Evenementen waar ik naar uitkijk in 2018

2018 is begonnen! Tijd om te kijken naar de aankomende maanden en alle leuke dingen die er gaan gebeuren. Conventies, bookevents, genoeg te doen! Ik heb een overzichtje van vele leesclubs, conventies en andere leuke evenementen die in 2018 gebeuren, bij veel daarvan ben ik ook bij!

 

Kayleygh’s Bookclub – Iskari – 18 januari – Link naar Facebookevent

In Utrecht is er een leesclub waar Iskari word besproken, het debuutboek van Kristen Ciccarelli! Ik vond het boek erg tof en er is genoeg te bespreken over het verhaal. Ik ben waarschijnlijk niet aanwezig bij de leesclub, maar mocht ik kunnen wil ik zeker gaan! Ik hoor altijd goede verhalen over deze leesclub, dus met een beetje geluk kan ik tijd vrij maken voor dit event.

YA Nieuwjaarsborrel bij boekhandel de Vries in Haarlem – 20 januari – Link naar Facebookevent

In Haarlem kan je op een zaterdag naar een borrel in de boekhandel komen, om te proosten op een mooi boekjaar! Helaas kan ik die dag niet, maar de boekhandel is wel ontzettend tof en hun events zijn altijd geslaagd, dus ik raad je zeker aan om te gaan als je de tijd hebt. Kletsen over YA-boeken met andere YA-liefhebbers is altijd een succes!

Dynamiccon – 21 januari – Link naar Facebookevent

Dynamiccon is weer terug! Dit is een hele toffe en knusse conventie bij Dynamo in Eindhoven. Vorig jaar was het zeker een succes en ik ben erg benieuwd naar de tweede editie. Grote cosplayers zijn aanwezig, er zijn veel workshops voor zowel ervaren als beginnende cosplayers, er is genoeg te doen! Ik kijk enorm uit naar deze conventie, je kan mij die dag zien als Edward Elric van Fullmetal Alchemist! Benieuwd naar deze conventie? Hier kan je in ieder geval een verslag lezen over de eerste editie van Dynamiccon. 

De Leesbeesten Leesclub lezen Iskari – 26 januari – Link naar Facebookevent

Bij boekhandel van Piere wordt op de vrijdag Iskari besproken. Naar deze leesclub kan ik gelukkig wel, dus ik ben er bij! Ik vind deze leesclub erg leuk aangezien de boeken die daar worden besproken altijd uitgebreid worden beschreven, zodat je echt het boek onder de loep hebt genomen.

YA010 vierde editie bij de bibliotheek in Rotterdam – 27 januari – Link naar Facebookevent

De dag erna ga ik weer door met de events, want dan bezoek ik YA010 in de bibliotheek in Rotterdam! Deze events zijn altijd heel leuk en vol bijzondere schrijvers, bloggers, uitgeverijen en meer. Er zijn speeddates, workshops en mogelijkheden om boeken te kopen en te ruilen. Een topevent voor YA-liefhebbers!

Rick Riordan-dag – 28 januari – Link naar Facebookevent

De events houden maar niet op tijdens dit weekend! Op de zondag ga ik naar Leiden om daar een toffe dag te hebben in het teken van Rick Riordan. Dit is een van mijn favoriete schrijvers, dus hier moet ik gewoon heen! Meer informatie wordt binnenkort bekend gemaakt op de Facebookpagina.

Comic Con Ahoy Rotterdam – 3 en 4 maart – Link naar Facebookevent

Ook dit jaar is er weer Comic Con in Rotterdam. Ik was vorig jaar niet geweest en had er niet al te goede verhalen over gekregen, maar wie weet dat ik de conventie dit jaar wel een kans geef. Misschien dat ik er dus heen ga, maar ik weet het nog niet zeker!

Meet Marisa Meyer bij Dynamo Eindhoven – 20 maart – Link naar Facebookevent

Marissa Meyer is even in Nederland en je kan haar ontmoeten! Ze is in Dynamo Eindhoven voor een interview en een signeersessie. Naast deze twee dingen kan je nog genoeg leuke dingen meemaken op het event. Ik ben hier zeker bij, helemaal omdat ik deze maanden de boeken van Marissa aan het lezen ben.

Dutch Comic Con – 31 maart en 1 april – Link naar website

Dutch Comic Con is de grootste en naar mijn mening de leukste conventie van Nederland. Hier moet ik gewoon bij zijn! Merchandise kopen, cosplayen, op de foto met andere cosplayers of met acteurs, Q&A’s bijwonen, medenerds ontmoeten en meer! Dutch Comic Con blijft een feestje om mee te maken, dus hier ben ik zeker bij.

Elfia Haarzuilens 2018 – 21 en 22 april – Link naar Facebookevent

Elfia is een groot fantasyevenement waar ik nog nooit naar toe ben geweest. Misschien wordt dit jaar mijn eerste keer? Ik heb nog niks gepland, maar het lijkt me wel leuk om Elfia te bezoeken, aangezien ik er altijd goede verhalen over hoor.

Yalfest 2018 – 22 april – Link naar Facebookevent

Ik had binnen twee minuten tickets besteld voor dit event. Yalfest wordt GEWELDIG! Hier kan je je favoriete auteurs ontmoeten, workshops meemaken, andere YA-booklovers spreken, boeken kopen, merchandise kopen en meer. Ik had zo genoten van afgelopen editie en ik kan niet wachten op deze editie! Er zijn in ieder geval een paar toffe auteurs bekend gemaakt en ik ben erg benieuwd naar meer informatie over het evenement.

London Film and Comic Con – 27 t/m 29 juli – Link naar Facebookevent

Ik ga dit jaar voor de derde keer naar London Film and Comic Con, waar YALC een onderdeel van is. Dit is de Britse versie van Yalfest en vind ik supergaaf, dus hopelijk ga ik er dit jaar heen met mijn fangirl.

 

Dit zijn de events die tot nu toe in mijn agenda staan! 2018 wordt echt een mooi jaar vol leuke events. Naar welke events ga jij toe? Vertel het me in een reactie hieronder of op social media!

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Waaaaaah. Zo veel toffe events! Ik vind het wel jammer dat ik de 21e en 27e niet kan.. Maar ik ga proberen naar de Rick Riordan fandag te komen!

  1. Woehoe, zin in! 😀

 2. Ik heb ook al ZO VERL ZIN in her Marissa Meyer event en YALFest 😀

  1. Jaaaaaaa, beide events zijn zo tof! 😀

  • Nessa Luna op januari 6, 2018 om 2:00 pm
  • Reageer

  Ik ga ook sowieso naar het Marissa Meyer event, en DCC! Ik wil ook heel graag naar LFCC, maar ik denk dat het toch eerder volgend jaar wordt voordat ik daarheen kan.. :C

  1. Superleuk, hopelijk zie ik je dan! LFCC loopt niet weg, dus hopelijk ga je er volgend jaar wel heen, het is echt heel leuk! 🙂

 3. Grappig dat zoveel leesclubs Iskari hebben gekozen! Ook wel logisch trouwens, nu ik erover nadenk, want het is echt een supertof boek 🙂 (ik heb hem net uitgelezen, haha)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.