Fandomavonturen: Wat als… Ik in het Avatar-universum zou leven?

Fandomavonturen, fanboys en fangirls dagdromen maar al te vaak over hoe het leven zou zijn als dat zich zou kunnen afspelen in werelden uit boeken, series, films en meer. Ook ik krijg soms hele spectaculaire beelden in mijn hoofd als ik dagdroom naar fictieve werelden (die trouwens veel cooler zijn dan de normale wereld). Vorige week vertelde ik hoe mijn leven zou zijn als ik naar Zweinstein zou gaan. Vandaag vertel ik je hoe het met mij kan vergaan als ik in de wereld van Avatar The Last Airbender zou zitten. Bij welke natie zou ik zitten, kan ik een element besturen, welke plekken zou ik bezoeken? Ik laat het je allemaal weten?

 

Ik zou geboren zijn in de tijd van de gebeurtenissen van Avatar The Last Airbender, dus wanneer Aang de wereld rondreist en de Vuurheer moet verslaan. Ik ben even oud als Sokka, dus dan kan je redelijk nagaan waar ik in de tijdlijn zit van het Avatar-universum. Ik werd geboren bij de Noordelijke Waterstam. Ja mensen, ik ben lid van de waterstam! Van de vier elementen heb ik de meeste connectie met water, en daarbij vind ik de vechtstijl van de waterstam heel gaaf. Ik werd geboren in een vissersfamilie onder de naam Jotsa (aangezien ik wel een naam moet hebben die past bij de Avatar-wereld). Mijn vader zorgt altijd voor het voedsel van de waterstam, dus overdag was hij er vaak op uit met zijn schip om met andere vissers het eten in te slaan. Mijn ouders zijn allebei watermeesters (wat vooral heel handig is voor mijn vader als hij gaat vissen) en mijn moeder heeft ontzettend veel kennis van het genezen van mensen door middel van watersturing. Mijn moeder is namelijk een ontzettende boekenwurm en zorgt ook voor het archief van de waterstam. De leesgenen kreeg ik van haar, dus ik was vaak in het archief te vinden, op zoek naar watersturingsrollen en meer informatie over de hele wereld. Ik wilde als klein kind als reizen over de wereld, maar eerst wilde ik genoeg onderzoek doen naar alle plekken die ik zou willen bezoeken. Mijn zusje Daniëla (ja zusje van me, ook jij moet een andere naam) was minder van het lezen, maar was wel gek op de geneeslessen van onze moeder.

Rond mijn achtste leerde ik beetje bij beetje om te watersturen. Ik had nog niet enorme motivatie om een ster te worden in het watersturen, want ik las veel liever over bijzondere plekken op aarde waar ik ooit naartoe wilde gaan. Rond mijn zestiende had ik zelfs lessen van meester Pakku (die jarenlange training zorgde ervoor dat meester Pakku wat potentie in mij zag) en daardoor leerde ik Aang, Katara en Sokka kennen. Ik had wat korte gesprekken met ze (we moesten ons vooral concentreren op de les), maar ik raakte hierdoor nog gemotiveerder om de wereld te verkennen. Het drietal vertelde af en toe spannende verhalen vol gevaar, dus misschien moest ik ook maar iets gemotiveerder zijn wat mijn stuurkunsten betreft… Na de slag om het Noorden (waarbij ik bij mijn familie was, we beschermden elkaar) vertrok de Avatar naar het Aarderijk. Ik wilde dolgraag met ze mee, maar ik kwam erachter door de oorlog dat ik nog veel moest leren voordat ik de wereld kon verkennen. Ik trainde vaker en langer, kreeg meer trainingen van meester Pakku en uiteindelijk kon ik zelfs mijn leermeester verslaan in een gevecht! Rond mijn twintigste was ik een krachtige watermeester en vond ik het tijd om de wereld te zien. Republic City werd in die tijd opgebouwd en de oorlog was volledig voorbij, dus ik zorgde voor een kleine boot en verliet de waterstam. Mijn familie begreep mijn keuze en ik beloofde ze nog te schrijven als ik een havik zou kunnen krijgen.

