Fandomavonturen: Hoe zou ik het doen in de Schaduwjagerswereld?

Als Fanboy duik ik maar al te graag in fictieve werelden. Mijn favoriete fandoms weten mij altijd mee te nemen naar nieuwe werelden en ik vind het erg leuk om na te denken over hoe mijn leven eruit zou zien, als ik me in die wereld zou bevinden. Bij de Schaduwjagerswereld (de boeken van Cassandra Clare) vraag ik me al meteen af wat voor soort wezen ik zou zijn. Daar ga ik samen met jou achter komen!

 

De eerste, meest logische optie, is het kiezen voor het zijn van een schaduwjager. Schaduwjagers zijn ontzettend sterk, hebben tekens op hun lichaam waardoor ze bepaalde krachten krijgen en zijn constant aan het vechten tegen demonen. De hoofdstad van de schaduwjagers is Idris, een bijzondere plek waar de normale wereld niks van weet. Hoewel ik een schaduwjager heel tof vind, denk ik niet dat ik er eentje vanaf de geboorte ben. Ik zou niet weten in welke familie ik zou moeten zitten. Misschien dan toch maar een magisch wezen kiezen?

Elfen zijn een van de meest magische wezens in de schaduwjagerswereld. Ze zijn ontzettend slim, kunnen niet liegen, maar wel zo de waarheid verdraaien dat ze er goed uitkomen. Ze zijn heel knap en hebben veel feestjes. Hoewel in de elfen heel interessant vind, zou ik er geen willen zijn. Ze zijn vrij gevaarlijk en ik denk niet dat ik me in het Hof van Onseelie/Seelie op mijn plek ga voelen. 

Dan hebben we heksenmeesters! Deze zijn wel goed te herkennen, aangezien ze opmerkelijke kenmerken hebben zoals een bijzondere huidskleur als blauw, vreemde ogen of andere uiterlijke eigenaardigheden. Ze zijn meesters in magie en zijn ook nog eens onsterfelijk. Magie? YES! Alleen… Wil ik wel onsterfelijk zijn? Al je dierbaren zie je aan je voorbij gaan, wat mij totaal niet fijn lijkt. Je hebt wel een oneindige tijd om de wereld te verkennen, maar ik denk niet dat ik het aankan om mijn dierbaren telkens te zien verliezen.

Geboren schaduwjager, elf, heksenmeester, dat wordt het allemaal niet. Dan komen we uit bij wezens die van oorsprong mens zijn, maar een bepaald virus hebben opgelopen, namelijk weerwolven en vampieren. Nou, eentje kan ik al wegstrepen, want een weerwolf worden lijkt me maar niks. Dan gaan we over op vampiers. Vampiers kennen we uiteraard wel en eigenlijk lijkt me dat best oké. Vampiers kunnen niet tegen zonlicht, maar zijn wel snel en hebben geen slaap nodig en blijven eeuwig jong. Alle tijd om dus lekker veel boeken te lezen en series te kijken en ook nog altijd een goed excuus hebben om jezelf op te sluiten in je kamer, haha! Maar nee, dan komen we weer uit op het feit dat vampiers eeuwig jong blijven. Dat kan ik niet aan! 

Wat blijft er dan over? Juist, een normaal mens… Dat is vrij saai, maar niet als ik eenmaal denk wat de mogelijkheden zijn! Ik zou zeker een goede vriend zijn van Simon Lewis. We zijn allebei flinke nerds, dus we zouden heel goed met elkaar kunnen optrekken. Ik zou Clary ook kennen, dus uiteindelijk zou ik ook toegang krijgen tot de schaduwjagerswereld en zou ik mij aanmelden voor de Academie voor schaduwjagers! Ik zou veel training moeten krijgen, maar uiteindelijk zou ik dus ook een schaduwjager worden. Niet geboren als schaduwjager, maar ik word een schaduwjager! Ja, dat lijkt me wel erg leuk, helemaal als Simon en ik als echte bro’s demonen bevechten.

Zo, mijn leventje in de schaduwjagerswereld lijkt mij prima. Meer willen weten over de schaduwjagerswereld van Cassandra Clare? Hier kan je mijn blog lezen over haar bloggen en hier kan je de recensie lezen van haar meest recente boek, Schaduwheer.

Wat voor wezen zou jij willen zijn in de schaduwjagerswereld? 

1 reactie

  1. Ik zou sowieso voor schaduwjager gaan, want engelen. #besteargumentooit.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.