Evenement: Yalfest 2016

Zondag was het dan eindelijk zover, ik kon gaan genieten van het grote boekenevenement Yalfest! Hierbij zouden de schrijvers Ransom Riggs, Tahereh Mafi, Tom Ellen, Lucy Ivison, Stephanie Perkins, Arwen Elys Dayton en Becky Albertalli komen en er zouden vele andere activiteiten worden georganiseerd voor alle booknerds!

 

Om negen uur kwamen wij al aan de bij de winkel van Sinkel in Utrecht, waar we de laatste hand legden aan alle goodiebags, want die waren nog niet helemaal compleet! Het was veel sjouw- en inpakwerk, maar we kregen alles op tijd af en zagen al de eerste mensen in de rij staan voor het evenement. In de grote zaal op de begane grond waren vele stoelen neergezet voor het podium waar de auteurs zouden plaatsnemen. Als Promoteam mochten wij vooraan gaan zitten met de ambassadeurs van BlossomBooks, dus we hebben het hoofdprogramma goed kunnen aanschouwen. 

Het begon met een daverend applaus voor alle auteurs en Bart Boonstra was de presentator, die eerst begon met een boekenpanel en discussies op gang bracht, zoals het verschil tussen de Nederlandse fans en fans uit andere landen, wat de schrijvers mooie boekhandels vinden en wat ze het leukste vinden aan schrijven en meer.

Het tweede gedeelte was een quiz waarin de auteurs vragen over elkaar moesten beantwoorden. Ransom Riggs was uiteindelijk de winnaar, dat had hij zelf niet verwacht! De vragen waren ontzettend leuk, iets beschamend en heel grappig. De auteurs konden ook goed met elkaar opschieten, dus de interactie was zeker aanwezig!

Als laatste konden de mensen uit het publiek vragen stellen aan de auteurs, zelfs de mensen die op de bovenste verdieping zaten werden niet vergeten en konden hun vragen stellen.

P1070588

Na het hoofdprogramma was het tijd voor de lunch. Iedereen werd naar boven gehaald, maar dat was wel iets te chaotisch en te druk, dus ik kon mij nauwelijks bewegen. Gelukkig kwam ik wel vele bekenden tegen waarmee ik een praatje kon maken. Even later konden de eerste workshops schrijven en fotograferen van start gaan, terwijl de helft van de andere Yalfestmensen op de foto konden met de auteurs. Dit ging gelukkig erg snel, zodat mensen niet al te lang hoefden te wachten in de rij. Ook ik ging uiteindelijk op de foto met de Yalfestauteurs, waarbij ik nog even mijn Pikachu-onderbroek zien en mijn NerdyGeekyFanboyshirt met op de achterkant ”Talk nerdy to me”, precies dezelfde quote die Martin op een shirt had staan bij Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Ook kwamen Nederlandse auteurs zoals Buddy Tegenbosch en Esther Walraven langs, waarmee ik nog een praatje heb gemaakt en ze lieten hun boeken signeren! Daarnaast kon je nog onder andere merchandise kopen van MyMovieStuff, een versje van Lars laten schrijven en meer. Je hoefde je echt niet te vervelen, zeker niet met alle booknerds om je heen!

P1070591

Tijdens de tweede ronde ging ik de workshop kalligrafie doen. Hoewel de workshopgever helaas geen YouTube-filmpjes kon laten zien, kregen we wel genoeg informatie voor een opzet voor kalligrafie en uiteindelijk konden we even aan de slag. Ikzelf maakte de quote ”I’m on a rollercoaster that only goes up” van The fault in our stars van John Green, die ik later nog op mijn arm liet zetten bij de tijdelijke tattooshop.

P1070592 P1070593

Een paar maanden geleden op Twitter had ik op de grap gezet op Twitter: Zou ik een bord meenemen met free awkward fanboy hugs? Opeens barstte Twitter los, dus nu moest ik wel een bord maken! Gelukkig had ik een oud-collega gevonden die een bord voor mij wilde maken. Alleen een probleempje, ze was een letter vergeten! Dit maakte het bord extra ongemakkelijk, dus ik nam het bord mee naar Yalfest! Ik had geen idee hoeveel knuffels ik zou ontvangen, maar uiteindelijk waren het er 50! Ik vond de reacties echt heel leuk, ik werd zelfs nog op de foto gevraagd met bloglezers en ik kreeg zelfs cadeautjes! Ik kreeg afwisselend normale knuffels, ongemakkelijke knuffels en een vurige knuffel van onze Cinderellis.

Yalfest hugs

Ik had echt enorm genoten van Yalfest, natuurlijk waren er wat op- en aanmerkingen, maar deze gaat de organisatie gebruiken om het volgend jaar nog leuker te maken! Dit was ook de allereerste editie van Yalfest, dus iedereen moest nog even uitvogelen hoe alles zou verlopen. Ik had zelfs nog niet lang alle activiteiten gedaan of alle bekenden gesproken, er was namelijk zo veel te doen! De auteurs zien, andere bloggers en bekenden spreken, de workshops, de andere activiteiten zoals tattoo’s en webshops die merchandise verkochten, de toffe goodiebag met daarin Riders of De afstand tussen jou en mij, een Yalfestboekje, het programma, boekenleggers, handtekeningen van de auteurs en meer, Yalfest was echt een feestje waar ik enorm van genoot! Volgend jaar komt Yalfest er weer aan op 23 april in Studio’s Aalsmeer. De auteurs die al komen zijn Megan Shepherd, Veronica Rossi en Donna Freitas, waarbij het evenement van 11.00 tot 22.00 gaat duren! Ik ga de dagen alvast aftellen, jij ook? Bedankt BlossomBooks en Best of YA voor deze onvergetelijke dag!

Goodiebag Yalfest

1 reactie

  1. Wat leuk dat je in het promoteam zat! En dat bord was echt geweldig 🙂 Ik hoop dat ik er volgend jaar ook bij kan zijn ^^

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.