 

Ik startte mijn reis met het verkennen van de vuurnatie, aangezien ik juist de plek wilde verkennen waar de voormalige vijand zat. Al snel merkte ik hoe vriendelijk de Vuurnatie juist is en hoe vredig het er nu aan toegaat. Maar Joost (o wacht, ik heet Jotsa nu), hoe verdien jij dan je geld? Als watermeester wist ik toch aardig wat centjes binnen te slepen. Ik hielp vissersdorpen met mijn waterstuurkunsten, maakte ijssculpturen voor de adel of ik gaf shows om mijn waterkunsten te laten zien. Ik was een reiziger die af en toe wat geld bij elkaar wist te schrapen, ik overleefde het wel. Ik kocht een havik zodat ik regelmatig brieven kon sturen naar mijn familie en maakte genoeg vrienden in de Vuurnatie, maar na drie jaar was het tijd voor het Aarderijk. Ik kon met een handelsschip mee en verkende plekken zoals de woestijn, Omashu, het moeras (waar ik leerde over de waterstuurkunsten van planten) en Ba Sing Se kon ik ook aanschouwen. Ik reisde velen jaren, maakte veel contacten en rond mijn vijfendertigste ging ik naar Republic City, dat een welvarende stad was met alle naties bijeen. Doordat ik veel kennissen had over de hele wereld en uit de waterstam kwam, wist ik een plek te bemachtigen bij verschillende grote bedrijven in de stad. Ik was een goede handelspartner en bezocht vaak het stadhuis, waar ik herenigd werd met Avatar Aang, Sokka en Katara. Naast onze zakelijke banden wist ik een goede vriendschap op te bouwen met deze groep, uiteindelijk kwam ik vaak op bezoek  bij Aang en zijn familie! Hierdoor leerde ik ook Toph Bei Fong kennen, een gedisciplineerde metaalstuurder en hoofd van de politie. Ze was in het begin wat stijfjes, maar langzamerhand wist ik haar wat losser te krijgen met grapjes. Na haar baan bij de politie en haar opvoeding voor haar dochtertje Lin, wist ze soms wat vrij te maken om met mij af te spreken. Ze wilde alleen haar liefdesleven gescheiden houden voor haar dochter, wat uit de hand liep toen Toph erachter kwam dat ze verwachting was van een tweede kindje… Suyin werd geboren en ik heb haar nog als kleintje kunnen zien, maar Toph en ik vonden het beter als onze wegen scheiden.

Ik werd verplaatst naar de Noordelijke Waterstam om daar de handel te bevorderen met Republic City en de rest van de wereld, dus ik ging weer terug naar huis. Mijn ouders waren ook al stukke ouder geworden (ik was tenslotte rond de 43 jaar oud), dus samen met mijn zusje (die een uitstekend genezer en plastisch chirurg is geworden) wisten we drie huizen te krijgen bij de bovenste ringen van de waterstam, aangezien we beiden genoeg verdienden. Mijn zusje, mijn ouders en ik woonden dus naast elkaar en ik spendeerde mijn jaren met de handel en het verzorgen van mijn ouders, die uiteindelijk overleden. Ik had in mijn jonge jaren geen huwelijksketting gemaakt, maar ik werd op mijn vijftigste verliefd op een weduwe, die haar verloofde verloor tijdens de Slag om het Noorden (al een hele lange tijd geleden dus, toen was er nog oorlog!). We trouwden en kregen geen kinderen (daar was mijn vrouw Yin te oud voor), maar mijn zusje had wel een enorme familie opgebouwd, dus wij waren de gezellig oom en tante die af en toe op de kids konden passen. Ook kregen we jaarlijks bezoek van Aang en zijn familie en ik kreeg ik stiekem van Sokka te horen hoe het verging met mijn dochter Suyin Bei Fong. Ik beleefde rustige en fijne laatste jaren samen met mijn vrouw in de Noordelijke Waterstam, vol herinneringen van mijn grote wereldreis.

 

Dan word je geboren in de Waterstam, dan reis je de wereld rond, blijk je de vader te zijn van de tweede dochter van Toph en ben je ook nog maatjes met de Avatar! Mijn leventje in de Avatar-wereld is een groot avontuur zeg… Ook ben ik benieuwd hoe het jou zou vergaan in het Avatar-universum. In welke natie zou je leven, wat zou je doen en zou je nog belangrijke personages uit de serie tegenkomen? Laat het mij vooral weten in de reacties, of vertel het in je eigen blog als je die hebt!

Welke personage uit de Avatar-wereld zou jij graag willen ontmoeten?

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Deze is ook echt heel leuk!

  1. Yeaahhh gelukkig maar!

  • Nicole op september 19, 2016 om 2:50 pm
  • Reageer

  Heel leuk om te lezen! 😀

  1. Fijn om te horen! 😀

 2. Ha, wat leuk. Ik zou ook een waterbender zijn. Maar of ik in deze tijd of later (of eerder) zou leven, dat weet ik niet. Heb jij een idee, Joost?

  1. Ik denk dat jouw leven tijdens de honderdjarige oorlog zou zijn (dan wel ook in de noordelijke waterstam) of juist ervoor, ik denk dat die tijden jou wat meer zullen aanspreken!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.