Fandomavonturen: Wat als… ik in Aincrad zou belanden? (Sword Art Online)

Als fanboy of fangirl denk je vaak na over fictieve werelden en hoe het zou zijn als je daarin zou belanden. Ik heb al mijn avonturen verteld op Zweinstein, hoe mijn leven in de Avatarwereld eruit zou zien en hoe ik een Pokémontrainer zou zijn. Deze week vertel ik hoe het mij zou vergaan als ik in Sword Art Online zou komen. Deze serie gaat over een VR-game waar je compleet wordt afgezonderd van je lichaam. Sword Art Online is een grote fantasygame waarin je als strijder 100 eindbazen moet verslaan, zo kan je het spel winnen. Alle spelers zijn alleen opgesloten in de game en als je uit het spel wilt komen, moet je alle levels overwinnen. Maar als je sterft in het spel, sterf je ook in de werkelijkheid…

Het begin van Sword Art Online zou voor mij heel leuk zijn (voordat ik weet dat ik niet uit het spel kan komen). Een prachtige fantasywereld vol met monsters waarbij je kan strijden, hoe tof is dat! De wereld is ook onwijs groot en ik zou niet kunnen wachten om alle plekken te verkennen in de game. Ik zou de beginstad lekker verkennen en daarna alvast wat trainen. Totdat… Het duidelijk wordt dat je niet kan uitloggen. Ik zal enorm in paniek raken, samen met alle andere spelers die nu net als ik in het spel vastzitten.

Ik zou de eerste paar dagen vooral ronddwalen over de eerste verdieping van het spel en het heel rustig aan doen. Ik wil absoluut niet dood, dus ik val alleen zwakke wezens aan die ik makkelijk aan kan. Ik ben niet zoals Kirito een held, maar ik zou juist beetje bij beetje hogerop komen en sterker worden. Ik zou een hemelsblauw pak aan hebben met een zwaard en werpmessen.

Uiteraard zal ik mij aanmelden bij een guild waar ik af en toe meehelp met het doorzoeken van dungeons, maar ik zorg er telkens voor dat ik geen gevaarlijke opdrachten ga doen. Naast mijn plichten bij de guild zou ik mij ook veel bezig houden met het creëren van producten voor mijn guild, zoals het maken van gerechten, het smeden van wapens en andere benodigdheden voor spelers in Aincrad. Ik zou mijn creativiteit erop willen loslaten en op mijn eigen manier nuttig zijn in de game. Eindbazen zijn niks voor mij, de angst om te sterven is te groot.

Kirito en Asuna zijn aan het einde van het spel met gemak bij level 100, ik denk dat ik blij mag zijn als ik rond die tijd de 40 heb bereikt. Ik probeer vooral een goed vriendenclubje opbouwen die ook niet naar het front wil, maar juist een wat vrediger bestaan proberen te leiden. Misschien maak ik nog een wezen in het spel tam zodat het mijn huisdier kan worden, genoeg mogelijkheden om toch wat van het spel te maken!

 

Mijn leventje in Sword Art Online is niet denderend, maar het risico lopen om te sterven zou mij echt weerhouden om het grote gevaar aan te gaan. Ik mag waarschijnlijk van geluk spreken als ik het langer dan twee jaar volhoud in de game, en niet binnen een korte tijd al sterf. Maar goed, niet iedereen kan de dappere held in een verhaal zijn. Niet iedereen is even sterk als Kirito en Asuna. Maar zelfs als je niet sterk bent en de angst te groot is, kan je toch wat betekenen in deze wereld.

Hoe zou jij je leventje leiden in Sword Art Online?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.