merchandise, is er een Pokémon Cosplay Fotoshoot en zelfs The Dutching Dead (de Nederlandse cosplaygroep van The Walking Dead) en de coverband Pene Corrida zijn aanwezig! Het wordt vast een hele gezellige dag waarin je genoeg kan doen en het lijkt me erg leuk om veel cosplayers te spreken. Ikzelf kom als Barry uit Pokémon Diamond and Pearl, spreek mij vooral aan als je mij ziet! Dynamiccon is op zondag 29 januari en je kan hier meer informatie erover vinden.

The Harry Potter Exhibition

Zaterdag 11 februari is de opening van de Harry Potter Exhibition in Utrecht en ik ben er als een van de eerste bij! De acteurs die Fred en George Weasley spelen zullen die dag aanwezig zijn, dus ik ben heel benieuwd! De tentoonstelling heb ik nog niet gezien toen hij in Brussel was, dus dit is een mooie gelegenheid om alles te zien. Ik ben benieuwd of het enorm verschilt van de Warner Bros Studio’s. We gaan het zien!

Comic Con Europe: Rotterdam

Op 4 en 5 maart is Comic Con aan de gang, deze keer in Rotterdam. Aangezien ik in Rotterdam woon, ga ik er maar al te graag heen. Ik heb geen idee hoe het gaat worden (de editie van Amsterdam was namelijk niet heel denderend), dus ik ben benieuwd of er wat vooruitgang is geboekt in de organisatie. Ik ben er te vinden op de zondag, alleen weet ik nog niet of ik ga cosplayen en zo ja, als wie. Hier kan je in ieder geval je ticket kopen!

Dutch Comic Con

Dutch Comic Con blijft toch wel mijn favoriete conventie in Nederland. Het is lekker groot, zo gezellig en vol nerds! Deze keer ga ik alweer het hele weekend en ik heb er enorm veel zin in!

YALFest NL 2017

YALFest was vorig jaar ontzettend leuk en nu wordt het nog leuker! Er komen hele leuke auteurs, er zijn meer activiteiten en is er zelfs een avondprogramma. Ik kan echt niet wachten om dit leuke festival weer mee te maken! Dat wordt nog wat.

 

Dit waren de evenementen waar ik de komende maanden naartoe ga. Het is een mooi vooruitzicht, ik hoop jou ook zeker te zien op één van deze evenementen! Laat mij vooral weten waar jij naartoe gaat (ook evenementen die ik niet heb genoemd, wie weet doe ik wat inspiratie op voor nog meer events!), wie weet kunnen we elkaar dan zien (of gewoon elkaar awkward vermijden).

Naar welk evenement kijk jij het meest uit?

8 reacties

Naar het reactie formulier

  1. YALFESSSSST. Ik heb er zo veel zin in!

  2. Jaaaaa broertjes Phelps!! 😍

  3. Ik wil volgende week op zich wel graag naar de leesclub komen, alleen heb ik Hof van Mist en Woede nog niet uit… Maar het lijkt me zo gezellig! Is het trouwens een terugkerende leesclub of éénmalig? Want het lijkt me erg leuk vaker zo’n leesclub te bezoeken (waar ik wel alle boeken dan voor gelezen heb, natuurlijk). Misschien is het een ideetje als ik tijdens het bespreken van Hof van Mist en Woede nonchalant een rondje ga lopen door de winkel, om spoilers te vermijden. Of gewoon proberen de spoilers zo snel mogelijk weer te vergeten haha

    1. Ik ga proberen de leesclub wat spoilervrij te houden voor mensen die het tweede deel niet volledig hebben gelezen, dus dat komt hopelijk goed 🙂 Volgens mij is het de bedoeling dat we hem elke drie maanden doen, maar mocht het heel druk worden hopelijk vaker 🙂

  4. Ik ga ook naar Yalfest!!! En deze zondag ga ik naar de Cinder release party/Mad Hatter tea party en daar heb ik enorm veel zin in!

  5. Jaaaa Yalfest! Ik d8 alleen dat dat op een zaterdag was en ontdekte nu dat het dus een zondag is, hihi. Dus binnenkort nog even vrijvragen en dan kom maar op met de event!

  6. Leuke evenementen! Ik had Dynamiccon op het oog, maar helaas moet ik het overslaan wegens andere plannen. ik ben wel benieuwd naar hoe de eerste editie zal zijn, voor eventueel de volgende keer 🙂

    1. De tweede editie komt er zeker! Ik maak sowieso een verslag van de dag, hopelijk word je dan overgehaald om volgend jaar te gaan 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.