Fandomavonturen: Wat als ik een demdji zou zijn?

De afgelopen zaterdagen kon je telkens blogjes lezen van de boeken van Alwyn Hamilton, de schrijfster van de Rebel in de woestijn-trilogie. Er valt zo veel over deze boeken te vertellen! Alwyn Hamilton was aanwezig op Castlefest, waar ik haar heb mogen interviewen. Rebel in de woestijn vond ik erg goed en het vervolg genaamd Verrader van de troon vond ik nog toffer! Het laatste deel, Een nieuwe dageraad, is nu ook uitgekomen. Mijn recensie van het derde deel zal nog komen, maar nu wil ik je meenemen in mijn gedachtegang wat betreft deze fandom, inclusief fanart die ik zelf heb gemaakt!

 

In deze trilogie leven er demdji, mensen die een djinn als ouder hebben. Ze bezitten elk een bijzondere kracht, maar hebben ook een uiterlijk kenmerk waardoor ze te herkennen zijn. Ik vroeg aan Alwyn al hoe zij als demdji zou zijn, maar hoe zou ik zijn? Ik heb het antwoord!

Een uiterlijk kenmerk… Waar zou ik aan te herkennen zijn? Ik kan eenvoudig gaan voor blauwe ogen, maar die heb ik al van mezelf. Nee, dat zou te makkelijk zijn… Vele demdji hebben een bijzondere haarkleur, dus daar ga ik ook voor. Blauw haar zou me vast goed staan!

Dan nog een bijzondere kracht… Illusies opscheppen, gedaanteverwisseling… Er is zo veel om uit te kiezen! Door mijn liefde voor de Avatar-fandom wil ik toch een herkenbare kracht hebben, namelijk het besturen van water! Dat is toch wel een grote droom van mij, maar… Ik zou geen hele praktische demdji zijn. Waar vind je water in een WOESTIJN? Hahah, ondanks mijn demdjikracht zou ik denk niet heel veel kunnen helpen bij de rebellen, maar ik zou er wel gaaf uit zien!

Goed, nu kan ik mijn demdji uiterlijk wel vertellen, maar ik wil het ook laten zien! Ik heb sinds kort een tekentablet, dus ik ben een middagje creatief bezig geweest met mijn tekenprogramma. Zie hier ik als demdji!

Kijk nou toch! Mijn blauwharige ik in de woestijn. Ik vermoed dat ik wel weer vaker ga tekenen, want dit kleine projectje vond ik erg leuk om te doen!

Hoe zou jij als demdji zijn?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.