Fandomavonturen: Wat als… Ik in de Pokémonwereld zou leven?

Fantaseren over fictieve werelden, als Fanboy/Fangirl doe je het maar al te vaak. In de rubriek Fandomavonturen duik ik een fictieve wereld in en vertel ik wat voor ik avonturen daar zou beleven en hoe mijn leven er daar uit zou zien. Ik heb al verteld over mijn studiejaren op Zweinstein en hoe ik als watermeester in de Avatar-wereld zou leven, nu vertel ik over mijn avonturen als Pokémontrainer. Welke Pokémon zou ik hebben? Wat zou ik willen worden? Wie gaat mij mee op dit Pokémonavontuur? Laten we er achter komen!

 

 

Laat ik eerst een kleine introductie geven op de Pokémonwereld. Je hebt de wereld in de games, de wereld in de manga en die van de anime. Ik heb gekozen om mijn leventje te laten afspelen in de anime-wereld, aangezien ik dan geen rekening hoef te houden met de hele tijdlijn van de games (die is namelijk best ingewikkeld). Ash heeft dus net als ik een Pokémonreis, dus Ash en alle andere karakters uit de serie zou ik kunnen tegenkomen. Daarbij word ik net als Ash niet ouder, waardoor er niet uiteindelijk geen grote leeftijdsverschillen zullen zijn. Ook weet ik al vanaf heb begin hoe veel regio’s er zijn in de Pokémonwereld en hoeveel Pokémon er zijn.

Ik heb lang nagedacht over mijn woonplaats. Ik heb namelijk meerdere regio’s die ik heel gaaf vind. Pokémon Gold was de eerste game die ik had, Pokémon Emerald was de eerste die ik had uitgespeeld, Pokémon Black/White vind ik qua locatie erg gaaf en Pokémon X vind ik dan weer de mooiste regio om in te wonen. Toch ga ik voor de eerste regio (Kanto), zodat ik pas bij de avonturen van Ash.

Celadon City, de stad waar ik zou wonen in de Pokémonwereld.

Celadon City, de stad waar ik zou wonen in de Pokémonwereld.

Ik zou geboren zijn in Celadon City, de stad van de vierde gymleader en één van de grootste steden van Kanto. Mijn vader is een rijke zakenman en oud-Pokémontrainer. Mijn moeder, zusje en ik wonen in een mooi huisje net buiten de stad. Op mijn tiende verjaardag kreeg ik van mijn vader een Eevee (wat past bij de game, aangezien je in de game een Eevee kan krijgen in Celadon City) en mocht ik de wereld gaan verkennen! Mijn reis begon naar het laboratorium van Professor Oak, waar ik mijn Pokédex zou krijgen. Mijn starterPokémon heb ik al, dus ik ging meteen het avontuur tegemoet. In Kanto ging ik uiteraard gymleaders uitdagen en meedoen aan de league, maar mijn hoofddoel was het verzamelen van zo veel mogelijk Pokémon, mijn doel is om een Pokémon-collector te worden en mijn Pokédex zo vol mogelijk te krijgen! Ik probeer zo veel mogelijk basis-Pokémon te vangen en deze te trainen tot hun ultieme evolutie. Ik heb het enorm druk, want naast al dat trainen en evolueren, ga ik ook nog heel Kanto door en moet ik gyms verslaan. Ook vang ik meerdere Eevee’s die ik tegenkom, aangezien dit mijn favoriete Pokémon is en ik alle versies van Eevee wil. Mijn eerste Eevee laat ik evolueren tot een Espeon, waarmee ik veel gyms kan verslaan. Bij het einde van mijn reis door Kanto heb ik ook in mijn team een Flareon, Jolteon, Vaporeon, Dragonite en een Charizard. Wanneer ik aankom bij de league, heb ik bijna alle Pokémon in Kanto gevangen (afgezien van legendarische Pokémon). Ik kom tot de beste vier, maar helaas werd ik niet de winnaar. Ik ben Ash, Brock en Misty een paar keer tegengekomen tijdens mijn reis en dat was heel gezellig, maar door mijn drukke schema ben ik niet samen met ze gaan reizen. Wanneer Ash naar de Orange Islands gaat, ga ik juist mijn Pokédex zo compleet mogelijk maken. Ook breng ik nog een bezoek aan professor Oak om al mijn Pokémon te zien (over de 100 Pokémon, pfoeh!) en bezoek ik mijn familie. Daarna pak ik de trein naar Johto, waar een nieuw avontuur op mij wacht!

