Fandomavonturen: Wat als… Ik bij de 100 zou zitten?

Een jaar geleden schreef ik blogjes over Fandomavonturen, waarin ik vertelde hoe mijn leven zou zijn als ik in een fictieve wereld zou zitten. Zo beschreef ik mijn leventje op Zweinstein, vertelde ik hoe ik als Pokémontrainer zou zijn, hoe ik als watermeester de wereld verkende in het Avatar-universum en hoe ik het spel zou spelen in Sword Art Online. Aangezien het vierde deel van De 100, Rebel, uit is gekomen, leek het me leuk om de fandomavonturen weer op te pakken. Ik ga je vertellen hoe mijn leventje zou zijn als ik in de wereld van De 100 zat!

 

In de 100 leeft de mensheid in een groot ruimteschip in de ruimte boven de aarde. De aarde is al een lange tijd onbewoond door straling en de mensheid wacht totdat de aarde weer veilig is om te bewonen. Ik zou dus ook een bewoner van het schip zijn. Maar goed, ik zou bij de 100 moeten horen, wat zou mijn misdaad dan zijn waardoor ik een jeugdcrimineel zou zijn? Ik ben natuurlijk een vet onschuldige jongen *kuch kuch*, maar op een bepaalde manier kom ik toch in de gevangenis terecht. Waardoor? Ik denk door een heel stom foutje die ik maak! Ik zie mezelf met gemak in wat kassen bepaalde planten verkeerd behandelen (zoals veel water geven terwijl je nauwelijks water moet geven), waardoor ze compleet vernietigd worden. Ik denk dat ik door zo’n stom foutje de bak in kom… Mocht mijn zusje ook in de ruimte leven, zou ik waarschijnlijk net als Bellamy haar proberen te beschermen door ongezien in het ruimteschip te komen die naar de aarde gaat.

Goed, de 100 worden naar de aarde gestuurd om te kijken of de planeet weer is hersteld voor het menselijk volk. Ik zou dan horen bij de 100 jongeren die terugkeren naar de aarde. Hoe zou ik het daar doen? Ik denk dat ik na het landen nog flink moet bijkomen van de schok. Neerstorten op de aarde is natuurlijk niet niks, dus ik denk dat ik eerst even in alle rust ga bijkomen. Heel lang lukt dat natuurlijk niet, want er is genoeg aan de gang. De 100 moeten overleven, wat best moeilijk is als je dat totaal niet hebt gedaan in de ruimte.

In het begin zou ik vooral meegaan met de groep. Ik zou Thalia wat proberen te verzorgen aangezien zij gewond raakte bij de landing en ik zou meehelpen met het zoeken naar Thalia wanneer ze medicijnen steelt, ik zou het basiskamp proberen te redden als het in de fik staat, maar ik zou mezelf niet enorm op de voorgrond willen plaatsen. Onder de 100 zijn zat pubers die niet redelijk zijn, dus ik zou wel bang zijn dat er iets verkeerd gaat. Helemaal als Asher wordt doorboord met een speer door… Aardbewoners?

In Dag 21 zou ik wat meer naar voren treden. In de afgelopen weken zou ik veel hebben geholpen met jagen (ik hou ten slotte enorm van vlees) en ik eet geen besjes. Dit komt goed uit, want hierdoor word ik niet ziek. Wanneer een Grounder wordt gepakt probeer ik wel voorzichtig contact met haar te leggen, maar geef het uiteindelijk op, zodat Wells contact met haar opneemt. Wanneer de transportschepen naar de aarde komen, zou ik maar al te blij zijn. Eindelijk herenigd worden met mijn ouders!

In Thuis gaat het er heftig aan toe. Mijn vader is licht gewond en aangezien mijn moeder bij het eerst bloeddruppeltje al flauwvalt… Pfoeh, twee ouders waar ik moet voor zorgen dus! Vicekanselier Rhodes vind ik maar niks, dus uiteraard sta ik aan de kant van Bellamy als alleen de oorlog losbarst. Mijn familie weet ik veilig te houden wanneer de rellen losbarsten, zodat ze uiteindelijk in een veilige samenleving zitten met een nieuwe raad met onder andere Bellamy en Wells als raadsleden.

En dan… Tsja, daar moet ik nog achter komen! Het vierde deel van De 100, Rebel, is laatst uitgekomen en ik hoop hem snel te lezen! De 100 vind ik een hele goede serie en ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat met Clarke, Bellamy, Wells, Glass en de anderen. Mijn avontuur gaat dus snel verder, hopelijk die van jou ook!

Heb jij Rebel al gelezen?

1 reactie

  1. Protector Joost to the rescue! (dit was leuk om te lezen, zelfs als je de boeken niet hebt gelezen (en de serie niet hebt gezien) en dus geen idee hebt wie iedereen is, maar ach)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.