Evenementen waar ik naar uitkijk #6

Evenementen, er staan er weer een hele hoop op de planning! Evenementen zijn echt de leukste dingen die er bestaan als je het mij vraagt. Meestal ben ik op de meeste evenementen te vinden met een dikke grijns op mijn gezicht en ik kan met veel blijdschap zeggen dat er een heleboel evenementen aan gaan komen! Als je me dus tegenkomt op één van deze evenementen, spreek me gerust aan!

 

1. Boekenfestijn Utrecht – 17 t/m 20 september

Vanaf vandaag is de boekenfestijn in Utrecht er! Bij het boekenfestijn kan je heel goedkoop je boeken scoren. Het boekenfestijn van Utrecht vind ik wel de grootste zaal hebben, dus ik neem aan dat er een enorm aanbod is! Vandaag kan je me er vinden, in de avond struin ik alle rijen vol boeken af samen met Katja (That Blonde Woman). Of ik er wat ga kopen? Jazeker, maar misschien niet zo veel als de vorige keren. Meer informatie over het boekenfestijn? Je kan het hier vinden.

2. HMet Tom en Lucyungry Readers lezen Lobsters – Boekclub in boekhandel Stevens in Hoofddorp – vrijdag 18 september

Morgen is er een boekclub over het waanzinnig awkward maar hilarische boek Lobsters in boekhandel Stevens. Deze geweldige boekhandel in Hoofddorp organiseert af en toe een boekclub voor YA-publiek waar we kunnen kletsen over een boek. Ik ga samen met Eline (Blossom Books ambassadeur en aankomend blogger) er naartoe. We hebben samen tijdens de Awkward Lobsterdate een Skypegesprek gehad met de auteurs. Zij heeft uiteindelijk een Lobsters Booktag bedacht en ikzelf heb de schrijvers ontmoet in Londen, met ze op de foto geweest en mijn boek is gesigneerd. We hebben dus veel te zeggen tijdens de boekclub, dus als je ook wilt komen, meld je snel aan! Het enige wat je moet doen is het boek mee te nemen, je aanmelden via info@boekhandelstevens.nl en dan kan je meedoen! Enne, achteraf kan je natuurlijk nog een praatje met me maken ofzo, misschien wel zo gezellig (of juist niet want ik kan awkward zijn oke sorry DE AVOND GAAT OVER LOBSTERS OKE IK LEEF ME DAN TE VEEL IN.

3. YA Book Club A Monster Calls – Boekhandel Donner in Rotterdam – Vrijdag 16 oktoberA_Monster_Calls

Ik weet nog niet zeker of ik naar deze Book Club ga (de week erna heb ik tentamens en daar wil ik eigenlijk flink voor blokken), maar mocht ik de hele dag al in Rotterdam zijn en ik heb genoeg geleerd, neem ik zeker een bezoekje aan de Donner. A Monster Calls is een geweldig, ontroerend en mooi boek en ik zou graag weten wat anderen van dit boek vinden. Wil je ook komen? Op dit Facebookevenement kan je meer lezen over de avond.

4. Concert Fall Out Boy in Heineken Music Hall – dinsdag 20 oktober

Autsj, ik heb dus een concert de dag voor mijn tentamens… Gelukkig hoef ik de dag erna pas in de middag het tentamen te doen en neem ik waarschijnlijk wel wat leerwerk mee als ik in de rij sta samen met mijn zusje. Ik kan echt niet wachten! Fall Out Boy is één van mijn favoriete bands en ik wil ze al voor een hele lange tijd live zien en in oktober is het dus zo ver! Dat wordt flink feesten en de dag dus erna knallen tijdens mijn examen.

5. Signeersessie Julie Kagawa – vrijdag 30 oktober

Julie Kagawa signeert op 30 oktober in meerdere boekhandels, zoals boekhandel Stevens in Hoofddorp en boekhandel Donner in Rotterdam. Ik moet zelf nog even kijken waar ik naartoe ga (ik wil mijn colleges niet missen), maar het lijkt me wel leuk om Kagawa te zien en twee boeken te laten signeren (je mag maximaal 1 boek van haar Talon-serie en 1 boek van een oudere serie signeren).