In Johto ga ik verder met mijn Pokédex-opvulling. Ik broed veel eieren uit, laat meer Pokémon evolueren, ik voeg een Umbreon toe aan mijn team en ik doe deze keer niet mee met gyms en de league. Ik wil in deze regio vooral de wereld verkennen en de toerist uithangen (die dan nog vele Pokémon vangt). Ik ben wat eerder klaar met het bezoeken van deze regio dan Ash, hij zit pas bij zijn vierde gym wanneer ik hem nog zie en zeg dat ik vertrek naar Hoenn.

In Hoenn doe ik wat langer over het reizen. Ik probeer weer zo veel mogelijk Pokémon te vangen (Professor Oak heeft een hoop Pokémon te verzorgen in zijn lab…), maar daarnaast doe ik ook mee met de gyms en de contests. In deze regio heb ik een Blaziken, Gardevoir, Absol, Vaporeon, Dragonite en mijn beste maatje Espeon bij me. Ik kom hiermee in de finale van de league en win de grand festival (degene voordat May er aan mee doet). Ik loop wat vooruit op Ash en in Sinnoh (de vierde regio) focus ik mij nu op de contests aangezien ik de smaak aardig te pakken krijg. Hierbij heb ik een team met mijn Espeon, Empoleon, Lucario, Gallade en mijn nieuwe Eevee-evoluties Leafeon en Glaceon. Aangezien ik deze keer niet mee wil doen aan de grand festival en mijn familie wil bezoeken, reis ik nog terug naar huis en bezoek ik ook nog Professor Oak. Daarna bezoek ik de Johto Battle Frontier voor het verbeteren van mijn vechtskills en ik kom May tegen, waarmee ik een stuk reis en haar help bij haar contests. Samen reizen we naar Sinnoh om Ash te zien en ik zie Dawn meedoen aan de grand festival.

Unova is een compleet nieuwe regio met vele nieuwe Pokémon. Het verzamelen van al deze Pokémon is een heel karwei, dus ik doe niet mee aan de gyms. Wel doe ik mee met de Pokémon-musicals en Pokémon-movies, ik krijg er aardig veel naamsbekendheid door (#fame)! De regio spreekt mij alleen niet erg aan, dus wanneer ik een groot deel van de Pokédex heb gevuld en vaak heb gespeeld in de films, ga ik door naar Kalos, de regio met de mega-evoluties!

Kalos is een fantastische plek en ik voel mij ook in deze regio een flinke toerist. Ik vang er vele Pokémon, vecht weer tegen gyms (wat ik eigenlijk best heb gemist), ik zorg ervoor dat ik een Sylveon krijg (de fairy-evolutie van Eevee) en ik maak al mijn Eevee-evoluties sterker dan ooit! Ook heb ik een megastone gekregen, dus mijn doel is om alle Pokémon die een mega-evolutie kunnen hebben, een steen te kunnen geven. Dit is een grote speurtocht (die stenen zijn namelijk niet makkelijk te vinden) en naast de vijf Eevee-evoluties die ik telkens bij mij heb (ik wissel telkens af, maar Sylveon en Espeon zitten standaard in mijn team) heb ik een Pokémon bij me die ik wil laten mega-evolueren. Ik liep eerst flink voor op Ash, maar nu weet hij mij aardig in te halen omdat mijn zoektocht naar alle megastones heel lang duurt. Ik doe niet mee aan de league als Ash meedoet, aangezien ik mij vooral focuste op mega-evolutie. We zijn wel goede vrienden geworden in Kalos en wanneer Ash reist naar de regio Alola (waar hij opeens naar school gaat, wat???), blijf ik in Kalos en ontdek ik daar nieuwe mega-evoluties en bij de volgende league doe ik mee en ik win nog ook! Daarna ga ik door naar Alola, maar wat daar gaat gebeuren? Tsja, dat moet ik nog meemaken als ik Pokémon Sun/Moon ga spelen… Misschien ga ik tussendoor nog even wat afspraakjes maken met Pokémon-coördinator May…

Mijn Pokémonavonturen zijn lekker gevarieerd, maar vooral met ontzettend veel Pokémon en een team van Eevee-evoluties en mega-evoluties! Een prachtig avontuur, hopelijk gaan er nog vele komen!

Ook ben ik benieuwd wat voor avontuur jij zou meemaken in het Pokémonuniversum. Word je een trainer, of coördinator, of breeder? Laat het mij weten in de reacties, of schrijf je eigen blogje erover! Ook ben ik benieuwd welke Fandoms je nog voorbij wilt zien komen in mijn rubriek Fandomavonturen, wie weet ga ik daar dan nog mee aan de slag!

Hoe zou jouw leventje zijn in de Pokémonwereld?

2 reacties

  1. Ik zou echt rocken met mijn Clefable, Flareon en Haunter. BOEM.

    1. Wanna battle? >:D

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.