6. Magic and Mayhem Party – zaterdag 31 oktoberfoto (1)

Op mijn verjaardag is er een party met Leigh Bardugo, de schrijfster van de Grisha-trilogie. Haar nieuwe serie, Six of Crows komt de dag erna uit onder de naam List & Leugens en op de zaterdagavond is er een groot Grisha feest in boekhandel Donner in Rotterdam! Op mijn verjaardag ga ik Leigh Bardugo dus in het echt zien! Ik heb haar alleen nog gesproken tijdens een Skypegesprek toen ik verkleed was als de Duisterling (zie de foto links), hopelijk gaat ze me nog herkennen. Uiteraard neem ik wat Ravkaans snoepgoed mee om uit te delen, want ik ben dan 21 geworden! Je mag me dus feliciteren tijdens het feest, het wordt vast onwijs tof!

7. Concert alt-J in Ziggo Dome – donderdag 19 november

alt-J is ook één van mijn favoriete bands en daar ga ik dit jaar ook naartoe! Ik ga samen met Ilse en we hebben er onwijs veel zin in! alt-J heeft zulke chille muziek, dat wordt vast heel gaaf en relaxed.

8. Boekenfestijn Rotterdam – 28 t/m 31 januari

Ik hoop in principe in het begin van 2016 een eigen kamertje te hebben in Rotterdam en dan kan ik dus binnen een korte tijd bij het boekenfestijn zijn eind januari! In Rotterdam is het boekenfestijn best groot, alleen weet ik nog dat ik vorig jaar niet heel veel boeken had gekocht. Wie weet verandert dit als ik de volgende keer naar het boekenfestijn in Rotterdam ga!

9. Concert Imagine Dragons in Ziggo Dome – vrijdag 5 februari

Imagine Dragons is, ja hoor, ook één van mijn favoriete bands! Mijn zusje is naar hun eerste concert in de Melkweg geweest en nu treden ze gewoon op in Ziggo Dome! Hun nieuwe album vind ik ook geweldig en ik ben heel benieuwd hoe hun concert gaat worden. Of ik flink ga feesten tijdens dit concert? Ja, en hard ook!

10. Tsunacon in Rotterdam – zondag 14 februari

Tijdens Valentijnsdag is er een conventie in Rotterdam, namelijk Tsunacon! Dit staat vooral in het teken van anime en het lijkt me erg leuk om daar naartoe te gaan. Ik moet nog even uitzoeken of ik het financieel wel aankan (er zijn ook zo veel leuke spullen te vinden…), maar hopelijk ga ik gewoon!

11. Dutch Comic Con – 26 en 27 maart

Mijn kaartje voor Dutch Comic Con is al betaald dus daar ga ik sowieso naartoe! Ik ga het hele weekend en ik ben heel benieuwd hoe het dit jaar gaat worden, welke acteurs/actrices er komen, hoe de cosplayers zijn, wat voor merchandise er allemaal is… Tijdens de eerste Dutch Comic Con liep ik vol geluk rond, dat gebeurt de volgende keer vast ook! Ik hoop ook weer te gaan cosplayen!

12. Yalfest – zaterdag 24 april

Unieboek (van Best of YA) en Blossombooks hebben samen veel plannen gemaakt. Yallfest komt eraan, een groot feest in het teken van Young Adult boeken! Er komen vier internationale schrijvers, genoeg extra’s, veel boekenliefhebbers en achteraf krijg je nog een goodiebag mee naar huis! Het wordt echt fantastisch, is het al 24 april? Ik heb gelukkig de week ervoor tentamens gehad, dus kan dan vieren dat ik weer wat rust heb door te feesten met allemaal bookjunkies!

13. Animecon – 10 t/m 12 juliP1050520

Dit jaar ben ik ook naar Animecon geweest en ik wil in 2016 weer, samen met mijn neefje (die een groot animeliefhebber is en mij aan veel anime heeft gekregen). Ik hoop deze keer wat meer mee te kunnen maken van alle extra’s van de conventie, aangezien ik de vorige keer vooral de merchandise en de cosplayshow heb gezien.

 

14. Young Adult Literature Con in Londen – zomer 2016

Afgelopen zomer ben ik al met veel geweldige bloggersvrienden naar Londen geweest voor de Young Adult Literature Con. We gingen één dag naar de conventie toe maar ik zou zo alle dagen kunnen gaan! Dit hoop ik dan ook te doen in 2016. Deze conventie in Londen is gewoon zo leuk, ik moet er gewoon weer heen!

15. Pokémon GO! – 2016

Pokémon GO! is niet echt een evenement, maar een app voor je mobiel, waarin je in de echte wereld Pokémon kan vangen! Dit lijkt me zo gaaf (Gotta catch ‘m all!) en ik kan niet wachten om het te gaan spelen! Deze trailer laat zien hoe het eruit gaat zien.

Dit zijn de evenementen die voor mij zeker op de agenda staan. Wat lijkt jou leuk en waar kan ik jou tegenkomen?

 

14 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik ben ook ooit eens naar een Fall Out Concert geweest… ha, dat had je vast niet verwacht.

  1. Wow cool Emmy! 😀

 2. Wat een drukke maar geweldige agenda!
  Mij kun je vinden op het boekenfestijn en Yalfest!

  Geniet van alle leuke dingen op je pad!

  1. Bedankt en leuk dat je er ook bent! Kunnen we eens spreken 🙂

 3. Het Leigh Bardugo event lijkt mij erg leuk zeg

  1. Dat wordt het zeker! 😀

 4. Wauw! Zoveel leuke evenementen om naar uit te kijken. Op zo’n momenten zou ik echt wel wat magisch poeder en een open haard willen hebben. Jammer genoeg zijn ze de meeste te ver voor me. Ik kijk echter wel uit naar FACTS, het Boekenfestijn in Mechelen, de Boekenbeurs, …

  1. Oeh ja de boekenbeurs wordt ook vast erg leuk! Die is helaas wel wat ver voor mij, maar wie weet 🙂 (eerst even wachten op de volledige planning)

 5. Leuk om al die evenementen zo op een rijtje te zien! En wat gezellig dat je in mijn buurstad een kamer komt zoeken. xD
  Twee van mijn vrienden gaan ook naar Imagine Dragons. Ik wilde zelf ook, maar helaas mocht ik niet van mijn moeder. Nogal balen, want ik ben echt heel erg gek op Imagine Dragons. (Hoe noem je de fans van Imagine Dragons eigenlijk?)’

  Wist je trouwens al dat James Dashner volgend jaar in de lente ook naar Nederland komt? Het is alleen nog niet bekend waar hij naar toe komt, maar hij komt. Dat is zeker.

  1. Fans van Imagine Dragons heten Firebreathers! EN WOW ECHT O WOW WOW WOW IK WIL DETAILS ZO SNEL NU ALSJEBLIEFT WOW WOW WOW WOW WOW.

   1. Weet ik dat ook weer! Best wel ernstig dat ik dat niet wist eigenlijk.
    EN JA IK WIL OOK DETAILS WANT JAMES DASHNER IS VEEL TE GEWELDIG OM NIET HEEN TE GAAN

 6. Vroeger heb ik Fall Out Boy ook live gezien – wat was ik gelukkig dat ik Pete Wentz had aangeraakt haha 😛 Zelf kijk ik uit naar FACTS & de boekenbeurs in Antwerpen!

  1. Wauw wat gaaf! Die evenementen lijken mij ook onwijs gaaf 🙂

 7. Ik ga ook naar de Magic & Mayhem tour, Dutch Comic Con en Yalfest. London Film en Comic Con lijkt mij ook zo gaaf en zou ik ook graag heen gaan.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.